Scarlett Johansson: Nič čudnega, da jo moški obožujejo

V treh novih filmih, ki si jih bomo lahko ogledali letos, se je Scarlett pokazala v povsem drugačni luči. Preberi si, zakaj menja kariero in zakaj se je v resnici razšla z Ryanom.

Nič čudnega, da jo moški obožujejo (foto: Pavel Havlicek, Marc Hom, profimedia.si) Pavel Havlicek, Marc Hom, profimedia.si
13. 2. 2012

Kar vse mi prinesite!” naroči Scarlett, potem ko z velikimi očmi prouči izbor ve­černih menijev v trendni restavraciji ABC Kitchen na Manhattnu.

Ker je ves dan snemala dodatni prizor za novi film Kupili smo živalski vrt, v katerem igra z Mattom Damonom, je preskočila kosilo in je zdaj sestradana: “Ocvrti lignji v skorjici zdrobljenih prest zvenijo  dobro, a akaushi burger tudi. Kaj sploh je to? In solata iz rdeče pese. Pa losos prav tako. Najraje bi pojedla vse, kar imajo na jedilniku!”

Scarlett je oblečena zelo sproščeno. Na sebi ima ozke kavbojke in sivo majico. Njeni lasje, ki so za lik Črne vdove v prihajajočem filmu o superjunakih – Maščevalci – pobarvani rdeče, so speti v čop, njen nenaličen obraz pa krasijo modna očala z debelim črnim  okvirjem.

Ko naroči (odločila se je za gazpačo, lignje in lososa), se Scarlett nasloni nazaj na svoj stol in se v nas zastrmi s prodornimi zelenimi očmi.

Moški jo obožujejo

27-letnici zasebnost izjemno veliko pomeni, zato se največkrat raje kot o lastnem življenju pogovarja o politiki in drugih stvareh, ki se dogajajo po svetu.

Toda nocoj se je odločila, da bo naredila izjemo. Igralka bi se rada pogovorila o dramatično drugačni smeri, v katero želi zapeljati svojo kariero, obenem pa je končno pripravljena spregovoriti o svojem ljubezenskem življenju: o ločitvi od Ryana Reynoldsa.

Nagne se naprej in naredi dolg požirek modrega pinoja. Ko se s komolci nasloni na mizo in rokave majice zaviha čez svoja popolno okrogla ramena, vemo, da je pripravljena na pogovor. Začne ga s stavkom: “Ja, bilo je kar divje leto …”

Seks bomba z možgani

Njena telesna privlačnost je bila že od njenih poznih najstniških let opevana v enaki meri kot njene igralske sposobnosti: leta 2006 jo je Esquire razglasil za najbolj seksi žensko, Woody Allen, ki je zrežiral že tri filme, v katerih je igrala, pa jo je primerjal z Marilyn Monroe.

Medtem ko čakamo na hrano, prizna, da je večkrat sprejela vloge, ki so v ospredje postavljale njen videz: “Kot 19-letnica sem bila takšnih vlog vesela, kaj ne bi bila? Pri devetnajstih si mlad in se zdiš sam sebi čudovit. Dvomim, da bi bila pri tistih letih lahko prepričljiva v vlogi, ki bi temeljila zgolj na značaju.”

Po več letih igranja objektov moškega poželenja v filmih, kot so Izgubljeno s prevodom, Druga sestra Boleyn in Vicky Cristina Barcelona, zdaj išče popolnoma drugačno vlogo.

“Seveda je lepo, če se zdiš ljudem privlačen,” prizna. “Ampak nikoli nisem bila ravno manekenka. Navsezadnje nimam 180 centimetrov in 40 kilogramov (visoka je 164 cm). Potem sem bila kar na lepem ‘seks bomba’ in ‘peščena ura’, a si na tem nikoli nisem želela zgraditi svoje kariere.”

To je eden izmed razlogov, zakaj je tako navdušena nad svojo vlogo v Maščevalcih, v katerem se ponovno vživi v lik Črne vdove, ki ga je odigrala že v Iron Manu 2.

“Tu ni nobene romantike. Ves čas se pretepam. Še leta bom morala hoditi na fizioterapijo,” se pošali.

Zaradi vseh treningov pa je njeno telo zdaj še posebej lepo izklesano.

Eden izmed dejavnikov, ki so pripomogli k temu, da jo je pritegnila tudi vloga Isserley, nezemljanke v človeški podobi, ki v umetniškem filmu Pod kožo na škotskem višavju preži na štoparje, je bil prav tako odsotnost ljubezenske zgodbe.

Romantika je v kletki tudi v filmu Kupili smo živalski vrt, v katerem igra predano oskrbnico. Zgodba, ki temelji na knjižni avtobiografski uspešnici, govori o vdovelem pisatelju (Damon), ki kupi napol propadli živalski vrt in se odloči, da ga bo spravil na noge. Scarlettin lik, Kelly Foster, je bolj kot na osvajanje ža­lujočega šefa osredotočena na skrb za živali.

“To je bila ena izmed stvari, ki so me najbolj pritegnile. Ne gre za objekt poželenja, za vlogo, ki sem jo igrala toliko časa. To me zdaj tako odvrača. Zadnje, s čimer so obremenjeni liki, ki sem se jim posvetila v zadnjem letu, je najti gospoda Pravega oziroma nekoga, ki bo zanje poskrbel,” pravi.

“Rada bi se dokazala,” pravi režiser Živalskega vrta Cameron Crowe, “to se kaže v vseh njenih filmih: ima glasbeno dušo in ubijalsko inteligenco. V tem filmu to še bolj pride do izraza, ker ne gre za zaljubljanje. V njem je tako izvrstna, da pozabiš celo, kako noro lepa je.”

Težko verjamemo … a če je v teh vlogah tako dobra kot v vlogah seksi, pametnih, greha vrednih žensk (in prepričani smo, da je!), jo bomo z veseljem gledali.

Vse njene ljubezni

Scarlettino ljubezensko življenje je že leta v ospredju rumenega tiska in velik del pisarjenja je popolnoma zgrešen.

Ena izmed odmevnih govoric je vključevala hitri seks z Beniciom Del Torrom v dvigalu kalifornijskega hotela Chateau Marmont: “To je ena izmed najbolj absurdnih izmišljotin! Ta zgodba me bo preganjala do konca življenja. Kdor je že kdaj bil v tistem dvigalu, ve, da vožnja od enega do drugega nadstropja traja kakšne tri sekunde in pol. Noro,” se pritoži (čeprav nam res ne more zameriti, ker nam je bila ta predstava o njima všeč).

“Pri devetnajstih ali dvajsetih me je o tem povprašal neki novinar. Ko sem sarkastično pripomnila, da bi se mi zdelo to zelo nehigiensko, nisem vedela, da bo izpadlo tako, kot je. Ko je moj komentar objavil, je novinar še dopisal, da zadeve nisem zanikala. Seveda so potem o tem pisali še drugi. Na živce mi gre, da je zgodba postala nekakšno hollywoodsko izročilo, a kaj sploh lahko naredim?”

Zdi se, da je več resnice v novejših govoricah, ki jo povezujejo s Seanom Pennom: o razmerju med njima, ki je hitro izzvenelo. Ko jo vprašamo, ali bi temu rekla kratek flirt, trenutek povezanosti ali fantazija medijev, odgovori: “Seveda. Vse našteto.”

Nato jo vprašamo, ali jo običajno privlačijo poredni fantje: “Privlačijo me pustolovski duh, navihanost in iniciativnost. Če je to recept za porednega fanta … Zloba ali nasilje me sploh ne privlačita,” pravi.

Scarlett je zdaj samska že nekaj mesecev, kar je po njenih besedah najdlje do zdaj. Zakona z Reynoldsom, ki je trajal dve leti in pol, je bilo konec pred letom dni, a Scarlett pravi, da ne goji nobenih zamer … in da ničesar ne obžaluje.

“Kadar imaš glede nečesa dober občutek, je naj­bolje, da temu občutku slediš. Instinkt je treba upoštevati. Odločitev za poroko je bila zato prava. Razvila se je iz romantike in ljubezni ter želje po skupni prihodnosti. Imela sem veliko srečo, da sem se poročila z nekom, ki je bil dejansko tisto, kar sem od njega pričakovala.”

Vendar pa to še ne pomeni, da je bil zakon nekaj lahkega: “Razmerja so zapletena in zakon je proces, ki živi in diha. Mislim, da se nisem najbolje zavedala  vrhov in brezen. Nisem bila pripravljena na to, da bo treba vložiti tudi veliko dela in truda.”

Po njenih besedah sta bila največji izziv zanju njuna natrpana urnika, zaradi katerih sta imela premalo časa drug za drugega: “Oba sva bila zelo zaposlena, zato sva bila precej časa narazen. To je zelo težko. In slabo. Kljub temu je bila poroka nekaj izjemno romantičnega. To je bilo najboljše, kar sem kdajkoli naredila.”

In česa se je iz vsega tega naučila: “Za uspešen zakon moraš biti zelo samozavesten in značajsko močen.”

To obdobje samskosti (če ne štejemo osemletne čivave Maggie) je za Scarlett zanimiva izkušnja.

“Čudno je. Še nikoli nisem bila tako dolgo samska. Čeprav pogrešam partnerja, nekoga, ki bi se mu lahko zaupala, moram reči, da mi veliko pomeni čas, ki ga imam, da spoznavam samo sebe.”

Bethany Heitman, prevedla Živa Lečnik, fotografije: Pavel Havlicek, Marc Hom, profimedia.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri