Saša Pavlin Stošić: "V najstniških letih sem se tudi sama zapletla v razmerje s starejšim moškim"

Na spored nacionalne televizije je prišla serija Več po oglasih, v kateri vlogo privlačne in radožive Klare igra Saša Pavlin Stošić. Vloga jo je ponesla nazaj v najstniška leta, ko se je tudi sama soočala z mladostniškimi težavami in se znašla v razmerju s starejšim moškim.

Saša Pavlin Stošić: "V najstniških letih sem se tudi sama zapletla v razmerje s starejšim moškim" (foto: Goran Antley) Goran Antley
6. 12. 2016

Simpatično igralko je že ob prvem srečanju s scenarijem privlačila zgodba, zanimal pa jo je tudi sam lik najstniške Klare.

V pogovoru z režiserjem Vincijem Voguem Anžlovarjem in scenaristom Jonasom Žnidaršičem so zato hitro našli skupen jezik.

"Zaradi vseh teh komponent je bila moja želja po sodelovanju še toliko večja. Največji izziv mi je sicer predstavljalo usklajevanje urnikov, to v mojem primeru vsekakor ni lahko delo. Morda bi morala imeti menedžerja, ki bi vse skupaj urejal namesto mene," v smehu pove Saša in nadaljuje:

"Vsaka vloga mi sicer predstavlja svojevrsten izziv. Pri tej sem morala biti mirna in samozadostna, hkrati pa tudi naivna in mladostna. Moj lik je negotov v odnosu do starejšega moškega, tako kot sem bila pred leti sama.

Vrnila sem se v pretekla najstniška leta, ko sem tudi sama imela osem let starejšega fanta. Spomnim se, da sem kot najstnica gojila veliko občudovanje in spoštovanje do starejšega partnerja.

Pameten, zrel in šarmanten, medtem ko sem sama prvič plula v morju odnosov in spoznavala svet. Prav zato dobro razumem, kaj je Klaro tako privlačilo na tem starejšem moškem."

Seveda v teh letih tudi sama še ni bila dovolj zrela oseba, temveč je šele bolje spoznavala sebe. Kljub temu je bila Saša v nasprotju s svojim likom dosti bolj sproščena in se ni toliko obremenjevala s finančnim stanjem na računu.

Kriza po prihodu z akademije ...

Nekoč je bila prepričana, da bo pri 25 letih že dosegla vse zadane cilje, vse v življenju. Zato je bila v tistem obdobju kar malo razočarana sama nad sabo, kljub temu pa je pridobila veliko število dragocenih življenjskih izkušenj, o katerih se ji po prihodu z akademije ni niti sanjalo.

"Sama sem bila po prihodu z akademije najprej štiri mesece brez dela, prvi mesec mi je prav ustrezalo, potem pa sem se začela sekirati.

Popolnoma sem obupala, mislila sem, da nikoli v življenju ne bom delala, da me nihče noče," se kratke krize spominja igralka, ki pa je nato vendarle zaplavala na površje.

Kar naenkrat so se namreč začeli vrstiti projekti, ki so jo pripeljali tudi do nove serije Več po oglasih, ki jo odlikuje tudi družbeno angažirano sporočilo, ki ga želi prenesti na gledalce pred malimi zasloni.

"Všeč mi je, da so v scenarij vključene aktualne tematike, ki temeljijo na problematiki današnjega časa. Veliko pozornosti smo posvetili odnosom med ljudmi, ki so nadvse zanimivi.

Kaj vse bi storili iz koristoljubja? Komu zarili nož v hrbet?

Všeč mi je, da obravnavamo tovrstne teme, saj lahko z umetnostjo osvetlimo tovrstne probleme," je zadovoljna Saša, ki jo sicer številni ljubitelji nanizanke Usodnega vina poznajo po vlogi pretkane Karin.

Njene vloge so pogosto označene kot fatalne, čeprav se sama ne počuti vedno tako.

"Seveda je to zame velik kompliment, ne bom lagala. Lepo je vedeti, da ljudje v tebi vidijo ženstvenost, fatalnost. Seveda pa želim to vse skupaj malce razbiti.

Karin je lepa, ženstvena in seksapilna ženska, medtem ko je Klara zelo tiha, vendar nadvse fascinantna. Sama vedno iščem nove izzive. Fatalno me vendarle vidijo drugi, sama pa se rada podam v globine osebnosti svojih vlog," prizna lepotička, ki ne stavi na seksapil, čeprav morda drugi njeno vlogo dojemajo ravno tako.

Sama v ozadju išče zgodbo lika, kakšni so njeni cilji v življenju, doživljanje sveta. S tem poskuša doumeti tudi odnose med liki.

Romantična serija, posneta med vinskimi trtami, nima kaj dosti skupnega z njeno novo vlogo.

"Več po oglasih spominja na filmski scenarij, medtem ko je Usodno vino povsem drug žanr. Zato je povsem drugačen ritem serije, malček pa odstopa tudi igra, čeprav pogosto izhajam iz sebe. Morda mi Usodno vino dopušča več lahkotnosti, kljub temu pa zato v to ne vložimo nič manj truda," o primerjavi med obema serijama spregovori Saša, ki je z vlogo Klare prodrla tudi na nacionalno televizijo.

Produkcija v Sloveniji narašča, vzvod pa so najrazličnejše serije. Te so vedno bolj kvalitetne in med seboj povsem konkurenčne, pojasnjuje temnolaska, ki je vesela, da je lahko začela igrati v serijah, na televiziji.

"Prav tako me veseli, da nisem imela nikakršnih težav s sodelovanjem pri obeh projektih," še pojasni z nasmehom na ustnicah ena izmed trenutno najbolj zaželenih igralk na slovenski sceni.

Sama je zaradi tega zelo vesela, saj uživa tako v gledališču kot na televiziji.

Rada se pojavi tako pred kamero kot tudi na odru, saj jo zanima prav vse in zahvaljujoč ogromni sreči lahko v tem trenutku izkusi prav vse. 

Napisala: Nika Arsovski (za Novo)
Fotografije: Igor Zaplatil, POP TV, Goran Antley, screen shot

Ne spreglej še: Inja Zalta s fantom predstavlja revolucionarni izdelek za sproščanje (VIDEO)

... ali pa preberi: Čudovite misli, ki ti bodo polepšale dan!