Sarah Jessica Parker: To je skrivnost njenega srečnega zakona

Sarah Jessica Parker, ki se na male zaslone vrača s televizijsko serijo Ločitev, je na newyorško premiero te HBO-jeve serije prišla s svojim dolgoletnim možem Matthewom Broderickom, ki je razkril skrivnost njunega srečnega zakona.

Sarah Jessica Parker: To je skrivnost njenega srečnega zakona (foto: Profimedia) Profimedia
23. 10. 2016

51-letne ameriške igralke, producentke in modne oblikovalke Sarah Jessice Parker že dolgo nismo videli na televiziji, zato so njeni oboževalci še toliko bolj veseli, da se je nekdanja zvezdnica serije in filmov Seks v mestu vrnila na male zaslone.

V povsem sveži ameriški seriji Ločitev, ki jo predvaja HBO, upodablja glavno junakinjo Frances, katere ljubezensko razmerje se bliža koncu, zato se v življenju te mamice začenja povsem novo poglavje.

Frances pa – kot je v pogovoru za nemško spletno stran spot on news zatrdila Sarah Jessica – nima absolutno nič skupnega s Carrie Bradshaw, ki jo je utelešala v seriji Seks v mestu.

“Carrie je ljubila modo in je bila vedno totalno trendi. V nasprotju z njo pa je Frances ženska, ki ljubi modo iz sedemdesetih let in večino časa nosi oblačila iz druge roke,” je pojasnila zvezdnica in dodala, da je tudi Francesina zgodovina povsem drugačna od Carriejine.

Preden bereš naprej, si oglej napovednik za serijo Ločitev:

“Že od nekdaj se zanimam za zakonske zgodbe, v seriji Ločitev pa lahko igram žensko, ki stoji na razpotju in se ločuje od svojega moža. Pri tem pa ugotovi, da nov začetek pravzaprav sploh ni tako zelo preprost,” je dejala Sarah Jessica, ki v seriji ni dejavna le kot igralka, ampak tudi kot ena od producentov.

In v vlogi producentke se ni ustrašila niti težkih tem, povezanih z ločitvijo:

“Seveda smo hoteli pokazati tudi to, da ločitev niti slučajno ni lahka, če so vpleteni otroci.”

Na vprašanje, ali se ji je bilo kot srečno poročeni mamici treh otrok še posebno težko vživeti v vlogo ločene samohranilke, je odvrnila:

“Kljub temu da nisem ločena, dobro vem, da je lahko zakon zelo težaven. Če hočeš ohraniti razmerje, moraš vlagati veliko dela.”

Je pa ob tem poudarila, da kot mama lahko zelo dobro razume, da 'želiš ob ločitvi vedno sprejeti prave odločitve za svoje otroke'.

Ta želja pa po njenem mnenju združuje prav vse mame na tem svetu. In ravno zato hoče s svojo novo serijo pokazati tudi to, da ni vsak odgovor, ki ga imaš pripravljenega za svoje otroke ali pa tudi zase, vedno tudi pravi.

Seveda so radovedni predstavniki sedme sile na premieri serije, ki se vrti okoli ljubezenskih odnosov, izkoristili priložnost in temo pogovora preusmerili na zasebno življenje glavne junakinje te serije.

Sarah Jessica se namreč lahko pohvali z zakonom, ki ima za hollywoodske razmere že kar biblično starost.

S svojim srčnim izbrancem, 54-letnim newyorškim igralcem in pevcem Matthewom Broderickom, se je do oltarja namreč sprehodila že 'davnega' leta 1997.

Igralka sicer ni bila najbolj zgovorna, ko so jo novinarji vprašali, kaj je skrivnost njenega dolgega in srečnega zakona, se je pa zato razgovoril Matthew.

“Res ne vem, zakaj je med nama vse v redu, a vesel sem, da je tako,” se je razveselil dejstva, da jima ni treba preživljati tega, kar preživljata glavna junakinja serije Ločitev in njen mož, nato pa resno dodal:

“Sva zelo dobra prijatelja. V veliko pomoč so tudi humor in pogosti pogovori …”

Po njegovem mnenju pomembno vlogo igra tudi to, da sta največkrat enotna, ko gre za vzgojo otrok.

Če hočeš, da je zakon srečen in da romantika ne ugasne, pa moraš – kot je prepričan Matthew – poskrbeti tudi za redne 'večerne zmenke'.

Ob tem pa simpatični zvezdnik povsem odkrito prizna, da bi bilo tega tudi v njegovem zakonu lahko več, saj se večina pogovorov, ki jih ima s svojo ženo na teh zmenkih, vrti predvsem okoli otrok.

Zvezdniška zakonca, ki sta se spoznala prek brata Sarah Jessice, ki – mimogrede – na to temo ni hotela ničesar več dodati, namreč vzgajata kar tri nadobudneže, James Wilkie je luč sveta ugledal oktobra 2002, junija 2009 pa jima je nadomestna mati povila dvojčici Marion Loretto Elwell in Tabitho Hodge. Srečna družinica živi v New Yorku.

Preberi še: JA, takšno burno ljubezensko življenje ima igralec Hugh Grant!