Sarah Jessica Parker prvič odkrito spregovorila o svojem možu

Sarah Jessica Parker, zvezdnica serije in filmov Seks v mestu, redko govori o zakonu z Matthewom Broderickom, v intervjuju za septembrsko številko revije Harper's Bazaar pa je vse nadoknadila. Vse, česar ni povedala do takrat, je namreč brez zadržkov delila z bralci.

Sarah Jessica Parker (foto: Profimedia) Profimedia
13. 8. 2013

"Rada imam Matthewa Brodericka. Recite mi, da sem nora, a rada ga imam. Midva sva se preprosto morala poročiti. Tako zelo sva posvečena družini in najinemu skupnemu življenju," je vsa navdušena povedala Sarah Jessica Parker, ki ji je zakon s stanovskim kolegom prinesel veliko srečo:

"Rada imam svoje življenje, všeč mi je, da je oče mojih otrok. Zahvaljujoč njemu je zame nastal povsem nov svet, ki ga obožujem."

Kriza v zakonu je nastopila leta 2008

Sarah in Matthew sta poročena že 16 let. Edina kriza, ki je omajala njuno idilo, je nastopila leta 2008, ko so se pojavile govorice o njegovi nezvestobi, ki pa so kmalu potihnile. Čeprav je zaradi njunega poklica povsem logično, da je njun zakon zelo zanimiv za javnost, je igralka izjavila, da jo je presenetilo veliko zanimanje medijev za njiju, ki traja že od začetka njunega razmerja.

Zvezdnica je v intervjuju med drugim razkrila tudi, kaj je bilo njej in njenemu soprogu najpomembneje na začetku njunih karier:

"Z Matthewom prihajava iz drugačnega časa in kraja. Ko sva bila mlada, sva si želela le to, da bi bila dobra igralca. Nikoli nisva fantazirala o slavi ali denarju, bogastvo nikoli ni bilo del najinih sanj."

Toda slava je vendarle prišla in z njo tudi vse tisto, na kar je nihče ni opozoril: "Ko se je najin zakon znašel v središču javnosti, si z Matthewom nisva mislila, da je najina obveza, da odgovarjava na trače. Toda moraš biti obziren, moraš zavzeti stališče in se ga tudi držati."

Prihaja prva linija čevljev

Sicer pa je igralka v zadnjem času zelo vzhičena zaradi linije oziroma kolekcije čevljev SJP, ki jo bo kmalu zagnala. Pri tem projektu sodeluje z Georgeem Malkemusom, izvršnim direktorjem podjetja Manolo Blahnik.

"Kreiranje čevljev je tako zanimivo, ni nam treba več razmišljati le o črni ali rjavi kot o nevtralnih barvah," je izjavila Sarah Jessica, ki obožuje sodelovanje z različnimi modnimi znamkami: "Vsi smo kdaj delali z zapletenimi ljudmi, a vedno sem bila prepričana, da jih lahko razorožim. Rada imam sodelovanje z drugimi ljudmi, sem sijajna poslušalka in učenka. Ne mislim, da znam več od drugih, zelo sem odprta."

Igralka in novopečena modna oblikovalka je še povedala, da ji največje zadovoljstvo predstavlja družina. Znano je, da sta z Matthewom ponosna starša treh otrok. Njun sin James Wilkie je luč sveta ugledal leta 2002, sedem let pozneje pa sta ju razveselili še dvojčici Marion Loretta Elwell in Tabitha Hodge, ki ju je povila nadomestna mati.

Od leta 2009 srečna družinica živi v New Yorku, kar precej časa pa vsi skupaj preživijo tudi v njihovem 'drugem domu'. Gre za vasico Kilcar na Irskem, v kateri je Broderick kot majhen deček preživljal poletja.