Sarah Hyland: Nekdanji fant ji je grozil s smrtjo

Igralka Sarah Hyland je v razmerju s kolegom Mattom Prokopom preživela pet let. Zdaj pravi, da jo je igralec, ki je pred kratkim dobil sodno prepoved približevanja nekdanjemu dekletu, zadnja štiri leta zlorabljal.

Sarah Hyland (foto: Profimedia) Profimedia
7. 10. 2014

Triindvajsetletni ameriški igralki Sarah Hyland, ki v priljubljeni seriji Sodobna družina upodablja Haley Dunphy, je uspelo doseči, da je njen nekdanji fant, 24-letni igralec Matt Prokop, dobil sodno prepoved približevanja.

Spletni portal TMZ se je dokopal do dokumentov, ki med drugim razkrivajo, da je Sarah trdila, da jo je Matt dušil, porival in ji celo grozil s smrtjo. Kot pričo vsega navedenega dogajanja je navedla svojo kolegico Julie Bowen, ki v seriji upodablja njeno mamo Claire Dunphy.

Sarah menda zatrjuje, da je bil njen nekdanji fant do nje nasilen zadnja štiri leta. Od petih, kolikor je trajalo njuno razmerje. V tem času naj bi jo teroriziral tako v psihičnem kot v fizičnem smislu. Med nekim majskim prepirom jo je Prokop, ki je imel prav tako vlogo v seriji Sodobna družina, a le gostujočo, menda porinil ob avto in jo začel dušiti.

"Stisk je bil tako močan, da nisem mogla govoriti. Ustrašila sem se in živela v strahu za svoje življenje," naj bi pisalo v dokumentih, v katerih Sarah trdi, da je dušenje vplivalo tudi na njene glasilke. Ko se je odločila, da bo temu naredila konec, je Bowenovo prosila, da ji pomaga na miren način končati razmerje. Ko je Matt zagledal Julie in preostale člane zasedbe serije, se je ustrašil, začel kričati in pobegnil iz hiše.

V tej paniki je v Sarah vrgel vžigalnik in takrat so ji kolegice rekle, da se mora nujno umakniti od njega, saj v njegovi bližini preprosto ni varna.

Ko ga je dejansko zapustila, pa ji je začel groziti, da bo zažgal eno od njenih hiš in da nikoli več ne bo videla svojega psa. Poleg tega ji je pošiljal vznemirjujoča sporočila in grozil s samomorom. Avgusta je Matt odšel na rehabilitacijo, a je že v začetku septembra prekinil zdravljenje, zato je direktor klinike, v kateri se je zdravil, Sarah svetoval, naj zanj zahteva sodno prepoved približevanja.

Napisal: Tim Jeras

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri