Sara Rutar (MasterChef) razkrila, kako je po mamini smrti zopet našla voljo in novo energijo

Prva ženska zmagovalka MasterChefa Slovenija, Sara Rutar iz Izole, je v letošnje poletne dni vstopila z žalostjo, saj jo je po hudi bolezni za vedno zapustila mama Mira.

Sara Rutar (MasterChef) razkrila, kako je po mamini smrti zopet našla voljo in novo energijo (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
25. 8. 2017

Kuharska mojstrica Sara Rutar je zmago na MasterChef Slovenija namenila mami, saj je bila v nepozabnih kuharskih bojih z mislimi vedno pri njej in ji vse do zadnjega stala ob strani.

Tako se je Sara za nekaj časa v letošnjih poletnih dneh odklopila od vseh obveznosti ter se s fantom odpravila na poletni potep po njenem okusu.

V pogovoru nam je razkrila, kakšen je bil dopustniški potep, ki ji je vrnil življenjsko energijo.

“Po res napornem začetnem obdobju od MasterChefa in mamine bolezni ter smrti sem se odločila, da se moram odklopiti od vsega ter za nekaj časa izklopiti vse okoli sebe, saj sem bila na tleh."

Sara Rutar

Popolnoma brez energije je bila z mislimi nenehno pri osebi, ki jo zelo pogreša, saj sta si bili z mamo zelo podobni. "Obe trmasti, a pravični,”

nam pove Sara in nadaljuje: “Tako sem se odločila za popoln izklop in se za nekaj dni odpravila v neznano v iskanje nove energije."

"Ko grem na dopust, rada obiščem neznano in tisto, kar mi je pri srcu, ter se vedno vračam nazaj. Tako sem se za nekaj dni odpravila k južnim sosedom, natančneje v Banjaluko, saj jo obožujem že leta. Tam je res neka posebna energija, ki me napolni s pozitivo in pozitivnimi mislimi za naprej. Poleg tega obožujem dobro hrano in tam se je res ne branim ter se razvajam predvsem z mesom. (smeh)"

Sara Rutar

Športno aktivna Primorka pa je letos uresničila še eno dopustniško željo, o kateri je sanjala v zadnjih letih

S fantom se je namreč odpravila v Francijo.

"S svojo ljubeznijo sem se odpravila v Nico, saj sem si to želela že kar nekaj let.  Končno mi je uspelo! Z eno besedo je bil ta oddih res nor. Raziskovala sva vse od kulinarike do arhitekture in zgodovine mesta ter si obenem ogledala Monako in Monte Carlo, kjer te okolica in razgled na mesto popolnoma očarata," pove Sara.

In doda: "V najlepšem spominu z letošnjega težko pričakovanega odklopa in oddiha, kjer sem se napolnila z novo energijo za vse izzive, ki me čakajo, pa mi bo v spominu najbolj ostal celodnevni izlet na podeželje z okolico v francoski kraj Grasse, St. Paul de Vence, Gourdon, Eze. Mesteca na vrhu hriba, ozke ulice, umetniki, galerije. Prelepo, skoraj pravljično."

Sara Rutar

Kot ženska, ki obožuje parfume, pa si je z veseljem ogledala tudi mesto dišav, najstarejšo tovarno parfumov Fragonard.

Seveda pa je kot kuharska mojstrica kar veliko časa namenila spoznavanju francoske kulinarike, tako da sta s fantom kar veliko razvajala brbončice s francosko kulinariko, kjer so bile v ospredju sveža morska hrana in druge dobrote kraja.

"Imam pa na vseh potovanjih eno destinacijo, ki je nikoli ne dam na stranski tir. To je obisk najbližjega marketa oz. tržnice ter v živo pogledati, kaj ponujajo okoliški pridelovalci in nato kupiti zelišča, začimbe in jih uporabiti tudi pri svojih kreacijah."

Sara Rutar

"Navdiha mi ob bujni domišljiji res nikoli ne zmanjka!"

"Vesela sem, da sem si vzela čas zase in se napolnila z energijo, saj me v jesensko-zimskih dneh čakajo številne kuharske obveznosti, saj se koledar teh veselo polni."

"A mislim, da me kmalu čaka še en izziv - krajši oddih v naravi, gorah v avgustu. Razmišljam celo o podvigu na Triglav, saj je minilo že nekaj let, odkar sem se nazadnje povzpela na najvišji vrh Slovenije.”

Si vedela?

Odprte so prijave za sodelovanje v 4. sezoni šova MasterChef. Prijavi se in si prikuhaj 50.000 EUR TUKAJ!

Napisal Alojz Petrovčič
Za splet priredila Ajda Hovnik Plešej
Fotografije: osebni arhiv

Preberi še: "Ali naj obdržim otroka?" (kako do pravilne odločitve v življenju)

Priporočamo tudi: 38-letna ameriška igralka Kate Hudson si je obrila svoje dolge svetle lase - TAKO je videti!