Sandra Harb: Talentka samoukica

Finalistka šova Slovenija ima talent Sandra Harb je pevka, ki ji zaradi njenega glasu tudi najstrožji strokovnjaki napovedujejo lepo glasbeno pot. Sicer najstnica v najlepših letih se povrhu spogleduje celo z opernimi deskami!

Sandra Harb (foto: Miro Majcen) Miro Majcen
3. 6. 2013

Na njih se namreč vidi v življenju in poklicu. Po končani šoli si zato želi nadaljevati študij opernega petja v tujini in postati znana operna pevka. 13-letnica, za katero se zdi, da je že na svet prišla z mikrofonom v roki, kot se radi pošalijo tisti, ki jo poznajo, ima kljub rosnim letom že povsem izdelano in jasno željo, kaj bo postala, ko odraste. Operna pevka in nič drugega. In to ve že nekaj časa.

Rojena Mariborčanka s starši in sestro živi v vasici blizu Šentilja. Dekle je osmošolka Osnovne šole Zgornja Kungota in odlična učenka. Nastop na nedavnem polfinalu letošnjih Talentov, ki ji je prinesel vstopnico za finale, ni njen prvi večji. Ta svojevrstni pevski krst je imela pri devetih letih in odtlej pridno nabira kilometrino ter izkušnje, ki ji bodo še kako prav prišle, ko bo čas za to.

Navdušenje na talentih

Da dekle kljub zlatim najstniškim letom dobro ve, kaj želi, dokazuje tudi z zrelostjo in marljivostjo svojega početja. Svoj talent, s katerim je navdušila tako žirante kot občinstvo, ki ji je namenilo finale, brusi z učenjem solo petja na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pri profesorici Jolandi Korat. Poleg tega ji pri učenju pomagata še starša, uči pa se tudi sama prek interneta. Sandra že veliko tudi nastopa. Čeprav je opera njena najljubša zvrst, zapoje tudi marsikaj drugega, odvisno od priložnosti in občinstva pač.

Na dobrodelnih in šolskih prireditvah, športnih tekmovanjih, redno pa se udeležuje tudi pevskih tekmovanj, ki so najboljši kazalnik, kam se uvršča med konkurenco. Čeprav jo je širna Slovenija spoznala seveda na Talentih, se je odlično odrezala tudi v Mini zabavi. Med tekmovalci do 15 let je namreč osvojila prvo mesto in za nagrado lastno pesem ter videospot.

Zelo vesela je bila tudi prvega mesta na pevskem tekmovanju Sing&Win v Avstriji ter tekmovanja Show4kids na Dunaju, kjer so nastopili tekmovalci iz cele Avstrije do 15. leta starosti in je kot prva Slovenka osvojila prvo mesto. V lanskem letu je na tekmovanju v Avstriji med 200 nastopajočimi zasedla drugo mesto. Sandra trenutno sredi pospešenih priprav nestrpno čaka nastop na finalu Talentov. Sicer pa je kljub talentu in mogočnemu glasu tipična najstnica, ki se razen v prepoznavnosti ne razlikuje od vrstnikov.

Roman Turnšek za revijo Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri