Rowan Atkinson: Vrača se Johnny English

Najbolj neroden agent njenega veličanstva, Johnny English, se po dolgih letih življenja v osami vrne v London, da bi preprečil načrte morilcem, ki želijo umoriti kitajskega premierja.

Najbolj znameniti tajni agent na svetu Johnny English se je po polomiji v Mozambiku pred osmimi leti umaknil v tibetanski samostan. Toda ko ga MI7 pokliče nazaj na nalogo, ki jo lahko vodi samo on, je takoj za akcijo. (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
12. 9. 2011

Oborožen z najnovejšimi vohunskimi izumi se English poda v vrtoglavi pregon in divje pretepe, toda kot vedno mu komične katastrofe sledijo na vsakem koraku. Na srečo proti agentu z licenco za povzročanje zabavnega kaosa noben terorist nima možnosti ostati nepoškodovan.

Ja, slaven angleški igralec z neverjetno obrazno mimiko, Rowan Atkinson, 56 let, se vrača na velika platna v vlogi agenta z nenavadnimi potezami in pripetljaji. Atkinson je v 90. letih nastopil v vrsti reklam za kreditne kartice. V njih je igral nerodnega tajnega agenta. Takrat se mu je porodila zamisel, da bi ta lik prenesel na veliko platno.

Prvi Johnny English je leta 2003 po vsem svetu požel izjemen uspeh in pobral velik zaslužek. Nadaljevanje so se odločili posneti in poslati v kina v času, ko ni nobenega Bourna ali novega Jamesa Bonda, da izkoristijo praznino v tem žanru, obenem pa so prepričani, da so gledalci vedno veseli simpatične komedije.