Roseanne Barr kandidira za predsednico ZDA

Zdaj je postalo tudi uradno, priljubljena igralka Roseanne Barr bo resna kandidatka v boju za predsedniški stolček. Baracku Obami tako morda ne bo pomagalo niti petje, s katerim je poskusil pri zbiranju glasov.

13. 2. 2012

Devetinpetdesetletna Roseanne je zaslovela z vlogo v istoimenski humoristični nanizanki, ki je govorila o vsakdanjih težavah povprečne ameriške delavske družine, in je morda tudi zaradi tega ena od ljubljenk ameriškega občinstva.

Vsestranska umetnica – igralka, komičarka, pisateljica, televizijska producentka, režiserka in voditeljica – je vložila svojo kandidaturo za predsedniško nominacijo v imenu Stranke zelenih, ki bo imela svojo konvencijo julija v Baltimoru. Takrat bo stranka izbrala svojega predsedniškega kandidata, največ možnosti za zmago na formalnih strankarskih volitvah pa naj ne bi imela Roseanne, temveč Jill Stein.

Tudi komičarka se zaveda, da bo zmago težko dosegla, a kljub temu želi s svojo kandidaturo zeleni
stranki zagotoviti čim več volivcev.

Na Twitterju je zapisala:

“Kandidiram za podporo Stranke zelenih in najbrž za podporo Jill Stein. Ljudem bom lahko prek
medijev povedala, da imajo možnost svoj glas oddati tudi Stranki zelenih.”

Barrova, ki se med drugim zavzema za legalizacijo marihuane in ves čas podpira gibanje za osvoboditev Wall Streeta, je dodala, da ima dovolj demokratov in republikancev, ki ne delajo v dobro ameriškega naroda, temveč le za lastni dobiček.


Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri