Ronan Keating: Zakon mu je razpadel zaradi nezvestobe

Irski glasbenik Ronan Keating je pred nekaj dnevi dopolnil okroglih 40 let, poleg tega pa je v veselem pričakovanju že četrtega otročka. Odlična priložnost za to, da spoznamo njegovo življenjsko zgodbo.

Ronan Keating: Zakon mu je razpadel zaradi nezvestobe (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2017

Glasbenik, televizijski voditelj in filantrop Ronan Patrick John Keating se je rodil 3. marca 1977 v Dublinu, glavnem in tudi največjem mestu Irske.

Na svet je prijokal kot najmlajši od kar petih otrok voznika tovornjaka Gerryja Keatinga in frizerke Marie, ki je povila še Lindo, Ciarana, Gerarda in Garyja. Da je nadarjen za glasbo, je Ronan dokazal že kot otrok.

"Ko sem bil star deset let, smo z bratom in bratrancem Trevorjem na dopustu s starši peli karaoke v hotelu. Pel sem A Groovy Kind of Love in to je bil moj prvi nastop pred številnimi neznanimi ljudmi, zato je bila to zame res velika stvar,"

se spominja Ronan, ki pa se je, preden je zaslovel kot glasbenik, osredotočal predvsem na športno področje.

Bil je namreč nadarjen atlet, njegovi paradni disciplini sta bili teka na 200 in 800 metrov. Na državnem prvenstvu za mlajše od 13 let je v teku na 200 metrov celo zmagal!

O tem, kako zelo obetaven tekač je bil, med drugim priča tudi to, da so mu na kolidžu ponudili športno štipendijo, ki pa jo je zavrnil.

In zavrnil jo je zaradi glasbenih ambicij, ki so na koncu vendarle prevladale nad športnimi.

Leta 1993 je v časopisu namreč prebral, da na avdiciji iščejo primerne kandidate za novo fantovsko skupino.

Avdicije se je seveda udeležil in uspelo mu je tisto, o čemer sanja veliko nadobudnih mladeničev po vsem svetu - že pri 16 letih se je znašel v bleščečem svetu šovbiznisa, in sicer kot član fantovske zasedbe Boyzone.

Priljubljeno skupino, ki z vmesno prekinitvijo deluje še danes, sestavljajo še Ronanovi rojaki Keith Duffy, Michael Graham in Shane Lynch.

Med člani prvotne zasedbe je bil tudi Stephen Gately, ki pa se je leta 2009 žal za vedno poslovil. Stephen, ki je dočakal le 33 let, je umrl po prekrokani noči na Majorki, usoden pa je bil pljučni edem.

Smrt kolega, ki je bil njegov zelo dober prijatelj, je Ronana, ki si je - preden je postal slaven - kruh služil tudi kot prodajalec čevljev, močno prizadela.

Nekoč je celo izjavil, da je za vedno spremenila njegovo življenje.

"Ko je Stephen umrl, se je vse spremenilo. Še nikoli nisem izgubil nekoga tako mladega. Njegova smrt je preostale člane skupine povezala kot brate in nam pokazala, kako krhko je življenje. Morda se sliši klišejsko, a uživanje v prav vsakem dnevu je takrat za nas postalo pomembnejše," je Ronan dejal leta 2012 v intervjuju ki za britanski časnik The Independent.

Prezgodnja smrt kolega in prijatelja pa ni bila edina težka usoda, s katero se je moral spopasti. Ko je bil star komaj 20 let, mu je namreč umrla mama, ki je izgubila bitko z rakom dojk:

"Nisem bil le žalosten, bil sem besen. Precej intenzivno sem se moral ukvarjati z nekaterimi težkimi vprašanji. Na primer z vprašanjem, zakaj.

Ker je bila - tako kot jaz - zelo verna, sem vedel, da je zadnje, kar bi si želela, to, da bi izgubil vero. Zato je tudi nisem. Ustanovil sem sklad Marie Keating Foundation, in sicer z namenom, da drugim ne bi bilo treba prestajati tega, kar smo prestajali mi.

Ljudem moramo povedati več o raku. To bolezen lahko premagamo, le vedeti moramo, kako lahko pregledujemo sami sebe in kako redno moramo to početi."

Prav po mamini smrti je zapustil skupino Boyzone, s katero je do zdaj posnel pet studijskih albumov, ki so se prodali v 25 milijonih primerkov, in se leta 1999 podal na samostojno pot.

Kot solistični pevec je svetovno pozornost vzbudil s singlom When You Say Nothing at All, ki smo ga lahko slišali tudi v priljubljeni romantični komediji Notting Hill in ki se je v številnih državah povzpel na prva mesta glasbenih lestvic.

Izdal je deset studijskih albumov, zadnjega februarja lani, in prodal več kot 20 milijonov nosilcev zvoka. Ronana, ki je med drugim navduševal s pesmimi Life Is a Rollercoaster, Lovin' Each Day, We've Got Tonight in If Tomorrow Never Comes, pa ne poznamo le kot glasbenika, ampak tudi kot člana žirije avstralske verzije šova The X Factor, v katerem je sodeloval med letoma 2010 in 2014, in kot sodnika oziroma mentorja v prav tako avstralski različici oddaje The Voice.

Ob vseh teh obveznostih pa mu ostaja dovolj časa, da se sem ter tja preizkusi še v vlogi televizijskega voditelja (leta 1997 je z irsko igralko Carrie Crowley na primer povezoval Pesem Evrovizije, ki je potekala v njegovem rojstnem mestu, op. a.) in da je dejaven na področju dobrodelnosti, poleg tega pa je zelo dolgo deloval kot eden od menedžerjev nekdanje irske fantovske skupine Westlife.

Ronan je še vedno aktiven tudi kot član skupine Boyzone, ki si je med letoma 2000 in 2008 privoščila premor, nato pa so se fantje znova zbrali in leta 2013 izdali svoj za zdaj zadnji album z naslovom BZ20.

Ob pogledu na junaka naše tokratne zgodbe bi lahko zatrdili, da je prototip moškega, ki bi ga velika večina deklet brez pomislekov in strahov predstavila staršem.

Z lepo počesanimi svetlimi lasmi, modrimi očmi in prijetnim glasom je nežni Ronan res sanjski zet.

Da je nežen in priden, lahko ne nazadnje domnevamo tudi ob poslušanju njegovih pesmi, ki se v veliki večini vrtijo okoli stare dobre teme - ljubezni.

In ker je Ronan tako zelo zaželen tako med dekleti kot med njihovimi mamami, ni nič čudnega, da se je do oltarja prvič sprehodil že pri 21 letih. Aprila 1998 je večno zvestobo obljubil irski manekenki Yvonne Connolly, s katero ima tri otroke, Jack se je rodil 15. marca 1999, Marie 'Missy' 18. februarja 2001, Ali pa je luč sveta ugledala 7. septembra 2005.

"Ronan in Yvonne Keating sta danes z veliko žalostjo naznanila, da se razhajata. Razšla sta se v duhu prijateljskega dogovora, otrokom na ljubo pa bosta še naprej sodelovala. Družina v tem težkem času prosi za zasebnost,"

je maja 2010 pisalo na glasbenikovi uradni spletni strani. Ta novica je bila precej veliko presenečenje, saj sta veljala za vzorna zakonca, res pa je, da je Ronan le nekaj mesecev pred tem v nekem intervjuju namignil, da v njegovem zakonu ni vse rožnato:

"Ne morem verjeti, da je Yvonne tako dolgo zdržala z mano. Sem namreč strašansko ljubosumen. Ljubosumje privleče na dan moje najslabše strani. Niti najmanj mi ni všeč, če je Yvonne zunaj brez mene. Ne morem si pomagati."

Da za razpad zakona ni bilo krivo ljubosumje in da Ronan vendarle ni tako zelo sanjski zet, kot se morda zdi na prvi pogled, pa se je izkazalo le nekaj dni pozneje, ko so otoški mediji poročali o tem, da je zvezdnik ženo več mesecev varal s svojo takrat 26-letno spremljevalno plesalko Francine Cornell.

Za zmenke s privlačno svetlolasko naj bi se dogovarjal prek SMS-sporočil, ki ji jih je pošiljal s svojega 'skrivnega' mobilnega telefona. Ko je Yvonne našla ta očitno ne tako zelo dobro skriti telefon, je prebrala sporočila in tako izvedela za moževo afero.

"Prebrala je SMS-sporočila v telefonu, za katerega sploh ni vedela, da obstaja. Bilo je kar nekaj opolzkih sporočil, ki ne puščajo ravno veliko prostora domišljiji,"

je za britanski tabloidni dnevnik Daily Mail takrat povedal vir. Drugi otoški tabloidni dnevnik, The Sun, pa se je dokopal do nekoga, ki je trdil, da je bila njuna afera pravzaprav javna skrivnost:

"Francine je postala precej nediskretna. Več kot eni prijateljici je razkrila, da se ne more spuščati v razmerja z drugimi moškimi, ker je z Ronanom."

Lepotička je zaradi afere z zvezdnikom celo zapustila fanta Nicka Robbinsa, s katerim se je nameravala sprehoditi do oltarja.

"Vselila se je že v njegovo stanovanje v Chelseaju (prestižna četrt v jugozahodnem Londonu, op. a.) in se veselila tega, da bo lahko delala za Ronana. Nick mi je rekel, da je od Ronana dobila SMS-sporočilo, potem pa sem kar naenkrat slišal, da je zapustila Nicka," je za Daily Mail povedal Nickov pretreseni oče.

Tri tedne po tem, ko je naznanil, da mu je zakon razpadel, se je Ronan izselil iz družinske hiše in začel razmišljati o skupni prihodnosti s svojo ljubico, že ob koncu leta 2010 pa se je na neki dobrodelni prireditvi ponovno pojavil z Yvonne, s katero je nasmejan poziral na rdeči preprogi, o zakonski krizi pa ni bilo ne duha ne sluha.

"Rad bi, da vse skupaj pustiva za seboj. Z Yvonne začenjava znova, od začetka," je za britanski tabloidni dnevnik Daily Star pojasnil Ronan in s tem razkril, da mu je žena dala še eno priložnost.

Za nezvestobo pa se je novi stari ljubezni opravičil kar v brošuri oziroma na ovitku sedmega studijskega albuma Duet:

"Si najbolj neverjetna, navdihujoča ženska, ki sem jo kdaj srečal. Za napake, ki sem jih storil v življenju, se opravičujem. Ljubim te."

V intervjuju za omenjeni dnevnik je še poudaril, da bo za obnovitev razmerja potreben določen čas:

"Imela sva težko leto. Kar nekaj časa bo trajalo, preden bo spet vse v redu."

No, žal pa očitno nikoli več ni bilo vse v redu, saj smo aprila 2010 izvedeli, da je njun zakon dokončno razpadel. "Žal so novice resnične. Hvala za vašo podporo. Z Yvonne se še vedno ljubiva in skrbiva drug za drugega, poleg tega pa bi rada zaščitila najine otroke," je na Twitterju napisal Ronan.

Zvezdnik pa po razpadu zakona ni izgubil vere v ljubezen. Nasprotno, že avgusta 2010, torej le nekaj mesecev po ločitvi, ki je postala uradna šele marca 2015, se je zaljubil v štiri leta mlajšo avstralsko modno oblikovalko, televizijsko producentko in režiserko ter blogerko Storm Uechtritz, ki jo je po treh letih razmerja zaprosil za roko. In to kar dvakrat!

"Zasnubil sem jo dvakrat in obakrat je rekla 'da', hvala bogu. Nekaj let sva že skupaj in veva, da bi preostanek najinih življenj rada preživela skupaj. Mislil sem si, da je zdaj pravi trenutek za zaroko," je aprila 2015 v pogovoru za britanski tabloid Hello! razkril Ronan, ki se je s svojo drago prvič zaročil na dopustu na Tajskem, in sicer na plaži ob sončnem vzhodu.

Da bi bili ob zaroki lahko prisotni tudi njegovi otroci, je vprašanje vseh vprašanj zastavil še na Irskem.

"Prstan sva še enkrat potegnila na plan in rekla je 'da'," se je pošalil zvezdnik, ki je še poudaril, da se mu zdi zelo pomembno, da ima njegova srčna izbranka dober odnos z njegovimi otroki:

"Storm se ne bo poročila le z mano. Tukaj so udeleženi štirje ljudje." Poroka se je zgodila 17. avgusta 2015, decembra lani pa je parček naznanil, da pričakuje prvega skupnega otročka.

Čeprav je Ronan izkušen očka treh otrok, je pred rojstvom četrtega potomca še posebno vznemirjen: "

To je čudovita izkušnja. Zelo je razburljivo in uživam v vsakem koraku poti. Mislim, da še nikoli nisem bil tako vznemirjen."

Kljub silnemu navdušenju in odprtosti pa Ronan nečesa vendarle ne želi izdati - otrokovega spola.

Glede na to, da naj bi Storm rodila že čez dobra dva meseca, in glede na to, da so otoški novinarji znani po iznajdljivosti in vztrajnosti, pa bo tudi ta skrivnost najverjetneje precej kmalu razkrinkana.

Napisal: Tim Jeras (za Story)
Fotografije: Profimedia, Getty Images

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri