Rok Kofol: Odisejski sindrom

Na intervju je prišel s precejšno zamudo, po tleh je zabrisal star bicikel in se opravičil: “Iskal sem parkirplac.” Za tiste, ki ne vedo: Rok je popotnik.

25. 8. 2005

In za tiste, ki ga niso nikoli videli v ženski družbi: Rok je estet. In še en, ne povsem neuporaben podatek: Rok je žurer. Če zdaj povežeš vse podatke, dobiš rešitev: v izbiri njegovih ciljev ni ničesar mističnega, in ker v glavnem potuje po Južni Ameriki, bi bilo še dvoletnemu šimpanzu jasno, da je Rok tam, kjer so žur in lepe punce.>

Ime tvojega popotniškega društva pomeni ...

Shappa je šapa, šapca. Kamor koli greš, povsod pustiš sled. Prav je, da pustiš samo odtis svojega stopala, da ničesar ne vzameš; pravzaprav te pravice niti nimaš.

Ali slavni osvajalci z domačini ne menjajo več ogledalc za zlato?

Ogledalca smo zamenjali z drugim menjalnim sredstvom: zvezki, svinčniki in radirkami.

Zakaj potuješ?

Potujem, ker mi je všeč občutek brezbrižnosti. Po treh tednih pozabiš, od kod si odpotoval, zato rad izginem za dlje časa.

Ne more biti tako preprosto: isto vprašanje.

Tuje pokrajine so čudovite, ampak ljudje so tisti, ki te zastrupijo. Zaradi njih se vračaš. Potujem zato, da vidim, kako dihajo.

Ker po stiku z njimi tudi ti dihaš drugače?

Jasno, da te potovanja v odročne predele spremenijo: marsikaj pri sebi prevrednotiš. Meni se sicer zdi, da sem vsepovsod isti, a večina ljudi, ki potuje z mano, daleč od doma v drugem okolju deluje drugače.

Kateri je zate najlepši kraj na svetu?

Velikonočni otok ali jezero Titicaca. To sta kraja z neverjetno pozitivno energijo in oba sta me premamila.

Od kdaj abstiniraš?

Od februarja, a letos bom, enkrat za spremembo, poletje preživel v Ljubljani. Potem pa bom prijatelje in vse, ki se nam bodo hoteli pridružiti, peljal na potovanje v Nepal, Tibet, Laos in Kambodžo.

Ampak v Lhasi ni prav veliko lepih žensk, tudi žensk na splošno ne.

Včasih naredim kakšno manjšo izjemo.

Osebna izkaznica:

Starost: 32

Nebesno znamenje: škorpijon

Prvi vtis: seksi

Drugi vtis: seksi

Končni vtis: še vedno seksi

Tina Torelli

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri