Robbie Williams v Zagrebu ni bil zahteven

Pevec Robbie Williams, ki je prejšnji teden s svojim nastopom v Zagrebu navdušil okoli 40 tisoč oboževalcev, se je izkazal kot zelo skromen zvezdnik. V hrvaško prestolnico je sicer dopotoval z zasebnim letalom, a je od organizatorjev zahteval samo prazen prostor, v katerem je lahko shranil svoje stvari, predvsem hrano in pijačo.

25. 8. 2013

Oblečen v kratke hlače je 39-letni Robbie Williams z 11-mesečno hčerkico Theodoro Rose v naročju policistki na zagrebškem letališču predal potni list in se hitro sprehodil do kombija z zatemnjenimi stekli. Britanski pevec je – v nasprotju z napovedmi organizatorjev, da bo v Zagreb prispel tik pred začetkom koncerta na stadionu Maksimir – imel vendarle dovolj časa, da si je ogledal hrvaško prestolnico.

Na letališču Pleso je z zasebnim letalom namreč pristal že v ponedeljek popoldne, koncert pa je imel v torek. Do hotela so ga prepeljali v spremstvu vozil z nemškimi registrskimi oznakami. Ob prvem obisku naših sosedov pa ga nista spremljali le hčerka in soproga Ayda Field, ampak tudi tašča.

''Prišel je s svojo varnostno službo, čeprav je imel tudi policijsko spremstvo, in s skupino ljudi, v kateri je bila tudi njegova tašča. Presenetilo nas je, da je tako visok in močan. Prava gora, dovolj moči ima za petje,'' so povedali očividci, ki so se takrat znašli na zagrebškem letališču. Osebje na letališču so že pred njegovim prihodom opozorili, da pri sebi ne smejo imeti fotoaparatov in mobilnih telefonov, kar priča o tem, da se je britanski pevec glede varovanja zasebnosti potrudil bolj kot katerakoli druga zvezda, ki je doslej obiskala Zagreb. Po tem je znan tudi sicer, 'vojno' s paparaci pa je že pred časom dobil tako, da je več mesecev nosil samo bele majice in kavbojke. Ker je bil na fotografijah vedno videti enako, jim je namreč postal nezanimiv in so ga nehali spremljati na vsakem koraku.

O Hrvaški slišal lepe stvari

Sicer pa je pred prihodom v Zagreb povedal, da že komaj čaka, da vidi Hrvaško, ker je od kolegov slišal veliko lepega o tej deželi:

''Od kolegov sem slišal, da je Hrvaška prečudovita dežela in da je občinstvo fantastično. Komaj čakam na koncert, da to preverim. Koncert bo prvorazreden!''

Kljub vsemu pa ni ničesar prepustil naključju, saj je s seboj vzel svojo najljubšo hrano, kuharja, ki je poskrbel za vseh 11 glasbenikov, ki nastopajo z njim, in vse ostalo, kar bi utegnil potrebovati, vključno s pohištvom, s katerim je opremil slačilnico Dinamovega stadiona. Organizatorje koncerta pa je presenetil s skromnostjo, saj je zahteval samo prazen prostor na stadionu, v katerem se je pripravljal na nastop in v katerem je lahko shranil vse svoje stvari, torej hrano, pijačo, oblačila, opremo in celo pohištvo, ki ga je tudi 'privlekel' s seboj. Opremo za zagrebški del njegove turneje Take the Crown so pripeljali s 60 tovornjaki, za fiksiranje odra pa so porabili kar 24 tisoč litrov vode. Robbie je namreč znan po spektakularnih nastopih, najpomembnejši del scenografije pa je bil velikanski videozid.

Čedalje bolj podoben Presleyju

Priljubljenega pevca pa njegovi prijatelji v zadnjem času zbadajo, da je na najboljši poti, da postane velik kot Elvis Presley. Ne samo zaradi glasu in slave, ampak tudi zato, ker je Robbie – ravno tako kot njegov oboževani idol – v četrtem desetletju življenja začel bitko z odvečnimi kilogrami. Če pogledamo Elvisove fotografije izpred 40 let, vidimo, kako je bil videti pred začetkom ameriške turneje leta 1972. Takrat se ja namreč zredil za kar 20 kilogramov. Podobno se dogaja tudi Robbieju, ki se že nekaj časa bori proti debelosti, med turnejo leta 2011 pa se je zaradi stave s prijatelji celo podvrgel dieti.

Podobnosti med Robbiejem in kraljem rokenrola pa je še nekaj.

Oba sta postala slavna, preden sta dopolnila 20 let, a Robbie je – v nasprotju s pokojno legendo – zelo zgodaj začel jemati trda mamila, zato je že pri 19 letih skoraj umrl zaradi prevelikega odmerka kokaina. Presley je z mamili začel nekoliko pozneje, a po njegovi smrti v 43. letu življenja se je razvedelo, da se je pogosto omamljal z amfetamini, sedativi in različnimi narkotiki, zaradi česar mu je naposled odpovedalo srce. Robbie si je dal na ramo tetovirati besede 'Elvis, podari mi potrpljenje' in njegovi prijatelji pravijo, da je to storil v želji, da čez tri leta, ko bo dopolnil 42 let, ne bi končal kot njegov idol.