Robbie Williams spet sam ... na odru!

Še v začetku letošnjega leta je Robbie Williams posnel bizaren filmček in ga objavil na Twitterju. Na njem je, oblečen v trenirki, hodil po hiši, pokazal tudi spremljevalko Aydo Field in na sploh govoril o tem, kako super je bilo na turneji s Take That.

1. 11. 2011

A iz načina njegovega govora je bilo mogoče hitro razbrati, da je Williams naveličan. Da je blizu stanju, ko bo začel po hiši hoditi gol ali obsedeno igrati golf ali spremljati neznane leteče predmete.

Da bi mu ne bilo več dolgčas, je moral na svoje.

Znova.

Logično.

Novi studijski album, ki bo izšel pri založbi Universal Music, bo prvi Williamsov samostojni album po letu 2009, ko je Britanec izdal Reality Killed The Video Star. Temu je lani sicer sledil še album uspešnic In and Out of Consciousness: The Greatest Hits 1990- 2010, s katerim je zaokrožil 20 let svojega delovanja.

Na omenjeni album je Williams vključil tudi singl Shame, ki je nastal v sodelovanju s kolegom iz zasedbe Take That Garyjem Barlowom, s katerim sta nekdanja tekmeca simbolično zakopala bojno sekiro. Spomnimo, v videu sta odigrala parodijo na gejevski film Brokeback Mountain.

"Navdušen sem, da sem se pridružil ekipi Universala," je med pogovorom za BBC dejal Williams, ki je leta 2005 dobil tožbo proti založnikom MGN in Northern & Shell, 'ker so širili neresnične govorice, da je Williams gej, ki ne želi razkriti svojih nagnjenj'.

"Občutek imam, da se obeta najboljše in najbolj razburljivo obdobje v moji karieri."

Preden se je pogodbeno zavezal Universalu, se je Williams uspešno izvil iz bogatega, a nefleksibilnega dogovora z založbo EMI. Od tod navdušenje nad prihodnostjo?

"Ta nova pogodba daje Robbieju Williamsu popoln nadzor nad njegovo usodo," je po sklenitvi dogovora o sodelovanju povedal Tim Clark, direktor družbe ie:music, ki odslej zastopa Williamsa.

EMI, ki je v lasti pohlepne ameriške banke Citigroup, so letos zapustili Radiohead, Rolling Stones in tudi Paul McCartney.

Glede na Robbiejevo dobro voljo je bil tudi predsednik založbe Universal David Joseph prepričan, da je britanski ekscentrični zvezdnik v nadvse ustvarjalnem obdobju in da bo novi album nekaj posebnega.

Williams, sicer eden najuspešnejših britanskih glasbenikov, je v času svoje samostojne kariere prodal 60 milijonov albumov in prejel 16 glasbenih nagrad brit. To je, jasno, rekord za britanske glasbenike. Leta 2010 se je po 15 letih spravil s preostalimi člani zasedbe Take That in skupaj so posneli album Progress, ki se je prodajal razmeroma dobro, odlično je šlo fantom tudi na turneji po Veliki Britaniji in Irski. A ni le Take That lani zapolnjeval njegovega življenja; ugotovil je namreč tudi, da ga pomirja slikanje in mu tudi pomaga pri sproščanju po stresu, ki se v njegovem organizmu nabere na koncertnih turnejah. Da bi se lahko svojemu novemu konjičku res posvečal vsak prosti trenutek, je garažo v Los Angelesu celo spremenil v atelje. Povedal je tudi, da mu je najbližji moderen umetnostni slog, kar je bilo jasno tudi iz njegovih del. Fotografije, objavljene na njegovi spletni strani, so dale jasno vedeti, da se navdušuje nad Jacksonom Pollockom in Andyjem Warholom. Konjiček ga je držal nekaj mesecev.

Pet zvezdniških na račun Robbie Williamsa

  • Take That je zapustil leta 1995.
  • Od leta 2006 v glavnem živi v Los Angelesu.
  • Leta 2009 se je za nekaj mesecev preselil v britanski Compton Bassett.
  • Na željo Ayde Field je nehal kaditi 60 cigaret na dan.
  • Zadet je pogosto videl NLP.