Režiser je potrdil snemanje drugega dela filmske uspešnice Guniji

Guniji, otroška filmska uspešnica iz leta 1985, bo končno dobila svoje nadaljevanje. Režiser Richard Donner upa, da mu bo uspelo zbrati vse člane originalne filmske zasedbe.

Guniji je kultna avanturistična 
družinska komedija iz leta 1985. (foto: profimedia) profimedia
16. 4. 2014

Skoraj 30 let po tem, ko je svet obnorela zgodba o skupini mulcev, ki se podajo v lov za zakladom, da bi svoje naselje rešili pred bogataši, ki nameravajo tam zgraditi igrišče za golf, se pripravlja nadaljevanje kultne avanturistične družinske komedije Guniji.

Richard Donner, 83-letni režiser te uspešnice, za katero je scenarij napisal Steven Spielberg, je razkril, da začenja ustvarjati nadaljevanje in da želi zbrati originalno igralsko zasedbo. Največjo težavo pri tem mu bo verjetno predstavljal Corey Feldman, ki je igral klepetavega Moutha.

Igralec, ki se je od mladosti bojeval proti odvisnosti od mamil in je po vlogah v najstniških filmih pozornost vzbujal s snemanjem resničnostnih šovov in z zmenki s Playboyevimi zajčicami, je na blogu namreč napisal, da ne verjame, da bodo snemali nadaljevanje.

In kaj se je po svetovni slavi zgodilo z mladimi igralci?

Sean Astin, ki je igral Mikeyja, astmatika z zobnim aparatom, je danes najbolj znan po vlogi Frodovega prijatelja Samwisa Gamgeeja v filmih Gospodar prstanov. Josh Brolin, ki je upodobil Mikeyjevega starejšega brata Branda, je bil nominiran za oskarja za najboljšega igralca v stranski vlogi za film Milk, med drugim pa je igral tudi v filmskih uspešnicah Ni prostora za starce in Pravi pogum. Ustvaril si je zavidanja vredno kariero, a žal ima že dolga leta težave z alkoholizmom, sem ter tja pa se zaplete tudi v kakšen pretep. Kerri Green, ki je utelesila njegovo simpatijo Andy, kot igralka ni požela uspeha, je pa zato ustanovila producentsko podjetje. Martha Plimpton, ki je igrala Stef, si je z vlogo v seriji Vzgoja za začetnike prislužila tri nominacije za emmyja.

Nekateri pa so se povsem odrekli igralstvu. Jeff Cohen, ki je utelesil debelinka Chunka, danes dela kot odvetnik, specializiran za svet šovbiznisa. Jonathan Ke Quan, ki se ga spominjamo po vlogi Date, pa se je prestavil za kamero. Dela kot strokovnjak za borilne veščine, svoje znanje pa deli z igralci in kaskaderji. 

Tim Jeras za revijo Nova