Kdo je Eva Boto (Znan obraz ima svoj glas)? VSE, kar moraš vedeti o tej nadarjeni punci

Na kup smo zbrali vse članke, in zapisali VSE, kar moraš vedeti o Evi Boto

Kdo je Eva Boto (Znan obraz ima svoj glas)? VSE, kar moraš vedeti o tej nadarjeni punci (foto: POP TV) POP TV
22. 9. 2019

Če si se ravno namenila googlati kdo je v resnici Eva Boto, tekmovalka v letošnji sezoni oddaje Znan obraz ima svoj glas, je tukaj tvoj odgovor.

Nad glasbo se je navdušila že kot otrok

"Moja mama se rada pohvali, da mi je že med nosečnostjo prepevala, zato sem postala pevka. (smeh) V osnovni šoli sem pela v pevskem zboru in petje me je izjemno osrečevalo. Učiteljica glasbe je kmalu prepoznala moj talent, zato me je prijavila na mednarodno tekmovanje v Avstriji, kjer sem dosegla svojo prvo zmago, ki je bila zame pomembna, saj se je takrat začela moja glasbena pot. Pozneje sem se udeležila še drugih festivalov in tekmovanj," je povedala novinarki naše medijske hiše.

Prijavila se je tudi na šov misija Evrovizija in Slovenija ima talent

"Želela sem se ukvarjati z glasbo in tudi moji starši so to prepoznali ter me pri tem podpirali. Učiteljica glasbe mi je priskrbela veliko nastopov, zato sem pridobila ogromno izkušenj z nastopanjem in se naučila premagovati tremo. Preden sem se prijavila na šov Misija Evrovizija sem odšla na avdicijo za Slovenija ima talent, vendar nisem bila sprejeta v drugi krog. Zaradi razočaranja se sprva nisem želela prijaviti na Misijo Evrovizija, ampak sta me starša zelo spodbujala. Prijavila sem se brez posebnih pričakovanj."

Na Evroviziji je nastopila, ko je imela 16 let

"/Takrat/ sploh nisem v celoti dojela, kaj se dogaja. Glasba mi ogromno pomeni, zato sem bila izjemno počaščena in srečna, da sem se lahko udeležila Evrovizije. Vsekakor sem čutila veliko odgovornost. Zanimivo pa je, da sem eno leto pred tem spremljala Evrovizijo doma. Ko sem opazovala nastop Maje Keuc, sem mami v šali rekla, da bom naslednje leto jaz nastopila na evrovizijskem odru. In to se je res zgodilo, kar se mi še vedno zdi neverjetno, saj nisem bila uveljavljena glasbenica. Nastop na Evroviziji je bil zame čudovita, nepozabna izkušnja," je povedala.

Poglej si njen Evrovizijski nastop leta 2012:

Kako se je po nastopu na Evroviziji spremenilo njeno življenje?

"Padla sem z vrha na dno, kar se glasbene kariere tiče. Nisem imela ekipe, ki bi mi stala ob strani. Bila sem povsem nova na glasbeni sceni in nenadoma sem se morala znajti sama, kar ni bilo preprosto. To je bila zame velika preizkušnja, obenem pa sem morala čez poletje opraviti ogromno šolskih obveznosti, ker sem med šolskim letom pogosto manjkala. Ko sem do septembra opravila 20 testov, so me čakale že nove šolske obveznosti. V tistem obdobju sem spoznala, kdo so moji pravi prijatelji. V razredu mi ni nihče priskočil na pomoč, pomagala mi je soseda, ki je bila zlata maturantka. Ko sem zmagala na Misiji Evrovizija so me vsi podpirali, potem pa se je marsikdo umaknil."

Študira na pedagoški fakulteti v Mariboru

"Delo z otroki me izjemno veseli in poučevanje želim povezovati z glasbo. Precej časa sem izbirala smer študija, razmišljala sem tudi o študiju glasbe, vendar nisem imela teoretičnega predznanja. Ni mi žal, da sem se odločila za študij na Pedagoški fakulteti, ker se lahko še vedno ukvarjam z glasbo, čeprav mi študij vzame veliko časa. Zame je značilno, da se povsem posvetim tistemu, česar se lotim, zato trenutno največ časa in energije vlagam v magistrski študij."

Jap, Eva Boto je za-lju-blje-na

"Da, s fantom sva skupaj že tri leta. Ob njem se počutim spoštovana in ljubljena. Ne bi bila srečna, če ne bi dobivala tistega, kar tudi sama dajem v razmerje, ker sem zelo čustvena. Hvaležna sem, da je moj fant iskren, da mi daje občutek varnosti in da me sprejema. Lepo je tudi, da imava podoben pogled na življenje in da se lahko o vsem pogovoriva. Pogovor se mi zdi izjemno pomemben, vendar opažam, da se ljudje dandanes premalo pogovarjajo."

Fotografije: POP TV, osebni ahriv

Preberi še: VIDEO: Poglej te FANTASTIČNE počitnice🌴 družinice Petra Polesa (v Mehiki 🇲🇽)

Priporočamo tudi: Se še spomniš Denisa Toplaka (Kmetija)? Poglej, kaj počne zdaj