"Moj fant je, ne da bi mi povedal, na najine medene tedne povabil svojo mamo" (izpoved ženske)

5. 7. 2024
"Moj fant je, ne da bi mi povedal, na najine medene tedne povabil svojo mamo" (izpoved ženske) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Bila sem šokirana in jezna. Ko sem ga kasneje o tem povprašala, pa je rekel ..."

S fantom se bova čez 4 mesece poročila. On je star 33, jaz pa 22. Poroko sva načrtovala sama in se pogovorila o vsem, vključno z medenimi tedni. Nato pa je pred nekaj mesecih rekel, da bi rad najine medene tedne spremenil v družinske počitnice, da se lahko njegova starša in moja mama bolje spoznajo.

Strinjala sem se, zato sva začela raziskovati, kam bi lahko šli in za kako dolgo. No, nekaj tednov zatem si je premislil, ker je imel s svojimi starši nek nesporazum. Ponovno sem se strinjala in začela na novo načrtovati najine medene tedne – samo za naju. Vse je bilo v redu, dokler pred dnevi nisem šla po nakupih s svojo bodočo taščo, ki mi je na poti domov rekla, da jo je njen sin vprašal, če bi se nama rada pridružila na medenih tednih.

Bila sem šokirana in jezna, a vendar sem ostala tiho. Ko sem ga kasneje vprašala, kako je do tega prišlo, če pa moja mama ne želi iti z nama (res je rekla, da noče), nakar mi je odgovoril, da je v redu in da lahko greva le z njegovo. To me je res razburilo, a ker sva se ravno imela namen dobiti z njegovim prijateljem, sem zadržala zase, da ne bi pokvarila vzdušja.

Ko sem prišla domov, sem mu napisala sporočilo, da sem zaradi nenadne spremembe načrtov jezna in mu še povedala par krepkih, kot sicer, ko sem jezna. Nato se je razjezil tudi on in mi rekel, da delam iz muhe slona. Na koncu sva oba le še utihnila in se več nisva pogovarjala drug z drugim.

Nisem jezna, ker je spremenil načrt. Jezna sem, ker me ni prej vprašal, preden je povabil svojo mamo. Še zmeraj menim, da se imam vso pravico razjeziti, hkrati pa se počutim krivo, da sem naredila takšno dramo okoli tako majhne stvari. Sem jaz 'ta slaba'?

Vir: Reddit.com

Ne spreglej: