David Amaro: Vse, kar moraš vedeti, če gledaš oddajo Znan obraz ima svoj glas (kariera, zasebnost, uspehi)

Tudi ti ravno spremljaš oddajo Znan obraz ima svoj glas, in se sprašuješ, kdo je nadarjeni David Amaro? 😍

David Amaro: Vse, kar moraš vedeti, če gledaš oddajo Znan obraz ima svoj glas (kariera, zasebnost, uspehi) (foto: POP TV) POP TV
23. 9. 2019

Kako je začel svojo KARIERO:

Njegov prvi spomin se navezuje na nastop na dogodku 'Prvi glasek Gorenjske 2005'. "Štel sem 12 let in bil na vrhu sveta, ko so me razglasili kot tretjeuvrščenega s strani občinstva, s samo mojima staršema v dvorani," se je dogodka spomin v svoji uradni predstavitvi na spletni strani oddaje.

Na svojo glasbeno pot je torej stopil že kot mladi fantič, in sicer pod imenom David Grom. Takrat ga je imel pod okriljem svoje založbe Gong Records Miki Šarac, partner glasbenice Tanje Žagar. Miki je že pred leti verjel v talentiranega mladeniča, ki sicer prihaja iz Gorenjske in, kot kaže, je imel še kako prav.

Poglej si njegov video iz leta 2008:

V zadnjih letih pa si je David v Veliki Britaniji ustvaril zavidanja vredno kariero, v kateri je s svetovnimi zvezdniki že sodeloval pri številnih projektih.

Med drugim je pel back vokale velikim imenom britanske glasbe kot so JP Cooper in Take That, s slednjimi pa je tudi nastopil kot eden od pevcev spremljevalnega zbora na njihovi arena turneji.

David Amaro danes živi in ustvarja na Otoku, v Manchesterju. Sodelovanje v oddaji Znan obraz ima svoj glas je vzel kot velik poklon, saj povabila nazaj v Slovenijo, kjer bi sodeloval v enem najbolj gledanih šovov, ni pričakoval.

David pravi, da bo vse skupaj odlična priložnost za razvoj in boljše spoznavanje vokala, najbolj pa se veseli "profesionalizma, zabave, smeha, novih poznanstev, pa tudi samih preobrazb" ter seveda adrenalina, ki ga začuti vsak glasbenik, ki stopi na oder.

Tudi David Amaro NI njegovo pravo ime! Imenuje se namreč ...

David Dekić. Idejo za svoje ustvarjalno ime pa je dobil na Instagramu, saj je ime Amaro v resnici ime enega od filtrov. Kot je povedal, se je za spremembo imena odločil zato, ker ga Angleži, s katerimi navadno sodeluje, lažje izgovarjajo.

Spregovoril je o svoji spolni usmerjenosti:

Še pred začetkom oddaje smo pobrskali po njegovih Insta zgodbah in našli izpoved o tem, kako se je zaradi svoje spolne usmerjenosti včasih v slovenski družbi počutil neprijetno.

V svojih zgodbah je najprej objavil #TB video prispevek, v katerem ga novinarka sprašuje, kakšne ženske so mu všeč, nato pa njegov komentar na to, kako se je tedaj počutil.

"Takrat mi je bilo zelo težko odgovarjat na takšna vprašanja, nisem hotel lagat, ampak nisem bil tudi pripravljen povedati. Takrat sem začel razmišljati o tem, da se bom mogel odseliti nekam drugam in se s svojo spolno usmerjenostjo soočiti, in ko bom pripravljen, povedati. In evo me!"

Kako lepo, David! 😍🌈

Fotografije: POP TV

Preberi še: Kdo je Maja Oderlap? To je vse, kar moraš vedeti, če gledaš oddajo Znan obraz ima svoj glas

Priporočamo tudi: Kdo je Ana Dežman? Vse, kar moraš vedeti, če gledaš oddajo Znan obraz ima svoj glas