Reese Witherspoon pri 36 letih naravnost cveti

Reese Witherspoon je v veselem pričakovanju svojega tretjega otroka.

20. 7. 2012

Pri 36 letih cveti in sama pravi, da se počuti odlično. Senco na to srečo meče le njen škandalozni oče, ki so ga obsodili zaradi bigamije. A sama pravi, da nič ne more skaziti blaženega obdobja, v katerem se je znašla že tretjič v življenju.

Mati in oče 36-letne igralke Reese Witherspoon, Mary Elizabeth in John, sta se razšla že leta 1996, a se uradno nista ločila.

Zdaj pa je Mary vložila tožbo za razveljavitev poroke med njim in Triciane Taylor. Poroka je v bistvu neveljavna, saj bi Johna lahko obtožili bigamije. S Triciane se je poročil januarja letos, Reese in njena mama pa sta za to izvedeli iz lokalnega časopisa. Vsi so zaskrbljeni, da je Triciana le lovka na premoženje in hoče dementnega možakarja pri 70 letih le izkoristiti.

Reese in njen bivši mož, 37-letni Ryan Philippe, sta na videz uredila odnose. Ona je prodala hišo, v kateri sta živela skupaj z otrokoma ter kupila veliko vilo v mondeni četrti Brentwood v Los Angelesu. Bivša zakonca si delita skrbništvo nad 12-letno Avo in osemletnim Deaconom. Rada povesta, da sta ostala v dobrih prijateljskih odnosih in vedno pripravljena priskočiti na pomoč drug drugemu, ko to potrebujeta. No, verjetno je bolj ona tista, ki priskoči na pomoč. In to vsak mesec, saj mora bivšemu možu plačevati preživnino. Poleg tega je ob ločitvi leta 2008 dobil polovico njenega premoženja. Ni treba posebej poudariti, da več zasluži kot on. Z letnim zaslužkom okoli 24,5 milijona evrov se namreč Reese uvršča med najbolje plačane igralke na svetu. Ryanova kariera pa ni tako bleščeča, saj je posnel le dva bolj pomembna filma, Podle igre iz leta 1999 ter Usodna nesreča iz leta 2004, pa še tam je blestel v stranski vlogi. Kljub vsemu pa vsi priznavajo, da je, če ne drugega, ljubeč in vzoren očka svojim otrokom.

Reese je povedala, da se je takrat po ločitvi počutila zelo ponižano in osamljeno.

Tolažbo je našla pri 31-letnem igralcu Jaku Gyllenhaalu, ki je bil od nje štiri leta mlajši. Vendar pa tudi z njim ni dolgo zdržala, čeprav sta se že pogovarjala o poroki.  A Reese je preprosto čutila, da to ni moški, s katerim bi lahko preživela preostanek življenja, zato poroke ni bilo.

Šele Jim je tisti, ki ji je vrnil vero v ljubezen, rad ima njena otroka, jo zna nasmejati, in kot pravi sama, pozna 'vse skrivnosti' življenja. Jim je hollywoodski agent in povsem razume svojo ženo in njen igralski poklic. Reese je prijateljicam povedala, da je zelo srečna, saj ima končno ob sebi moškega, ki ga zanima družinsko življenje. Zato je zdaj, ko pričakujeta prvega skupnega otroka, presrečna. Reese in Jim sta postala par na začetku leta 2010. Kmalu za tem jo je zaprosil za roko in ji podaril prekrasen zaročni prstan s štirikaratnim diamantom, izdelan po naročilu.

Poroka se je zgodila v vili, ki jo ima v lasti Reese in je v dolini Ojai. Gre za hišo s štirimi spalnicami, tremi kopalnicami, dvema sobama za goste, seveda ne sme manjkati tudi bazen. Igralka je hotela intimno vzdušje svojega doma, zato se je odločila, da se bo ta pomemben korak v življenju zgodil kar doma. Na poroko sta povabila okoli 100 ljudi, Reese pa si je želela sveže rože in sveče, ki so bile povsod. Ceremonija pa je potekala na enem od hribčkov za hišo. Očitno je vse skupaj skrbno načrtovala, saj je imela obleko izbrano že kar nekaj tednov, nosi pa podpis kreatorke Monique Lhuillier. Z Jimom sta tudi pospešeno obiskovala fitnes, ker je hotela biti na svoj dan v čim boljši formi.

Prekmalu odrasla

Začela kot sedemletna deklica

Mogoče je Reese Witherspoon prehitro odrasla ženska.

Rojena je v New Orleansu, pred kamero pa je prvič stopila pri sedmih letih v reklami za neko cvetličarno. Očitno je to zaznamovalo njeno življenje. V svetu filma je nase najprej opozorila v filmih Pleasantville in Podli nameni. Prvo nominacijo za zlati globus pa je prejela v filmu o šolskih volitvah Elections. No, marsikdo je ne more pozabiti v komediji Blondinka s Harvarda. Njena življenjska vloga je prav gotovo bila v biografski drami o Johnnyju Cashu in June Carter Hoja po robu. Za odlično igro je prejela tudi oskarja. Pozneje je nastopila še v pravljični romantični komediji Penelopa.

Napisala Sandra Bratuša za revijo Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri