Rebekina čustvena vrnitev na oder v znamenju pomoči Tomažu Ahačiču

Minuli konec tedna se je Rebeka Dremelj po dolgem času spet pripravljala, da stopi na oder pred najbolj zahtevno publiko, pred prijatelje, sorodnike, znance in oboževalce, ki so v Brežice prišli od blizu in daleč. Koncert je med drugim zaznamovala tudi pevkina velika gesta.

Rebekina čustvena vrnitev na oder v znamenju pomoči Tomažu Ahačiču (foto: Luka Rudman) Luka Rudman
26. 10. 2015

Večer je bil nabit s čustvi, med drugim tudi zato, ker Rebeka je s svojim občinstvom delila svojo zgodbo o bolezni in strahu, da ne bo več pela, potem pa zapela izpovedno pesem ...

"Le za kratek čas, zgubila iskro sem v očeh, tavala v nočeh, ko slišala sem glas, da če kdo zmore, zmorem jaz!", ki je marsikomu izvabila solze na obraz.

Vzdušje je stopnjevala vse do nastopa s pevskim zborom OŠ Brežice, ko je prvič na noge dvignila polno dvorano brežiškega kulturnega doma s poskočno pesmijo Pojdi z menoj.

Rebeka

Za zanimiv preobrat je poskrbel Tamburaški orkester iz Artič, ki je med obema deloma koncerta poskrbel za publiko z dvema priredbama, ki so jih odigrali samostojno, tri pa so pripravili še v sodelovanju z Rebeko.

Rebeka

Ves denar je namenila prijatelju in kolegu Tomažu Ahačiču – Foglu!

Z močno in izpovedno izvedbo skladbe Zato sem noro te ljubila je ponovno spravila v jok večino publike. Pred tem je namreč povedala tudi, da je koncert obarvan dobrodelno, saj so se vsi nastopajoči odpovedali honorarjem in tako je ves denar od prodanih vstopnic namenila prijatelju in kolegu pevcu Tomažu Ahačiču – Foglu, ki je v borbi z rakom izgubil svoj glas in posledično tudi vir dohodka.

Ko je v medijih odjeknila vest o težki življenjski situaciji, v kateri se je znašel naš izvrstni vokalist, je Rebeka na svojem Facebooku Tomažu nemudoma izkazala vso podporo, in sicer z naslenjim zapisom:

"Živim od glasbe. Od nastopov. S tem denarjem hranim svojega otroka. In, ko sem sama zbolela, me je bilo iskreno strah, da ostanem po operaciji brez glasu. Strah, kaj bom delala v življenju, s čim se bom preživljala?

Za Tomaževo bolezen vem že zelo dolgo. Skušala sem mu stati ob strani vse te mesece, kolikor je bilo v moji moči. Ne znam pa si niti v najbolj groznih sanjah predstavljati, kaj preživlja. Tomažu je rak vzel jezik. Nikoli več ne bomo slišali njegovega glasu, ki je nekaj let nazaj zabaval tudi vse svate na najini poroki.

Zdi se mi prav, da je svojo zgodbo delil z javnostjo, kajti sedaj so vsaj vse misli, vse molitve in vsa pozitivna energija usmerjene vanj.

Ker pa sama vem, česa ga je poleg izgube življenja najbolj strah, sem se odločila, da ves izkupiček prodanih kart svojega petkovega koncerta v Brežicah, namenim njemu in mu s tem vsaj malo pomagam.

V petek bom torej denar nakazala na njegov tekoči račun in prosim tudi vas, če se morda lahko odrečete jutrišnje kave in jo nakažete na Tomažev osebni račun SI56 0764 1439 4947 986.

Če bodo na poštnem okencu na UPN nalogu zahtevali vpis Tomaževega domačega naslova, se ta glasi Podljubelj 46, Podljubelj. Pri namenu nakazila je potrebno v izogib kakšni obdavčitvi nujno napisati 'donacija' ali 'humanitarna pomoč'. Vem, da skupaj zmoremo premikati gore. Premaknimo jo. HVALA!!! Tomaž Ahačič-Fogl - VEM DA ZMOREŠ!!!♥"

Pod zapis je objavila še naslednjo fotografijo ...

Fogl

Preberi še: Rebeka Dremelj: "Naj bo moja bolezen v poduk vsem nam"