Rebeka Dremelj: "Naj bo moja bolezen v poduk vsem nam"

Naša pevka, ki je konec meseca aprila na svojem Facebook profilu objavila novico, da je zbolela za rakom na ščitnici, opozarja na resničnost informacij glede njenega zdravstvenega stanja.

Rebeka Dremelj: "Naj bo moja bolezen v poduk vsem nam" (foto: Profimedia) Profimedia
11. 5. 2015

Odkar je Rebeka sporočila žalostno vest, se v medijih pojavljajo številni prispevki, ki na tak in drugačen način opisujejo njeno zdravstveno stanje.

Številni 'zavajajoči' naslovi so bili razlog, da se je pevka znova oglasila na svojem Facebook profilu, kjer je zapisala:

"Vsak dan preberem nekje: Rebeka ima raka, zato bi rada vljudno prosila, da, če je že potrebno toliko pisati o tem, naj se vsaj uporablja PRETEKLIK. Sem ga imela. In pika. Ni ga več. In pika. 1.aprila mi ga je dr. Bitenc skupaj s ščitnico in bezgavkami odstranil v bolnišnici GOLNIK. Zato vljudno naprošam vse tiste novinarje, ki so se odločili pisati, naj pišejo vsaj resnične in preverjene informacije."

Iz prve roke je še sporočila, da je dobro in da ji je bila ta "'zver', ki JE rasla v njej", največji opomin v življenju in njej največji učitelj.

Svojim prijateljem na Facebooku je se tudi iskreno zahvalila za vse komentarje, pisma in lepe besede:

"Vsem nisem utegnila odgovoriti, se vam pa zato zahvaljujem še enkrat tukaj. Imela sem dneve, ko sem preklela svojo medijsko prepoznavnost, ki pa so v zadnjem tednu izginili. Vse besede, vsi objemi, vsi nasveti, ... so se mi usidrali globoko v srce."

Rebeka

Obljubila je, da bo svojo medijsko prepoznavnost izkoristila za dobre namene in z njo skušala še komu kdaj pomagati.

"V svoji karieri sem imela čez 200 takšnih in drugačnih humanitarnih udejstvovanj. Morda bom nekega dne kako pomagala tudi komu izmed vas. Srčno upam, da ne bo potrebno. Nikoli pa se ne ve. Kot sem zapisala v svojem prvem pismu - včeraj je prizadelo mene, jutri lahko tebe. Nikoli ne veš, lahko le upaš ...

In še nekaj za konec - NAJ BO MOJA BOLEZEN V PODUK VSEM NAM. MENI, TEBI, TEBI IN TEBI!!! Da poslušamo svoje telo in se takoj odzovemo na alarm. Po toči zvoniti je prepozno. Žal. Z ljubeznijo in z veliko zahvalo, Rebeka."

Rebeka je na Facebooku v celoti objavila tudi besede podpore Zvezdane Mlakar in ob tem zapisala, da je "čudovito imeti ob sebi takšne ljudi". TUKAJ si preberi, kaj je znana igralka zapisala o naši pevki.