Razšla sta se Jennie Garth in Peter Facinelli

Svetlolasa igralka Jennie Garth, najbolj znana po vlogi Kelly Taylor v nekdaj izredno priljubljeni najstniški seriji Beverly Hills 90210, in njen nekdanji soprog, igralec Peter Facinelli, sta pred nedavnim prijetno presenetila svetovno javnost. Odločila sta se namreč, da iz svoje ločitve ne bosta delala cirkusa, da ne bosta vpletala sodišča, in se kar sama dogovorila, da si bosta delila skrbništvo nad svojimi tremi hčerkami.

Jennie in Petru so se v zakonu rodile tri hčerke, Luca Bella, Lola Ray in Fiona Eve.  (foto: Profimedia, Shutterstock) Profimedia, Shutterstock
20. 6. 2013

Zvezdnica serije Beverly Hills 90210, 41-letna Jennie Garth, in 39-letni igralec Peter Facinelli, najbolj znan po vlogi v priljubljeni vampirski sagi Somrak, sta minulo sredo podpisala ločitvene papirje in s tem tudi uradno končala svoj 11 let trajajoči zakon.

Nekdanja zakonca sta se izkazala za človeka na mestu, saj jima je bila med ločitvenim postopkom na prvem mestu dobrobit njunih otrok, zato sta se odločila za skupni bančni račun, na katerega bosta nakazovala enako vsoto denarja, ki bo namenjen skrbi in izobraževanju njunih treh hčerk, 15-letne Luce Belle, 10-letne Lole Ray in 6-letne Fione Eve. V Hollywoodu in tudi nasploh je takšen način finančne transparentnosti po ločitvi za zdaj še relativno redka ali celo neznana zadeva.

Kmalu jo je zamenjal z drugo

Nekdanja zakonca, ki sta se kar sama dogovorila, da si bosta delila skrbništvo nad hčerkami, sta marca lani naznanila, da se ločujeta, in tudi napovedala, da bosta otroke vzgajala s skupnimi močmi. Petnajst dni po tem, ko sta javno naznanila, da je njunega zakona konec, je Peter naredil prvi korak in vložil zahtevo za ločitev. Možakar, ki je kot razlog za ločitev seveda navedel nepremostljive razlike, kar je v Hollywoodu že ustaljena praksa, je že takrat zahteval deljeno skrbništvo nad hčerkami.

V ločitvenih dokumentih je bilo zapisano, da nekdanji parček, ki se je spoznal leta 1995 na snemanju trilerja An Unfinished Affair, od januarja 2012 živi ločeno. "Njun zakon se je končal pred nekaj meseci, morda celo že pred letom dni. Skupaj sta vztrajala le še zaradi otrok," je takrat povedal vir, ki jima je blizu. Jennie pa je lani pojasnila, da se je na začetku upirala ločitvi, ker se nikakor ni mogla prisiliti, da bi hčerkam sporočila žalostno novico, da je njenega zakona z njihovim očetom konec.

Le nekaj mesecev po tem, ko sta javno naznanila ločitev, je Peter začel hoditi na zmenke z 29-letno igralko Jaimie Alexander, Jennie pa je to komentirala z besedami, da ji je mučno gledati fotografije nekdanjega soproga z novo izbranko. "Enajst let sva bila par, le pol leta po ločitvi pa me je zamenjal z drugo," je dejala ogorčena zvezdnica in potožila, da ima po ločitvi velike težave, ker jo je strah zmenkov, zato nikakor ne more najti primernega frajerja zase.

"Raje bi polizala podplat svojega čevlja, kot šla z nekom na zmenek," je dejala in dodala, da mora biti njen izbranec visok, bogat in tetoviran 'bad boy', ki ima rad seks: "Všeč so mi samo fantje, ki niso ravno pridni. Ne gre za to, da želim nekoga, ki bi grdo ravnal z mano, prej bi rekla, da želim nekoga, ki je videti, kot bi bil grozen, a bi bil dober do mene."

Rešile so jo hčerke

Jennie je med drugim tudi zato, ker si je njen nekdanji mož tako kmalu omislil novo, po ločitvi shujšala za kar 14 kilogramov. Čeprav ji novi videz odlično pristaja in čeprav je sama dolgo trdila, da za izgubo kilogramov ni kriva ločitev, ampak njena disciplina, so bili takrat številni kar precej zaskrbljeni za njeno zdravje.

"Jem manjše porcije, več treniram in pijem veliko kokosove vode. Jem veliko grškega jogurta, solat in beljakovin, imam pa tudi trenerja, s katerim vadim," je njihove skrbi poskušala omiliti Jennie, ki je po ločitvi dojela, da se ne sme zapreti vase: "Ne morem se skriti pod zemljo in nikoli več ne delati, ljubiti in se smejati." Nekoč so jo sicer videvali s privlačnim fotografom Noahom Abramsom, a igralka pravi, da je še vedno samska:

"Včasih se počutim neprijetno, včasih pa zelo naravno. Želim si samo ljubiti in biti ljubljena." No, v začetku letošnjega leta pa je igralka vendarle priznala, da je bila za drastično izgubo telesne teže kriva ločitev. Več tednov po ločitvi je namreč ležala v postelji in zavračala hrano, saj ni vedela, kako bi nadaljevala življenje. "Smilila sem se sama sebi in se počutila nemočno. Več mesecev sem se borila proti depresiji. Rešile so me moje hčerke, ki so mi govorile, da se moram – tako kot one – sprijazniti s tem, da je Peter odšel."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri