Razočarane gospodinje: Njihova slava je zbledela

Eva Longoria in njene kolegice so s serijo Razočarane gospodinje požele gromozanski uspeh, po koncu snemanja pa se njihove kariere niso razvile, kot bi morda pričakovali. Kaj danes počnejo nekoč zelo popularne štiri dame?

Razočarane gospodinje (foto: Profimedia) Profimedia
16. 6. 2014

Wisteria Lane je bila osem let ena od najrazburljivejših ulic v televizijski zgodovini. Kar 120 milijonov gledalcev z vsega sveta je pred malimi zasloni vsak teden pozorno spremljalo, kako so se stanovalke omenjene ulice smejale, prepirale in kovale razne intrige.

V 180 epizodah serije Razočarane gospodinje so se štiri glavne igralke razvile v globalno čaščene televizijske obraze. S koncem serije, zadnjo epizodo so predvajali maja 2012, pa je nastopil tudi konec njihovih karier. Konec je morda res nekoliko pretirana beseda, vsekakor pa nobena od njih na poklicnem področju ne žanje uspehov, kakršne bi pričakovali po vlogah v tako uspešni in priljubljeni seriji.

Največje pozornosti je bila od nekdaj deležna danes 39-letna Eva Longoria, ki je z vlogo Gabrielle Solís postala največja zvezdnica serije. Oglaševalci, producenti in organizatorji prireditev so se grebli za lepo Latinskoameričanko. O tem, da Evo tudi po koncu serije čaka uspešna prihodnost na poslovnem področju, ni dvomil nihče. Tu sama ne.

"Ljubim televizijo kot medij in v vsakem primeru se bom vrnila," je že skoraj preroško napovedala. A po koncu snemanja serije ponudb za kakšne večje vloge preprosto ni bilo od nikjer. Njen najnovejši kinematografski film, komična romantična drama Crazy Kind of Love, je lani v Ameriki doživel pravi polom, v nekaterih državah pa je izšel le na DVD-ju. V njenem rokovniku vlada grozljiva praznina. Nekoč je na oskarjevskih zabavah poplesavala v nesramno dragih kreacijah slovitih modnih oblikovalcev, danes pa oglašuje mačjo hrano in gostuje na prireditvah ameriškega proizvajalca čipsa. Konec serije Razočarane gospodinje je prinesel tudi konec slave in glamurja.

Kako se je sploh lahko zgodilo, da se je nekoč z vseh strani oboževana zvezdnica prelevila v eno izmed igralk, ki težko dobijo vloge? Glavni razlog za to se skriva v tem, da se hollywoodski producenti bojijo, da nekdanje zvezdnike serij ljudje preveč identificirajo z liki, ki so jih upodabljali v teh serijah, in bi zato v filmih lahko izpadli neverodostojno. "To je prekletstvo, ki so ga preživljali že številni igralci s televizijskega področja in ki je zdaj doletelo tudi igralke iz serije Razočarane gospodinje," je pojasnil producent Michael Edelstein, ki je sodeloval pri ustvarjanju prvih dveh sezon serije.

To pa še ni vse. Evi tudi njeno drugo karierno področje, gastronomija, povzroča preglavice. Njena mehiška restavracija Beso na slovitem losangeleškem bulvarju Hollywood je menda tik pred bankrotom. Trenutno s kuponi za večje skupine gostov ponuja velike popuste za kosila in večerje. "To ni dober znak, očitno gre za zadnji poskus, da poveča prihodke," je povedal dober poznavalec losangeleške gastronomske scene, ki je želel ostati anonimen. Kar 5.500 kvadratnih metrov veliko podružnico te restavracije v Las Vegasu, katere večinska lastnica je bila prav tako Longoria, pa so morali zapreti že leta 2012, po komaj treh letih delovanja. Zakaj? Zaradi izgube v višini 1,1 milijona evrov!

Podobno se na poklicnem področju godi tudi Evinim nekdanjim soigralkam. Teri Hatcher, ki je upodabljala Susan Delfino, se je igralski zasedbi serije Razočarane gospodinje pridružila kot najbolj prepoznaven obraz. Že leta 1993 je kot Lois Lane v seriji Lois & Clark: The New Adventures of Superman namreč požela velik uspeh, štiri leta pozneje pa je bila celo Bondovo dekle v filmu Jutri nikoli ne umre. Kljub temu pa je od zadnje sezone serije, ki so jo predvajali pred dobrima dvema letoma, na kariernem področju 49-letnice že kar zastrašujoče mirno. Sem ter tja 'posodi glas' in dobi gostujočo vlogo v kakšni seriji, to pa je tudi vse.

Tudi o njeni 51-letni kolegici Felicity Huffman, ki je v seriji igrala Lynette Scavo, se ne govori ravno veliko, saj v glavnem igra le v neodvisnih filmih. Trenutno z Jennifer Aniston snema komično dramo Cake.

Ironija usode pa je poskrbela, da le v življenju 52-letne Marcie Cross, edine 'razočarane gospodinje', ki je po koncu serije dejansko postala gospodinja, ni ne duha ne sluha o kakršnemkoli razočaranju ali obupu. Rdečelaska, ki je upodabljala Bree Van de Kamp, namreč s polnimi pljuči uživa v družinskem življenju s soprogom Tomom Mahoneyjem in hčerkama dvojčicama Eden ter Savannah

Tim Jeras za revijo Nova