RAZKRIVAMO: TO so pesmi EME 2020 (+ VSE, kar moraš vedeti o nastopajočih!)

Si že pobrskala med imeni, ki bodo letos nastopili na letošnji Emi? Poslušaj, njihove pesmi!

RAZKRIVAMO: TO so pesmi EME 2020 (+ VSE, kar moraš vedeti o nastopajočih!) (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
5. 2. 2020

Tudi ti že nestrpno pričakuješ letošnji izbor za pesem Evrovizije? Mi tudiiii! 

Ampak vse se začne z Emo, ki bo letos na sporedu 22. februarja! Mi se tega datuma že močno veselimo, da bomo lažje počakali, pa smo tukaj našli nekaj izsekov pesmi, ki se bodo na dogodku predstavile.

TO so pesmi, ki jih bomo poslušali na letošnji EMI 2020:

Zvezdniki resničnostnih šovov:

Zanimivo, da bomo na letošnji Emi lahko spremljali kar nekaj talentov, ki so se predstavili v televizijskih šovih. Na odrih resničnostnih šovov so namreč začele Ana Soklič (X Faktor), Lina Kuduzovič (Slovenija ima talent), pa tudi Klara Jazbec in Gaja Prestor (ki je - mimogrede - tudi Cosmo dekle z naslovnice!).

Povratniki:

Letos je v skupini nastopajočih tudi nekaj povratnikov, med njimi najbolj izstopa Tinkara Kovač, ki je Slovenijo sicer zastopala na Evroviziji leta 2014 s pesmijo 'Round and round'.

Stari znanec glasbenih odrov je tudi POP TV-jev obraz, Simon Vadnjal. V preteklosti je svojo glasbeno kariero ustvarjal v skupini CoverLover, ki se je predstavila tudi v šovu xFaktor. 

Poznaš tole?

Manj poznani sta ti verjetno skupini Imset in Inmate - Prvo sestavlja pet mladih fantov in dekle, svoje delo pa so začeli ustvarjati že leta 2010, drugi pa so velenjska metalna skupina, kateri številni napovedujejo velike uspehe.

Manca Berlec je 23-letna glasbenica, ki je začela s harmoniko, in to s “frajtonarico". Je multiinštrumentalistka, pevka in avtorica.

Prekmurka Saška je zmagovalka letošnje Eme Freš. Saška, Saša Matajič doma iz Črenšovcev, je tedaj zmagala  s pesmijo »Še kar lovim tvoj nasmeh«.