To so zvezdnice, ki so si zaradi raka dale odstraniti dojke

Igralka, pevka in producentka Rita Wilson, bolj znana kot dolgoletna soproga hollywoodskega zvezdnika Toma Hanksa, je pred kratkim razkrila, da so ji diagnosticirali raka na prsih. Zaradi zahrbtne bolezni se je odločila za dvojno mastektomijo, kirurško odstranitev obeh dojk, mi pa smo se ob tem spomnili še nekaterih drugih zvezdnic, ki so se odločile za ta korak.

To so zvezdnice, ki so si zaradi raka dale odstraniti dojke (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2015

Ogromno prahu je dvignila javna izpoved 39-letne megazveznice in simbola seksa Angeline Jolie, ki si je dala leta 2013 iz preventivnih razlogov odstraniti obe dojki, letos pa je sledila še odstranitev jajčnikov.

"Mojim otrokom tako ne bo treba povedati, da je njihova mama umrla za rakom na jajčnikih," je pogumno odločitev, ki jo je sprejela tudi zaradi svojih šestih otrok, pojasnila priljubljena igralka.

Christina Applegate je kot Kelly Bundy zaslovela v priljubljeni humoristični seriji Družina za umret, ki so jo predvajali med letoma 1987 in 1997.

Applegate

V njej je igrala neumno blondinko, daleč od neumne pa je bila njena odločitev, s katero je izbrala življenje. Potem ko je izvedela, da boleha za rakom na prsih, je danes 43-letna igralka leta 2008 prestala dvojno mastektomijo.

Šestinštiridesetletna glasbenica Anastacia, ki je bitko proti raku na prsih začela biti že leta 2003, se je prav tako odločila za skrajni ukrep. Ko se je zahrbtna bolezen leta 2013 znova pojavila, se je podvrgla dvojni mastektomiji.

Anastracia

Danes 66-letni v Angliji rojeni avstralski filmski in glasbeni zvezdnici Olivii Newton-John, ki je zaslovela v filmski verziji broadwajskega muzikala Briljantina, so raka na prsih odkrili leta 1992. Delna mastektomija v kombinaciji s kemoterapijo se je izkazala za zelo pametno potezo, saj je 23 let pozneje še vedno zdrava kot dren.

Olivia

Da bi bila čim dlje zdrava, si seveda želi tudi resničnostna zvezdnica Sharon Osbourne. Ko je izvedela, da ima gen, ki povečuje možnosti za razvoj raka na prsih, je 62-letna soproga neumornega rokerja Ozzyja Osbourna sprejela pogumno odločitev in si dala odstraniti obe dojki, kar je leta 2012 tudi javno povedala.

Sharona

Tudi odlična igralka Kathy Bates je pred slabimi tremi leti razkrila, da je zaradi zahrbtne bolezni ostala brez obeh dojk.

Katy

"Po dolgem razmisleku sem se odločila za dvojno mastektomijo. Na srečo se mi ni bilo treba podvreči obsevanju ali kemoterapiji," je 66-letna zvezdnica trilerja Misery, ki je pred tem premagala raka na jajčnikih, razložila v intervjuju za spletno stran people.com.

Tik pred 40. rojstnim dnem so irsko-ameriški glasbenici Patricii Kelly diagnosticirali raka na prsih. Nekdanja članica izredno priljubljene skupine The Kelly Family je nemudoma ukrepala in oktobra 2010 so ji iz prsi odstranili rakavo tkivo.

Kelly

"Nečloveško me je bolelo. Imela sem občutek, kot bi mi tisoč nožev razrezalo prsi. Vse me je peklo, kot bi gorela, bolečine pa so mi lajšale hladilne vrečke. Zdelo se mi je, da sem raztrgana na tisoč straneh," je občutke po operaciji zelo slikovito opisala 45-letna glasbenica, ki od takrat nosi prsno protezo. Natančen potek operacije pa je Patricia opisala v nekem intervjuju.

"Notranjost, torej tkivo, odstranijo, koža ostane, nato pa proteza nadomesti tkivo," je dejala svetlolaska in poudarila, da je hvaležna, da se kljub protezi lahko počuti ženstveno:

"Pred operacijo si niti slučajno nisem mislila, da bo tako lepo. Zdaj sem le hvaležna, saj sem kljub vsemu lahko lepa in ženstvena."

Rita

Upajmo, da se tako počutijo tudi vse preostale dame, ki so prestale podobno operacijo, Riti Wilson pa želimo čim hitrejše okrevanje!

Napisal: Tim Jeras (za Novo)