Rafael van der Vaart in Sabia Boulahrouz pričakujeta otroka

Od marca sta uradno par, julija sta se vselila v skupno domovanje, zdaj pa že pričakujeta otroka! To, za kar drugi pari potrebujejo dolga leta, je tema zaljubljencema uspelo v nekaj mesecih.

Pri njima gre vse hitro (foto: Profimedia) Profimedia
7. 11. 2013

Nizozemskega nogometaša Rafaela van der Vaarta in njegovo srčno izbranko Sabio Boulahrouz bi vsekakor lahko označili za turbo par, saj se njun odnos razvija s svetlobno hitrostjo. Sabia je bila nekoč najboljša prijateljica 35-letne televizijske voditeljice in modela Sylvie van der Vaart in že dolga leta pozna njenega za zdaj še uradnega soproga Rafaela van der Vaarta.

Ko je v nogometaševem zakonu s Sylvie zaškripalo, se je iz tesnega prijateljstva med 35-let­no Sabio in 30-letnim Rafaelom razvil zelo zaupen odnos, ki se je prelevil v ljubezen. Torej, Sabia je najboljši prijateljici povsem brez slabe vesti speljala soproga! Zdaj sta zaljubljenca v veselem pričakovanju prvega skupnega otroka, kar je nogometaš, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu z nizozemsko reprezentanco osvojil srebrno medaljo, potrdil za nemški časnik Bild. Otroček naj bi luč sveta ugledal prihodnjo pomlad. Takrat bodo torej sedemletni Damián, Rafaelov sin iz zakona s Sylvie, in triletna Amaya ter dveletni Daamin, ki ju je Sabia povila v zakonu z nizozemskim nogometašem maroških korenin Khalidom Boulahrouzom, dobili sestrico ali bratca.

Nekaj najpomembnejših dogodkov v turbo ljubezenskem odnosu Rafaela in Sabie:

Silvestrovo 2012: Na zasebni silvestrski zabavi v hamburški četrti Eppendorf se med Rafaelom in Sylvie razvname srdit prepir, v katerem zvezdnik nemškega prvoligaša Hamburger SV celo udari svojo srčno izbranko. Kmalu po tem dogodku nekdanji glamurozni par naznani ločitev. O novih partnerjih še ni nobenega govora. A Rafael je pač samski in očitno že pripravljen na novo ljubezen.

Marec/april 2013: Sabia in Rafael po številnih govoricah, da sta zaljubljena, tudi uradno postaneta par. "Poznava se že dolga leta, vedno sva bila dobra prijatelja. V zadnjih tednih pa so se pri obeh razvila presenetljivo močna čustva," v začetku aprila razloži Rafael, ki ga v družbi Sabie že 8. aprila fotografirajo pred njenim stanovanjem, le dva dni pozneje pa ga ovekovečijo, ko se z njo vozi od njenega do svojega tedanjega domovanja.

Najpozneje takrat postane jasno, da ljubezen jemljeta zelo resno. Da je nogometaš svojo prelepo ženo po osmih letih zakona dejansko zamenjal z njeno najboljšo prijateljico. O tem, kako zelo grda je novonastala situacija, priča tudi to, da so ga na Facebooku celo njegovi oboževalci povsem popljuvali. Med drugim so zapisali, da je sramota za Hamburg in da so njegov dres vrgli v smeti. Spravili so se tudi na Sabio, ki je Sylvie v času zakonske krize ves čas delala družbo, ji (hinavsko) stala ob strani in jo tolažila. Eden od oboževalcev se je vprašal: "Kako lahko nekoga tako ponižaš? Najboljši prijateljici, neverjetno!"

Junij 2013: Med prvim ljubezenskim dopustom na zahodu Majorke Rafael in Sabia pristaneta na prvi veliki skupni intervju. "Lahko rečem, da bi se s Sabio rad postaral," razloži nogometaš, ki kar žari od veselja. Sabia pa na vprašanje, ali si želita skupnega otroka, odgovori: "Ja, seveda. To bi bilo zelo lepo."

Julij 2013: Selitvena vozila švigajo sem ter tja po Hamburgu. Iz četrti Hoheluft-Ost in Winterhude prevažajo pohištvo in oblačila zaljubljenih golobčkov v novo, skupno stanovanje v četrti Alsterdorf. "Zelo se veseliva, da bova končno tudi z vsemi svojimi otroki živela pod eno streho. Komaj že čakam, da bo vse končano in opremljeno," pravi nizozemski reprezentant.

Avgust 2013: Skupni otroček je 'v delu'. Sabia v nekem intervjuju na Nizozemskem namreč razkrije: "Ne jemljem več tablet, z Rafaelom delava v tej smeri ... Toda še vedno nisem noseča!"

8. september: Prvi skupni javni nastop, in sicer na prireditvi Nacht der Legenden (Noč legend), ki velja za največji gala nogometni dogodek v Hamburgu. "Najin prvi javni nastop! Povsem sem vzhičena, ker nisem vedela, kaj me čaka," pojasni Sabia sredi 'nevihte', ki jo povzročajo bliskavice fotoaparatov, usmerjenih proti njej in njenemu izbrancu. Rafael odločitev, da Sabio popelje s seboj na rdečo preprogo, pojasni takole: "Lani sem bil tukaj s Sylvie, zato sem vedel, kako čudovita prireditev me čaka. In to sem hotel doživeti s Sabio."

22. oktober: Njuna ljubezen je okronana. Rafael za časnik Bild potrdi: "Ja, dobila bova otroka!"