Radoživi princ Albert se je končno poročil

Prav s to poroko je končno prekinil tudi negotovost, ki so jo leta 2002 sicer omilili, ko so sprejeli spremembo ustave, po kateri bi lahko prestolonaslednica postala tudi njegova sestra Caroline ali eden izmed njenih dveh sinov.

5. 7. 2011

Delavci so čistili in obnavljali pročelja mogočnih stavb, ki so jih načeli zob časa in seveda veter ter vpliv bližine morja, trgovinice s spominki so se založile s podobami Alberta in Charlene na krožnikih in razglednicah, z omejenim številom verižic ter spominskih kovancev z njunima podobama.

V količinsko pretiravanje s kičem, kot se je v Veliki Britaniji zgodilo pred poroko Williama in Kate, se v Monaku seveda niso spustili, saj je vendarle šlo za bolj zadržan dogodek, na katerega je bilo povabljenih 500 skrbno izbranih gostov iz sveta svetovne vrhunskega športa, kjer ima princ tudi veliko prijateljev.

Teh sicer družini Grimaldijev nikoli ni manjkalo, kajti kneževina Monako v na videz sterilnih ulicah skriva veliko čarov za premožne.

Spomnimo, Albertov oče, knez Rainer III., in njegova žena, hollywoodska zvezdnica in izjemno lepa ženska Grace Kelly, sta imela ljubeč zakon, ki ga je 14. septembra 1982 prekinila prometna nesreča, v kateri je ameriška igralka zaradi infarkta izgubila nadzor nad vozilom in umrla v razbitinah na vijugastih cestah nad Monte Carlom. Ob njej je bila tudi najmlajša hči Stephanie, ki je nesrečo preživela. Ljubezni staršev otroci niso znali najbolje prenesti v svoja življenja. Najstarejša, Caroline, ima za seboj dve leti nesrečnega zakona z lokalnim ženskarjem Philippom Junotom.

Ko je v zakonu s Stefanom Casiraghijem, uspešnim italijanskim poslovnežem, vendarle podoživljala klasično ljubezensko zgodbo staršev, se je Stefano v osmem letu zakona pred njenimi očmi smrtno ponesrečil na dirki hitrih čolnov.

Njen zakon s karakterno nepredvidljivim in tudi rahlo zapitim princem Ernstom Augustom Hannovrskim ne velja za najbolj srečnega. Caroline ima iz zakona s Casiraghijem tri otroke – Andreo, Charlotte in Pierra – ter hčer Alexandro iz zakona s princem Ernstom Augustom.

Osem let mlajša Stephanie je bila poročena s telesnim stražarjem Danielom Ducruetom, s katerim ima dva otroka, Louis in Pauline.

Neukročena Stephanie ima še nezakonsko hčer Camillo, poročena je bila tudi s cirkuškim akrobatom Adansom Lopezom Peresom. A kot zakoniti prestolonaslednik je seveda prebivalce Monaka najbolj skrbel Albert.

Ne le da je brezskrbno skakal iz postelje v posteljo, iz zveze s Tamari Rotolo ima hčerko Jazmin, iz kratke afere z Nicole Costa sina Alexandra.

V nasprotju z možem se Charlene ni treba sramovati škandalov.

Rodila se je v Zimbabveju in odraščala v Južnoafriški republiki. Oče je bil trgovski potnik, mati upokojena trenerka plavanja, ki je znanje prenašala tudi na hčer. Prizadevna Charlene se je uvrstila v južnoafriško plavalno reprezentanco. Z Albertom sta se spoznala leta 2000 in se kot par v javnosti prvič pojavila na olimpijskih igrah v Torinu leta 2006.

Pa poroka? O njej so se mediji te dni precej razpisali. Med drugim so bila precej glasna ugibanja tudi o tem, da je bila nevesta nebeško lepa, a tudi neverjetno otožna ... a o tem raje še drugič, ko bo znanega kaj več.

Pet zvezdniških

  • Je prizadeven borec za čisto okolje.
  • Jezno je ovrgel govorice, da je homoseksualec.
  • Leta 2009 se je udeležil odprave na Antarktiko.
  • Rusi naj bi kupili njegov glas za olimpijske igre v Sočiju 2014.
  • Na olimpijskih igrah je tekmoval v bobu.