Prvoaprilske potegavščine

Prvi april je leta 1713 za dan norcev razglasil francoski sončni kralj Ludvik XIV. Ker si na ta dan marsikdo privošči potegavščino, smo znane Slovence povprašali, kako so si privoščili njih.

1. 4. 2009

Jasmina Cafnik

Vedno se ona dela norca

“Mene nihče ne more potegniti za nos. Ker bi moj brat moral imeti rojstni dan na 1. april, ima pa ga 2., nikoli ne pozabim, kdaj je 1. april, in si jaz privoščim druge. To najraje naredim v družbi, da se vsi nasmejimo,” je dejala pevka in dodala, da gre vedno za nedolžne šale.

Zdenka Kahne

Stranki ni uspelo

“Na ta račun je bilo kar nekaj šal. Enkrat me je po telefonu klicala dolgoletna stranka in mi dejala, da že šest let uporablja moje izdelke in da ji čisto nič ne pomagajo.” Zdenka seveda ni nasedla neslani šali, saj verjame v svoje izdelke. “Verjetno jih ne bi uporabljala šest let, če ji ne bi pomagali.”

Manca Dorrer

Naplahtala jo je mama

“Do zdaj si me nihče ni tako zelo privoščil. Sem si pa zapomnila, da mi je mama, ko sem bila še majhna, rekla, da je pred blokom vrtiljak. Tega sem se zelo razveselila, ampak vrtiljaka spodaj seveda ni bilo,” je dejala igralka, ki sicer ne naseda prvoaprilskim šalam.

Igor Jelen

Pariška potegavščina

“Takih potegavščin je bilo veliko, ampak ena je bila pa huda. Predlanskim sem bil v Parizu in nisem bil pozoren na datume. Dva prijatelja sta me pova-bila v opero na baletno predstavo treh svetovnih koreografov: Nižinskega, Barišnikova in Nurejeva. Čakal sem ju do zadnje minute, onadva pa sta se mi smejala iz sosednjega lokala,” je dejal Igor, ki se je z njima nato odpravil zabavat, ogledali pa so si tudi predstavo, le da tri dni pozneje.

Vir: Lea

www.govori.se

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri