Priznanje: Gwyneth Paltrow mučijo depresije

Igralka Gwyneth Paltrow je javno priznala, da jo mučijo depresije. To je vsekakor velik in pogumen korak za žensko, ki je stalno poskušala dajati vtis, da je njeno življenje popolno.

8. 10. 2012

Ženske, stare okoli 40 let, rade povedo, da se počutijo osvobojene. Osvobojene pritiska, da morajo biti uspešne, osvobojene zmotnega prepričanja, da morajo biti ves čas popolne, in osvobojene razmišljanja o tem, da morajo biti 'konkurenčne'. Ne ozirajo se več na mnenja drugih in same sebi postanejo zvezde vodnice. Jaz sem jaz!

Zdi se, da je do te faze prišla tudi Gwyneth Paltrow, ki je pred kratkim dopolnila okroglih 40 let.

V nedavnem intervjuju je namreč razkrila, kako zelo je njeno življenje zaznamovala potreba po popolnosti in kako zelo odvisna je bila od priznavanja drugih.

Hodi k terapevtu

Vse od rojstva svojega drugega otroka – hčerkica Apple je stara osem let, sinček Moses pa šest – je vsak dan jokala, zato se je odločila za terapevtsko zdravljenje. "Lahko pokličete mojega terapevta," reče, ko se ustraši, da ne bi verjeli tej izpovedi, kot nismo verjeli nekaterim njenim preteklim izjavam. Do zdaj se je namreč predstavljala kot brezhibna, idealna ženska. Kot igralka, mama in soproga rokovskega zvezdnika, ki je našla ravnovesje med poslovnim in zasebnim življenjem in ki ima, zahvaljujoč makrobiotični prehrani, brezhibno telo. Res pa je, da je pred desetimi leti, ob svojem 30. rojstnem dnevu, že razglasila:

"Od zdaj bom delala le še to, kar bom želela."

Toda očitno se je pri tem sama še najbolj zmotila.

Mora se počutiti posebno

Zbadanja, namenjena njej, popolni gospe Paltrow, ki na svoji spletni strani www.goop.com piše o receptih, dobrih otroških knjigah in sprostitvenih tehnikah na medcelinskih poletih, je doslej zavračala kot navadno zajedljivost.

"Ljudje, saj je vendar le spletna stran! Zakaj takšno razburjenje?"

Da so njeni stavki, kot je "Zvečer, ko sta otroka v postelji, jaz pa ne grem ven, se s kozarcem vina rada usedem na kavč in listam kuharske knjige", preveč osladni in da ravno zaradi njih pušča neki plehek priokus, ji je očitno postalo jasno šele zdaj.

"Potrebujem stalno priznavanje in moram se počutiti posebno," pa je priznala v nekem drugem intervjuju.

Drugim je solila pamet

Morda pa gre za klasično dramo nadarjenega otroka. Njen oče Bruce Paltrow je bil režiser, njena mama Blythe Danner je igralka, njenemu botru pa je ime Steven Spielberg. Merilna letev je bila postavljena zelo visoko, toda Gwyneth jo je z lahkoto preskočila.

Že pri 18 letih je doživela prvenec na Broadwayu, devet let pozneje pa je v rokah ponosno držala svojega prvega oskarja. Izpolnitev je izostala le v srčnih zadevah. Njena razmerja s prav tako uspešnimi predstavniki s hollywoodskega A-seznama, kot sta igralca Brad Pitt in Ben Affleck, so vsa po vrsti razpadla.

Šele s 35-letnim glasbenikom Chrisom Martinom, vodjo skupine Coldplay, je v njeno ljubezensko življenje prišla stanovitnost. Takrat se je preselila v London in leta 2004 povila Apple, dve leti pozneje pa še Mosesa. Od takrat jo na velikih filmskih platnih videvamo le še v stranskih vlogah.

To, kar bi lahko delovalo kot jasno stališče, da so otroci na prvem mestu, se je pri njej zdelo kot nekakšno svetovanje: petkrat tedensko ura in pol treninga, vsakodnevno kuhanje za družino, seveda le z regionalnimi in biološkimi sestavinami, če otroci morda sitnarijo, da bi radi nekaj sladkega, pa jim je treba dati biosladoled.

Toda od zdaj bo vse skupaj očitno drugače, saj je pred kratkim dejala, da po novem včasih poje tudi pomfrit:

"In mislim, da sem zdaj videti bolje kot pri 24 letih."

To pa spet zveni tako, kot da se vendarle ne bi ničesar naučila, še dodajajo v reviji Lea.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri