Priporočamo ogled: TO je najboljši dokumentarec o življenju Tine Turner 💔

Vikend je idealen čas za ogled dobrega dokumentarca.

Priporočamo ogled: TO je najboljši dokumentarec o življenju Tine Turner 💔 (foto: Profimedia) Profimedia
27. 5. 2023

Teden je zaznamovala smrt ikonične zvezdnice Tine Turner.

Si tudi ti pomislila, da bi si ogledala dokumentarec o Tini Turner? Ja, tudi mi, zato smo raziskale, katerega si je vredno pogledati.

Dokumentarec Tina Turner: Simply the Best iz leta 2021 je verjetno najustreznejša izbira.

Dvourni film so posneli ob polnem sodelovanju takrat 81-letne pevke, vključili pa so polno posnetkov njenih nastopov skozi leta. 

Ne skrbi - tudi če ne veš veliko o njenem življenju, bo film osupljivo gledati. V njem boš videla tudi Oprah Winfey, s katero imata intervju.

Dokumentarni film je med drugim prikazal zlorabo, ki jo je utrpela v 16 letih zakona z Ikeom Turnerjem. Pretepanje se je začelo, ko je bila noseča z njunim prvim otrokom in mu je rekla, da ne želi z njim na pot. To je dojel kot znak, da ga namerava zapustiti. "Dolgo časa sem ga sovražila, toda potem, ko je umrl, sem res ugotovila, da je bil bolan človek," je dejala med drugim.

Kaj še razkriva dokumentarec?

Film je zajel vse globine njenega življenja - vključno z dobrimm slabim in grdim. To je bil njen način, da zadnjič in enkrat za vselej deli svojo zgodbo ter o njej več ne spregovori. 

Govorila je tudi o svoji mami Zelmi Priscilli, za katero je trdila, da je ne mara. Tino je zapustila, ko je imela le 11 let, sicer pa je tudi njeno mamo zlorabljal Tinin oče Floyd Bullock.

Si vedela, da je Tina Turner nastopila tudi v drugih filmih? Oglej si filme Tommy (1975), Mad Max Beyond Thunderdome (1985) in Last Action Hero (1993) .

Morda te bo zanimal tudi ta pogovor s Katarino Čas, ki ga vodi Borut Pahor:

Fotografije: Profimedia