Princesa Claire v poročni obleki Elie Saab

Čeprav so lepe in ekstravagantne poroke v teh časih vse bolj redke, še vedno so. Tako sta si pred kratkim usodni da dahnila princ Felix in luksemburška princesa Claire z dekliškim priimkom Lademacher.

2. 11. 2013

Na jugu Francije

Poroka se je zgodila na jugu Francije, v prelepi baziliki Sainte Marie-Madeleine, ki je iz daljnega 13. stoletja, stoji pa v mestu Saint Maximine.

Princesa Claire je imela prekrasno belo poročno obleko Elie Saab. Cerkveni del obreda je potekal tako v francoskem kot nemškem jeziku, saj je novopečena princesa po rodu Nemka. Na poroko je seveda prišlo veliko plemiških svatov, med drugimi tudi sin monaške princese Caroline Pierre s svojo izvoljenko Beatrice Borromeo. Tradicija je, da se civilni obred organizira tam, kjer je nevesta rojena, se pravi v Nemčiji, cerkveno poroko pa sta si zamislila na jugu Francije.

"V hiši mojih staršev blizu mesta Lorgues v Franciji sva preživela prekrasne počitnice. Tu so bili še moji starši in prijatelji. Ideja, da bi imela prav tu cerkveno poroko, se je rodila kar sama. Želela sva podaljšati lepe trenutke, ki sva jih tu preživljala," je romantičen Felix.

Našel idealno zase

Par ni le zaljubljen, tudi na drugih področjih se zelo ujemata.

Felixa (29) zanimajo etika in biotehnologija, diplomiral pa je iz biotehnike. Claire (28) zaključuje doktorat s področja etike doniranja organov. In kje sta se zaljubljenca spoznala? Kje drugje kot na fakulteti. Princ Felix je drugi sin barona Henrija in baronice Marie Terese ter je drugi v vrsti za nasledstvo. Ima še tri brate in sestro. Sam ima zelo rad šport, igra tenis, golf in košarko. Še posebej mu je pri srcu atletika. Par se je spoznal leta 2001 v Švici v internatu, kjer sta oba živela, in sicer Beau Soleil v Villars-sur-Ollon.

"Sprva sva bila dolgo le dobra prijatelja, kar je bila dobra podlaga za razmerje, ki se je pozneje razvilo," pravi Felix.

Povzeto po pisanju revije Lea, foto: profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri