Princesa Beatrice slavi 25. rojstni dan

Odkar se je na britanskem dvoru rodil prestolonaslednik George Alexander Louis, so vsi preostali člani kraljeve družine nekako v senci zanimanja. Tudi britanska princesa Beatrice, ki je te dni praznovala 25. rojstni dan ...

Princesa Beatrice  (foto: Profimedia) Profimedia
14. 8. 2013

Mali George je princeso izrinil še nekje – v vrsti za britanski prestol je padla s petega na šesto mesto. Če pa se bo princu Williamu in vojvodinji Kate rodil še kakšen otrok, potem bo padla še za eno mesto.

Princesi je to seveda vseeno, saj v nobenem primeru ne bi zasedla prestola oziroma ji to niti ni v interesu. Sicer hčerka princa Andrewa in vojvodinje Sarah Ferguson praznuje 25. rojstni dan in si je ob tej priložnosti omislila zabavo, na kateri naj bi bili tudi Ashton Kutcher, ki je njen dobri prijatelj, bogataš sir Richard Branson, seveda tudi Pippa Middleton, pa bratranec Harry in še številni drugi iz bogatih in premožnih družin ter plemiških dinastij.

Najbolj se bo opazila odsotnost Beatricinega bratranca Williama, ki zaradi službenih obveznosti ne bo mogel na zabavo, in njegove soproge, vojvodinje Kate, ki mora doma skrbeti za dojenčka.

Priložnost za zaroko?

Rdeča nit njene rojstnodnevne zabave bo Argentina, saj se je v to deželo princesa zaljubila. Vsem povabljenim je tudi naročila, naj s seboj prinesejo športno opremo, saj bo vsaj na začetku zabava zelo aktivna.

To pa ni naključje, saj ima njena stara mama v Argentini ranč, kjer se je ustalila z igralcem pola in kamor je njena hči Fergie redno zahajala. In z njo seveda Beatrice ter Eugenie. No, nekateri celo namigujejo, da bi se na praznovanju utegnilo zgoditi še nekaj. Beatrice namreč že šest let hodi z Davom Clarkom in številni mislijo, da bosta priložnost izkoristila za zaroko.

Beatrice na kratko

1. Princesa se je rodila 8. avgusta leta 1988, ob 08:18.

2. Ime je dobila po sestri kraljice Victorie, princesi Beatrice, Elizabeth po stari mami in Mary po kraljici Mary.

3. Njena kraljeva visokost je bila krščena v cerkvi St. James, 20. decembra 1988.

4. Beatrice je prvi otrok princa Andrewa in vojvodinje Sarah ter peta od vnukov kraljice Elizabete II.

5. Njen celoten naziv je Njena kraljeva visokost princesa Beatrice Elizabeth Mary of York. Če se poroči, bo lahko obdržala naziv za vse življenje, lahko pa prevzame možev priimek.

6. Palača St. James je uradni naslov, kjer živi skupaj s sestro Eugenie.

7. Ko je bila še deklica, so ugotovili, da ima disleksijo.

8. Je prva članica kraljeve družine, ki se je pojavila kot igralka v filmu, in sicer v tistem o kraljici Viktoriji.

9. Ena izmed njenih najljubših knjig je Harry Potter.

10. Princesa je obiskovala same prestižne šole, diplomirala pa je na univerzi Goldsmiths v Londonu, in sicer iz umetnostne zgodovine.