Princ William s svojo taščo v Avstralijo

Kate Middleton bo na uradno potovanje v Avstralijo, kamor gre s princem Williamom in sinom Georgeem, vzela za varuško kar svojo mamo ...

Kate in William sta prepričana, da bodo družina in ožji prijatelji najboljše varuške. (foto: Profimedia) Profimedia
12. 12. 2013

Princ William in njegova soproga vojvodinja Kate si želita, da bi na službenem potovanju v Avstralijo z njima šla tudi Katina mama Carole, da bi pazila na malega Georgea. Odločila sta se namreč, da bosta svojega sina vzela s seboj in ga ne bosta pustila doma pri varuškah. In ker je mladi par odločen, da bo otroka vzgajal drugače, kot je bila to do zdaj navada na britanskem dvoru, so tudi odločitve drugačne.

Kate in William sta prepričana, da bodo družina in ožji prijatelji najboljše varuške oziroma najboljša pomoč pri vzgoji otroka. No, res je, da Kate pomaga tudi Williamova nekdanja varuška, danes že 71-let­na Jessie Webb. Vendar jima je na voljo le nekaj ur na dan, verjetno pa v Avstralijo ne bo šla zraven. Varuška je sicer velika zaupnica mladega princa, povabljena je bila tudi na njegovo poroko leta 2011. "Nočeta, da bi kdorkoli drug kot Carole pomagal pri varstvu otroka, ko bosta imela v Avstraliji obveznosti," je dejal vir blizu para.

William ostal doma

Ko sta leta 1983 princ Charles in princesa Diana odpotovala na uradni obisk Avstralije in Nove Zelandije, je komaj devetmesečni William ostal doma pri varuški. Takrat je bival na farmi v Novem Južnem Walesu. Danes sam oče, princ William, in njegova Kate pa sina nočeta pustiti doma. In ker vesta, da bo potovanje bolj ali manj naporno, jima bo pač na pomoč priskočila Katina mama Carole.

Williamov prijatelj pravi, da je princ vedno občudoval tesno vez med Kate in njenimi starši. Mogoče ji je celo malo zavidal srečno okolje, v katerem je odraščala skupaj s sestro in bratom. Vsekakor je bilo njeno otroštvo manj stresno kot pa njegovo, saj mu je bilo že v zibelko položeno, da bo nekoč britanski kralj.

Otrok na prvem mestu

Odkar je Kate rodila malega Georgea, se je udeležila samo devetih uradnih dogodkov. Drugače je raje doma v Angleseyu ali pa Kensin­gtonski palači, da bi le bila čim bližje svojemu sinu. Potem ko bosta Kate in William skupaj z otrokom obiskala Avstralijo, namerava on sam odpotovati v Kenijo.

Ko je septembra princ končal svoje službovanje v britanski vojski, se je povsem posvetil kraljevim dolžnostim. V Keniji bo obiskal nacionalni park, da bo videl, kako deluje organizacija United for Wildlife, katere predsednik je on sam.