Princ William in vojvodinja Kate: Aktivno življenje kraljevega para

Princ William in vojvodinja Kate imata sicer res kraljevsko življenje, kar se tiče udobja in privilegijev. Vendar to ne pomeni, da si lahko vzameta prosto, kadar hočeta, in da lahko lenobno poležavata doma.

Princ William in vojvodinja Kate (foto: Profimedia) Profimedia
5. 4. 2014

Čeprav velja ravno nasprotno, sta si pred kratkim res privoščila oddih brez sina. Odpotovala sta na Maldive in si odpočila pred prvim uradnim potovanjem v Avstralijo in Novo Zelandijo.

Nekaterim se sicer zdi malce nenavadno, da sta osemmesečnega sina pustila doma, vendar sama pravita, da sta oddih potrebovala. Poleg tega ju bo deček spremljal na prej omenjenem uradnem obisku v Avstraliji in Novi Zelandiji. Vendar pa naj bi v tem času George dobil svoj prvi zobek, kar pomeni, da sta Kate in William zamudila pomemben dogodek v sinovem življenju.

Ko je bil par na dopustu, sta na dečka pazila njena starša, babica Carole in dedek Michael Middleton, v svojem domu v Buckleburryju.

Aktivna že kmalu po porodu

Kate se je že dan po rojstvu prvorojenca pojavila na stopnicah londonske bolnišnice St. Mary in sina pokazala javnosti. Že dober mesec dni po porodu je nato presenetila vse, ko se je v družbi princa Williama povsem nepričakovano pojavila na maratonu v Angleseyju. Bila je vsa sijoča, oblečena v srajco, oprijete črne hlače in suknjič. Prav nič ni kazalo na to, da bi bila še pred malo več kot mesecem dni noseča.

Na rdeči preprogi se je prvič po porodu pokazala na podelitvi nagrad Tusk Conservation. Navdušila je v bleščeči srebrni obleki, ki jo je dizajnirala njena najljubša modna oblikovalka Jenny Packham. Navdušila je tudi na londonski filmski premieri filma Mandela: Dolga pot do svobode, kjer se je po rdeči preprogi sprehodila v beli obleki z razporkom znamke Roland Mouret.

Nova varuška

Seveda pa Kate ne bo zmogla sama. To je povsem jasno, saj ima preveč obveznosti, ki pač ne dovoljujejo, da bi si lahko vzela kaj več časa zase in sina ter moža. Zato je na dvor po dolgem iskanju prišla varuška, in sicer po rodu Španka, ki pa že 20 let živi v Veliki Britaniji. Španka se je s svojimi novimi delodajalci že spoznala, trenutno pa čas preživlja v družbi Michaela in Carole Middleton, ki v teh dneh, ko se Kate in William sončita na Maldivih, skrbita za svojega vnučka.

Omenjena Španka je v preteklosti skrbela za otroke iz različnih aristokratskih družin, zdaj pa je prestopila še vrata samega kraljevega dvora. Novo službo je nastopila 6. marca, tik preden se je kraljevi par odpravil na dopust. Sicer pa bo varuško mogoče prvič videti v javnosti že ta mesec, ko se bo s kraljevo družinico odpravila na uradni obisk Avstralije in Nove Zelandije.

En otrok dovolj

Na vprašanje, ali razmišljata o tem, da bi imela kmalu še enega otroka, sta si Kate in William nekako enotna, da je eden za zdaj dovolj. Seveda dodajata, da to ne pomeni, da bosta ostala le pri enem otroku, le v tem trenutku imata pač toliko obveznosti, da bosta projekt otrok številka dve pustila za pozneje.