Princ Harry: 'Upam, da bi bila mama ponosna.'

Princ Harry je bil star le 13 let, ko je njegova mama, princesa Diana, tragično umrla v nesreči v pariškem predoru. Zanj in njegovega brata princa Williama je bil to velik šok in oba priznavata, da ne mine dan, ne da bi pomislila nanjo.

23. 3. 2013

Princ Harry je šel še dlje, zelo je aktiven na dobrodelnem področju. Prav tako kot je bila tudi njegova pokojna mati, princesa Diana.

Kadar le ima čas in je brez službenih obveznosti, potuje po svetu, predvsem obiskuje revne dežele, in se trudi nadaljevati mamino delo, ki je bilo tako brutalno pretrgano, ko je bila v najboljših letih.

Pri Harryju resnično lahko rečemo, kakršna mati, takšen sin, in to v pozitivnem pomenu besede, seveda. Mladenič nesebično pomaga obolelim za aidsom, kot je to nekoč počela Diana.

"Upam, da bo moja mama ponosna name in na moje delo," je rekel Harry, ki je pred kratkim bival v kraljevini Lesoto. Tam se je družil s prijateljem, princem Seeisom, ki je prav tako že izgubil mamo, princeso Mamohato Bereng Seeiso. Princa sta velika prijatelja in nadaljujeta delo svojih mam, ki sta bili tudi veliki prijateljici in humanitarki.

"Govoriti o aidsu brez razumevanja, neznanja in z zgražanjem je zelo nevarno," je dejal princ.

"Naš cilj je vplivati na preprečevanje širitve virusa HIV in na podaljšanje življenjske dobe tistih, ki so za boleznijo že oboleli," je izjavil med svojim obiskom v Lesotu.

Vse mu je oproščeno

Princ je tudi sicer zelo prizemljen fant in se trudi živeti čim bolj normalno življenje, kolikor mu pač njegov položaj to omogoča. Britanci ga imajo zelo radi in mu oprostijo vse njegove vragolije, ki jih počne.

Zadnji škandal, ko je Las Vegasu gol skakal z dekleti po nekem apartmaju in so slike z zabave prišle v javnost, je tudi šel dokaj gladko mimo. Vsi mu priznavajo profesionalen odnos do svoje vojaške službe. Poleg tega se je boril v prvih bojnih linijah v Afganistanu, in to kar dvakrat. Z bratom se poskušata strogim kraljevim pravilom čim bolj izogniti, vseeno pa se zavedata svojih določenih obveznosti. Tako je lani princ Harry odpotoval na uradni obisk v Brazilijo in na karibska otočja, v sklopu praznovanja 60 let vladavine njegove babice, kraljice Elizabete II.

P.S. Ker je princ Harry po poročanju tujih medijev tudi zaljubljen, bomo v prihodnjih tednih še več slišali o njegovem razmerju z izbranko Cressido Bonas. Naj na tem mestu le še dodamo: čas je bil, da se malce zresni ;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri