Princa Harryja pretresle zgodbe podhranjenih malčkov

Britanski princ Harry je sicer znan po tem, da se rad huronsko zabava, a ko je treba, se lahko prelevi v strogega profesionalca ali pa sočutnega humanitarnega delavca. Tako je bilo tudi tokrat, ko je pred prazniki obiskal južno Afriko, bolj natančno Lesoto in njegovo glavno mesto Maseru.

Nikoli ne bo pozabil njihovih oči. (foto: Profimedia) Profimedia
1. 1. 2015

Britanski princ že od nekdaj slovi po svojih humanitarnih dejavnostih. V Lesotu sodeluje z dobrodelno organizacijo Sentebale, ki ji aktivno pomaga in z njo sodeluje pri izobraževanju otrok in njihovi zdravstveni oskrbi.

V glavnem mestu Maseru je na začetku decembra obiskal kamp Mamohato Network Club za otroke, okužene z virusom HIV.

Harry

"Super je, kadar lahko obiščem kamp Mamohato, ki ga vsako leto organiziramo za otroke, obolele z virusom HIV. Tako lahko vsaj en teden v letu odkrito govorijo o bolezni in izvedo kaj novega. Velikokrat kamp zamudim, zato sem res vesel, kadar mi uspe priti sem ravno pravi čas."

Nadzira delo organizacije

Pred prazniki je princ Harry obiskal Lesoto predvsem zato, da bi preveril delovanje svoje dobrodelne organizacije Sentebale, ki skrbi za zdravstveno oskrbo in izobraževanje otrok v Lesotu.

Harry

"Čeprav je bilo 32 stopinj, smo poskušali pričarati vsaj malce prazničnega vzdušja. Nekdo je od nekod na plan potegnil Božičkovo kapo in seveda sem si jo z veseljem nataknil na glavo. Napihnili smo tudi balone in otroci so bili izjemno navdušeni, mi pa zadovoljni, da smo jim pričarali nasmešek na obraz," pravi Harry, ki se je igral tudi s povsem majhnimi otroki.

V programu za podhranjene je recimo 12 otrok, ki so mlajši od pet let, in njihove zgodbe so ga še posebno pretresle.

"Nikoli ne bom pozabil njihovih oči," pravi Harry in doda: "Do zdaj so bili navajeni le žensk, zato so potrebovali kar nekaj časa, da so se navadili na nas. A ko so nas sprejeli, se je bilo igrati z njimi res pravi užitek. Ta dva na fotografiji sta mi še posebej prirasla k srcu."

Harry

Obiskal gradbišče Princ Harry je obiskal tudi gradbišče novega otroškega centra Sentebale Mamohato na peščeni planoti Thaba-Bosiu, da bi preveril, kako potekajo dela.

"Nazadnje, ko sem bil tukaj, smo ravno postavili temeljni kamen," pripoveduje princ, "bilo je res fascinantno. Na gradbišču dela 135 delavcev in narejenega je že več kot pol. Zelo sem zadovoljen in mislim, da res delamo veliko delo."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri