Princ Harry bi se rad poročil

Britanski princ Harry bi se očitno rad ustalil, čeprav številni dvomijo o tem. Mladenič ima namreč zelo rad samsko življenje in ga tudi na polno uživa. Vseeno pa naj bi se v zadnjem času noro zagledal v lepo plavolasko Cressido Bonas.

Očitno ima Harry rad svetlolaske. Doslej so bile prav vse, s katerimi je resno hodil, blondinke. (foto: Profimedia) Profimedia
12. 10. 2013

In zdaj naj bi prvič v življenju poslušal svoje sicer divje srce. Očitno se mu je zazdelo, da je mladenka Cressida Bonas prava zanj, zato bi jo rad popeljal tudi pred oltar. Živahni princ je torej prekinil svoj herojski osvajalski pohod, ker bi se s svojo zadnjo ljubeznijo rad ustalil. Sprva naj bi se lepotica malce otepala bolj resne zveze, saj naj bi se bala palače, a če gre verjeti prinčevim prijateljem, naj bi se zdaj tega strahu in strahospoštovanja do angleškega dvora otresla in bi bila celo pripravljena na resno zvezo. No, na poroko, saj naj bi Harry želel svojo ljubezen celo popeljati do oltarja. Se torej morda obeta nova poroka na dvoru? Nekateri si jo sicer zelo želijo, saj bi radi, da se Harry končno ustali, a veliko jih dvomi, ali je Cressida res prava zanj.

Ker Harry ni katerikoli plemič, temveč princ in četrti v vrsti za britanski prestol, je povsem normalno, da je mladenka imela pomisleke. Vendar pa naj bi ta pogumni princ, pripadnik britanske vojske, ki se je celo dvakrat boril v Afganistanu, zadnje čase govoril le o poroki in otrocih. Mogoče tudi zato, ker vidi, kako srečen je njegov brat William s svojo soprogo vojvodinjo Kate in sinom Georgeem.

Prihodnje leto bo princ Harry star 30 let. Morda pač misli, da je tudi zanj prišel čas, da si končno najde življenjsko sopotnico in z njo preživi preostanek življenja. Od svoje izvoljenke je starejši šest let, spoznal pa jo je lani, ko mu jo je predstavila sestrična, princesa Eugenie. V lepotico naj bi se zaljubil na prvi pogled, a si tega sprva ni želel priznati. Očitno se je ustrašil čustev in tudi tega, da bi izgubil svobodo, ki jo je tako skrbno čuval in užival. Všeč mu je bila tudi zato, ker nikakor ni konservativna, je vesela in se tudi sama rada zabava. Hkrati pa je topla in zdi se mu, da bi bila to prava mati njegovih otrok.

Cressida je vsak dan pretakala solze

Ko je Harry začel resno zvezo z njo in je mladenka to ugotovila, pa se je prestrašila. Tako vsaj trdijo njene prijateljice, ki pravijo, da je Cressida vsak dan pretakala solze. V princa Harryja naj bi bila noro zaljubljena, vendar pa meni, da je za poroko še premlada. Poleg tega se zaveda, da bi s poroko v kraljevo hišo dokončno izgubila zasebnost in da bi morala živeti na očeh javnosti. Mar to pomeni, da bo Cressida prvo dekle, ki bo zavrnila katerega izmed angleških princev - in to zato, da bi ohranila svojo svobodo?

To bi bila velika zgodba, a vseeno naj bi bil Harry tako zvito vztrajen, da se mladenka že malo topi ... Veliko se je spremenilo po tem, ko se je Harry vrnil iz Afganistana. Dolge mesece sta imela le telefonske stike, ko pa sta se spet srečala, je romanca znova zacvetela. A tokrat povsem drugače, kot preden je Harry odšel na misijo. Namesto da bi se zabavala po klubih in z zasebnim letalom ponoči letela v eksotične kraje, sta Harry in Cressida preživljala mirne večere ob obisku kina, na večerjah pri prijateljih ali pa sta bila sama doma. Je to dovolj velik namig, da se bo iz tega razmerja izcimilo kaj več?

Kdo je Cressida?

Družina Cresside Bonas je v bistvu zelo povezana s kraljem Edvardom VII. Člani so si zelo blizu, vsi so zabavni in malce boemski. Harry se z njimi odlično razume. Cressidina mama Lady Mary-Gaye Curzon je bila v šestdesetih letih zelo priljubljena in dobrodošla na vseh zabavah. Poslovnež Jeffery Bonas je njen tretji mož in tudi Cressidin oče.

Mladenkina polsestra pa je Pandora, ki skrbi za dizajn dodatkov pri Vivienne Westwood. Polbrat Jacobi Anstruther-Gough-Calthorpe je zvezdnik pola in pravi plejboj. Polsestra Isabella, s katero si je Cressida najbolj blizu, pa se je poročila s sinom sira Richarda Bransona, lastnika Virgin.