Pa saj ne moreš verjeti! Ta slovenski športnik bo nadomestil Primoža Rogliča v njegovi uspešni vlogi

17. 11. 2023
Pa saj ne moreš verjeti! Ta slovenski športnik bo nadomestil Primoža Rogliča v njegovi uspešni vlogi (foto: Profimedia)
Profimedia

Kako misliš, da se bo izkazal? 🤔

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je bil preteklo leto ambasador dobrodelnega programa Botrstvo v športu, pri katerem je sodeloval z Olimpijskim komitejem Slovenije. 

Njegova vloga ambasadorja se je končala v sredo, ko je na večerni gala prireditvi dobrodelne Fundacije Leona Štuklja in Miroslava Cerarja svojo štafetno palico predal priljubljenemu košarkarju Goranu Dragiću.

"Žal mi je, da me ni z vami. Sem več kot 8000 km stran. Primož, hvala, da si bil letos ambasador za zbiranje sredstev za mlade športnike, za ves čas, vložen trud, energijo. Vsa čast," se je Rogliču ob predaji zahvalil Dragić.

Rogliču, ki je to vlogo prejšnje leto prevzel od uspešne smučarke Tine Maze, je v tem letu uspelo za dobrodelni program zbrati več kot 200.000 evrov, kar je nadvse izjemen dosežek.

S tem je tako postal najuspešnejši ambasador programa Botrstvo v športu do zdaj.

Dragić je ob predaji vloge obljubil, da bo naredil vse, da bo izenačil sredstva, ki jih je letos zbral Roglič. 

Namen projekta Botrstvo v športu je zagotavljanje pomoči mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij, starim od 14 do 23 let, pri razvoju in uresničevanju športnih potencialov.

Glavni cilj projekta Botrstvo v športu je tako postati stabilen dodaten steber pomoči nadarjenim mladim športnikom, ki jim pogosto zmanjka sredstev za njihovo športno udejstvovanje.

Nikoli (ampak RES nikoli) ne uganeš, s katerim športom se po novem ukvarja Bojan Cvjetićanin

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ