Primož Peterka: Na kliniki se dobro drži!

Ko je pred dvema tednoma z naslovnice revije Lea butnila novica, da se Primož Peterka in njegova Renata ločujeta po 17 letih zveze, so bili navedeni tudi najverjetnejši vzroki zanjo.

Primož Peterka: Na kliniki se dobro drži! (foto: Story) Story
12. 3. 2012

Avtorju takratnega članka je družinska prijateljica zaupala naslednje:

"Za prepir sta vedno kriva dva, en sam ga težko zaneti. Občutek imam, da Renati to, da Primož trenira mlada dekleta, ni všeč, saj se je že večkrat govorilo, da Primož ni najbolj zvest, tako da je morda Renata tudi zato nekoliko bolj napeta. Razlog za ločitev naj bi bila namreč Primoževa odsotnost, njegovo 'pivce za živce' in njeno ljubosumje, a kaj se dejansko dogaja za štirimi stenami družinice, ne ve nihče."

In nato šok - hospitalizacija

Le dva ni po tem, ko je v javnost prišla informacija o ločitvi zakoncev Peterka, je Smučarska zveza Slovenije sporočila, da se je Primož odločil za zdravljenja v Psihiatrični bolnišnici Begunje.

Primož tako te dni torej preživlja v Begunjah, njegova družina, bližnji in daljni prijatelji ter oboževalci pa mu množično izražajo podporo za uspešno zdravljenje in za vrnitve k družini in poklicu trenerja.

Žena Renata je seveda najbolj prizadeta, zato se je umaknila iz javnosti in se posveča njunim otrokom in domu (hiša v Prebačevem je sicer naprodaj), v katerem so preživeli toliko srečnih let. O njeni stiski priča tudi to, da je na osmi marec ni bilo na ljubljanski tržnici, kjer njen oče prodaja cvetke in mu je ničkolikokrat priskočila na pomoč.

Primožu gre na bolje!

Je pa ena od družinskih prijateljic Peterkovih izvedela, da je Renata v zadnjih dneh vseeno nekoliko boljše volje in da je to očitno posledica najnovejših novic s klinike. Z večih koncev namreč prihajajo informacije, da se Primož na kliniki dobro drži.

Držimo pesti ;)