Prihaja triler Klic v sili

V izjemno razburljivem in napetem trilerju Klic v sili je preživetje najstnice odvisno zgolj od sočutnega, mirnega glasu osebe na drugi strani telefonske linije, ki poskuša storiti vse, da bi ji uspelo razvozlati lokacijo ugrabljenke.

26. 4. 2013

Jordan (Halle Berry), operaterka na centru za klic v sili, opravlja službo, ki ni za ljudi šibkega srca. Poskuša reševati življenja oseb, ki se znajdejo v nevarnosti. Toda po tragičnem izidu primera najstniške žrtve je Jordan povsem izgubljena.

Prevevajo jo dvomi in razmišlja o prenehanju sprejemanja klicev, polnih strahu in obupa. Morda je čas, da se umakne in uživa življenje z razumevajočim partnerjem, policistom Paulom (Morris Chestnut). Morda lahko s svojimi izkušnjami pomaga drugim pri opravljanju tega stresnega poklica.

Nudenje pomoči neznancem pa zanjo še ni končano. Med vodenjem skupine novincev se oglasi ameriški najstnici Casey (Abigail Breslin), ki ji je uspelo iz avtomobilskega prtljažnika serijskega morilca priklicati klicni center.

Jordan se zdi Caseyjin primer grozovito podoben primerom iz preteklosti. Lahko stori le eno: prevzame vajeti v svoje roke in ukrepa zavzeto, kot še ni nikoli poprej. Če želi izslediti morilca, morata s Casey postati partnerici. Nedvomno gre za najpomembnejši primer v Jordanini karieri.

Kdo je klic sprejel?

Scenarista Richarda D'Ovidia je navdihnil radijski prispevek o centrih za klic v sili, na katerega ga je opozorila njegova žena. "Zgodba me je prevzela in hotel sem izvedeti več. Spoznal sem, da si še nikoli nisem ogledal filma ali oddaje o klicnih centrih. Zelo malo vemo o tem poklicu in o primerih, ki se dejansko dogajajo vsakodnevno. Včasih o klicu izvemo v novicah, skorajda nikoli pa nam ne zaupajo, kdo je klic sprejel, kako je ukrepal in kako se je počutil."

D'Ovidio je želel doživeti, kako poteka delo v klicnem centru v središču Los Angelesa. Sedel je ob operaterjih in poslušal njihove pogovore.

"Ob vsakem klicu me je stisnilo v želodcu, oni pa so bili povsem mirni. Nisem mogel predvideti, kaj se bo zgodilo v nadaljevanju pogovora, oni pa so se odzvali povsem profesionalno. Ugotovil sem, da so vodilo mesta. Usmerjali so policiste, gasilce, reševalce – nihče v mestu ni ukrepal brez njih."