Preveri, katere glasbenice so največje zaslužkarice

Priznana revija Forbes je objavila lestvico največjih zaslužkaric med glasbenicami letos. Prestol je prepričljivo zasedla Beyoncé Knowles, ki v zadnjem času dokazuje, da je kraljica svetovne glasbene scene.

Beyoncé Knowles (foto: Profimedia) Profimedia
17. 11. 2014

Zaslužek 33-letne ameriške glasbenice in občasne igralke Beyoncé Knowles, ki je zaslovela kot članica nekdaj izredno priljubljene dekliške zasedbe Destiny's Child, v letu 2014 po ocenah strokovnjakov znaša kar 115 milijonov dolarjev, kar je seveda več kot dovolj, da je postala najbolje plačana ženska v glasbenem svetu.

Pri Forbesu so zapisali, da je njen letošnji zaslužek več kot dvakrat večji od lanskega!

Ta gromozanska številka, za katero se lahko zvezdnica v večji meri zahvali svoji svetovni turneji, je torej izboljšala njen lanski položaj, ko je zasedala četrto mesto, in jo izstrelila daleč pred Taylor Swift. Ta 24-letna zvezdnica kantrija je letos namreč zaslužila 'skromnih' 64 milijonov ameriških zelencev, zasedla drugo mesto in v primerjavi s preteklim letom, ko se je znašla na tretjem mestu, vendarle napredovala.

"V obdobju, v katerem smo beležili rezultate, je Beyoncé izvedla 95 koncertov in v posameznem mestu, v katerem je nastopala, v povprečju zaslužila po 2,4 milijona dolarjev," so zapisali ustvarjalci revije Forbes, ki so si pri ustvarjanju lestvice pomagali s podatki publikacije Pollstar, ki se ukvarja s koncertnimi turnejami.

Velik napredek je uspel tudi 35-letni pop pevki Pink, ki se je z 52 milijoni dolarjev z lanskega osmega mesta letos zavihtela na tretje. Lanski številki ena med glasbenimi zaslužkaricami, 56-letni kraljici popa Madonni, pa letos na poslovnem področju očitno ni šlo najbolje, saj se ni uspela uvrstiti niti med prvo deseterico.

Forbesova lestvica

1. Beyonce Knowles– 115 milijonov

2. Taylor Swift – 64 milijonov

3. Pink – 52 milijonov

4. Rihanna – 48 milijonov

5. Katy Perry – 40 milijonov

6. Jennifer Lopez – 37 milijonov

7. Miley Cyrus - 36 milijonov

7. Celine Dion – 36 milijonov

9. Lady Gaga – 33 milijonov

10. Britney Spears – 20 milijonov

Napisal: Tim Jeras za revijo Nova