Preobrat v drami Demi Moore in Ashton Kutcher

V drami, povezani s hollywoodskima igralcema Demi Moore in Ashtonom Kutcherjem, je prišlo do presenetljivega preobrata – Ashton je javno priznal svojo napako.

13. 6. 2012

Izpustila nista skoraj ničesar, kar spada k pravi hollywoodski ljubezenski drami.

On jo je na dan, ko sta praznovala šesto obletnico poroke, prevaral z mlajšo blondinko. Ona je pred očmi vsega sveta hujšala in na koncu zaradi anoreksije in odvisnosti od zdravil pristala v kliniki. Medtem je on zaživel in kot del idealne igralske zasedbe kultne humoristične serije Dva moža in pol postal ljubljenec žensk. Vse sestavine, potrebne za dobro ljubezensko dramo, so bile torej prisotne.

Le za eno stvar v tej drami, ki bi lahko služila kot predloga za snemanje filma, igralca Demi Moore in Ashton Kutcher nista poskrbela – med njima ni padla niti ena grda beseda. Niti na Twitterju, ki ga oba redno uporabljata, niti v številnih govorih pred mikrofoni, ki jim ju ves čas molijo radovedni predstavniki sedme sile, ni bilo ne duha ne sluha o kakršnem koli hujskaškem ali sovražnem govoru. Nasprotno, kar naenkrat sta se celo zbližala. Ob prvem javnem srečanju po razpadu zakona sta se namreč prisrčno in iskreno objela.

Ashton je imel ganljiv govor

Ljubezen se je prelevila v spoštovanje, kar so doživeli tudi gostje kabalističnega rabina Yehude Berga v hotelu InterContinental v Los Angelesu. Rabin je tam namreč praznoval svoj 40. rojstni dan in na zabavo povabil tudi svojo prijateljico Demi Moore in njenega bivšega. Prav Yehuda je leta 2005 namreč sklenil zakonsko zvezo med slavnima igralcema in ravno zahvaljujoč njegovim naukom je – po Ashtonovih besedah – ta zakon šest let dobro funkcioniral. Za Yehudo je bil to dovolj dober razlog, da je še naprej delal na njunem razmerju in ga poskušal rešiti. Zasedanja v kabalističnem centru naj bi v preteklih mesecih pod njegovim vodstvom Demi in Ashtona pripeljala iz krize. To na žalost ni funkcioniralo in ločitev je zdaj dokončna. Toda očitno je Ashton zelo pozorno poslušal tega rabina. Na zabavi je namreč pripravil govor za svojega 'najboljšega prijatelja' Berga, v katerem je po poročanju Sunday Mirrorja presenetljivo priznal:

"Lani sem naredil veliko strašanskih napak."

Ob tem se mu je nekoliko zatikalo, v očeh pa so se lesketale solzice. S svojim govorom je goste spravil ob sapo in tudi Demi je le mirno stala in ga poslušala.

Demi je dolgo dvomila o sebi

Priznanje je bilo darilo zanjo, pravi balzam za njeno dušo. Demi je ves čas, zlasti po tem, ko je razpadel njen zakon s kar 16 let mlajšim igralskim kolegom, namreč dvomila o sebi. Dvomila je o svojem telesu, nadarjenosti in osebnosti nasploh.

"Najbolj se bojim, da bom ob koncu življenja ugotovila, da nisem vredna tega, da bi bila ljubljena," se glasi zdaj že njena slovita izjava, ki jo je spomladi podala za ameriško revijo Harper's Bazaar. Za svoje prekrasno telo, s katerim je navduševala v filmih, kot so Charliejevi angelčki: S polno brzino, Nespodobno povabilo in Striptiz, še vedno redno skrbi s športom, a kljub temu je pred nedavnim izjavila:

"Do svojega telesa sem od nekdaj gojila neka spremenljiva čustva, gre za nekakšno nihanje med ljubeznijo in sovraštvom."

S takšnimi mislimi življenja ni oteževala le sebi. Zaradi njenih dvomov o sebi je trpel tudi Ashton, ki ga je tudi po ločitvi skrbelo zanjo. Ameriška revija People je poročala o tem, da jo je celo obiskal v kliniki Cirque Lodge v Utahu. S svojim priznanjem je bivši ljubezni zdaj odstranil vse ovire z njene nove življenjske poti in ji tako sporočil, da ni naredila ničesar narobe, da je kriv on. Med vrsticami ji je povedal, naj nikar ne dvomi o sebi.

Bo Ashton zasedel Bruceovo mesto?

In Demi zdaj res ubira svojo pot.

Tudi z menjavo svojega psevdonima na Twitterju, ko se je iz mrskutcher prelevila v justdemi, se je pokazala v novi luči, z novo samozavestjo. In tudi v poklicnem smislu se je znova odkrila – imidž seks bombe je v Hollywoodu zamenjala z nekoliko bolj materinsko podobo. V filmu LOL igra mamo najstniške zvezdnice Miley Cyrus, sprejela pa je že drugo vlogo mame. Prvi film po zdravljenju v kliniki bo snemala z Elisabeth Olsen in Dakoto Fanning. Drama z naslovom Very Good Girls govori o dveh dekletih, ki se zaljubita v istega fanta.

Naj bo drame še več, a nikar v Demijinem resničnem življenju. Oživljanja razpadlega zakona si ne želita ne Demi ne njen nekdanji partner, saj naj bi bila nastala situacija že preveč zapletena. Namesto tega si prizadevata, da bi našla harmonijo, in očitno jima to uspeva. Novinarji ameriške revije People so namreč citirali nekega gosta omenjene zabave, ki govori o prijateljstvu med njima.

"Ashton je Demi prinesel kavo v plastičnem kozarčku in ob tem sta se drug drugemu prijazno nasmehnila. Zdelo se je, da sta si prišla na čisto, da dobro shajata drug z drugim in da se počutita odlično."

V življenju Demi in njenih hčerk, Rumer, Tallulah in Scout, bo Ashton vedno igral pomembno vlogo, ravno tako kot igralec Bruce Willis, oče Demijinih otrok in hkrati eden od njenih najboljših prijateljev. Bruce torej zaseda položaj, za katerega se lahko odslej poteguje tudi Ashton.