Pred Lindsay Lohan je novo življenje

Težavna igralka Lindsay Lohan se je vrnila iz klinike za zdravljenje odvisnosti in počasi ponovno osvaja filmsko sceno. Pa je tokrat zares povsem zdrava? Po odgovor na to vprašanje so se ameriški novinarji zatekli k njenemu očetu.

24. 8. 2013

Ta odrezava dama, polna samoironije, naj bi bila Lindsay Lohan?

Kot gostujoča voditeljica ameriškega komičnega pogovornega šova Chelsea Lately se je pred kratkim odlično izkazala in dokazala, da je v izvrstni formi. Po trimesečnem zdravljenju v zaprtem oddelku rehabilitacijske klinike, na katero je bila obsojena zaradi neotesane vožnje z avtomobilom, naj bi na vrsto prišel nov, obetaven začetek.

Zelo se je spremenila

Trdnih temeljev za nov začetek je kar nekaj. Med njimi sta najnovejši neodvisni erotični triler The Canyons in zelo iskren televizijski intervju z Oprah Winfrey, ki so ga v ZDA predvajali minulo nedeljo. Poleg tega jo je omenjena kraljica pogovornih šovov angažirala za dokumentarno 'žajfnico' v osmih delih, ki bo govorila o življenju te težavne igralke. Sedemindvajsetletnica naj bi za dokumentarec dobila kar dva milijona dolarjev. Če gre verjeti njenemu očetu Michaelu Lohanu, je Lindsay kot ženska, ki je nenehno skrbela za škandale, le še fenomen iz preteklosti.

''V preteklih osmih letih ji še nikoli ni šlo tako dobro kot danes. V zadnjem času se je resnično zelo spremenila,'' je poudaril v intervjuju z radovednimi predstavniki sedme sile. V tem, da si je njegova slavna hčerka s številnimi projekti naložila preveliko breme in da bi se zaradi tega lahko ponovno znašla v peklu mamil, Michael ne vidi nevarnosti:

''Lindsay je dobila intenzivno samostojno terapijo, pri kateri so zdravniki prodrli do jedra njenih težav. Tokrat je vse drugače!''

Čeprav je zdravljenje na kliniki končano, bodo zvezdnico še naprej nadzorovali strokovnjaki. Do leta 2014 jo čakajo tri terapije na teden.

''Pravzaprav bi se morala v tej fazi izogibati vsem strahovom in stresu ter si poskušati ustvariti kar se da preprosto življenje. Toda trenutno počne ravno nasprotno,'' pa pravi psihoterapevtka Stacy Kaiser.

Ima veliko talentov

Lindsay trenutno najbolj nujno potrebuje natančno strukturiran potek vsakdanjika. Ravno zaradi tega so govorice, da je pred kratkim ponovno divje žurirala v Los Angelesu, in sicer s člani fantovske zasedbe The Wanted, poskrbele za še več namrščenih čel. Kot pribito drži predvsem naslednje: če bo slučajno še enkrat popustila in zapadla v odvisnost, bo marsikdo dokončno nehal verjeti vanjo. Za njenega očeta Michaela je to povsem absurden scenarij:

''Moja hčerka si bo povrnila svojo kariero. Zna igrati, peti in dizajnirati. Lindsay ima zelo veliko talentov in njeno življenje je končno v najlepšem redu. Ker je tako, bo kmalu prišlo tudi vse ostalo.''

Odprto ostaja le še vprašanje, ali na vse skupaj tudi hollywoodski producenti gledajo tako optimistično kot Michael.

Imela naj bi visoki obisk

Sicer pa naj bi Lindsay med zdravljenjem na kliniki Cliffside v Malibuju obiskal njen stanovski kolega Ben Affleck. Lindsay je kliniko zapustila konec julija, igralca pa naj bi se srečala v začetku istega meseca. Ben naj bi na obisk prišel v družbi nekega moškega.

''Saj je bil vendar tudi sam nekoč v kliniki za zdravljenje odvisnosti, zato si je hotel ogledati, kako ji gre,'' je poročal neki pacient, ki je še dodal:

''Hotela me je prepričati, da je flirtal z njo, a to je pač njen način, s katerim okrasi in polepša stvari. Lindsay namreč potrebuje pozornost.''

Govori se, da jo je obiskal zato, ker bi jo rad videl v svojem novem filmu Live by Night.

''Ben je Lindsay v Cliffsidu obiskal zato, da bi se pogovorila o njeni morebitni vlogi v njegovem filmu. Lindsay je bila navdušena nad to možnostjo in povedala mi je, da bi morala imeti v filmu temne lase in da bi morala govoriti z irskim naglasom,'' še pojasnjuje vir. Iz igralčevega filmskega podjetja so takoj zanikali govorice, da so Lohanovi ponudili vlogo v omenjenem projektu. To seveda ni nič čudnega, saj notorična povzročiteljica škandalov in odvisnica predstavlja veliko tveganje za film, v katerem se pojavi, in je zato v preteklih letih izgubila že več filmskih angažmajev.

Nekateri drugi viri pa poročajo o tem, da so se Ben, njegov spremljevalec in Lindsay sicer res srečali, a zunaj klinike. V resnici naj ne bi šlo za filmski projekt, ampak ji je hotel Ben podeliti le nekaj splošnih nasvetov, povezanih z vrnitvijo nekdanjega odvisnika v Hollywood. Pri tem naj bi apeliral na njen talent, Lindsay pa je bila zaradi tega srečanja menda zelo ganjena. Odgovor na vprašanje, ali je hotel Ben svoji kolegici dejansko stati ob strani z očetovskimi nasveti ali pa gre le za še eno epizodo v skoraj neskončni poplavi novic o Lindsay po koncu zdravljenja, bo verjetno ostal večna skrivnost obeh vpletenih zvezdnikov. Ne nazadnje Affleckov menedžment ni hotel potrditi ničesar. Morda pa je vse skupaj le del kampanje, ki naj bi Lohanovi omogočila, da bi v doglednem času znova zaslužila nekaj dolarčkov, s katerimi bi poravnala svoje dolgove in si financirala sredstva za preživljanje. Kakorkoli že, reka novic o njej nedvomno ne bo presahnila, zato je ne nazadnje skoraj vseeno, ali jo je Affleck dejansko obiskal in – če jo je – kdaj, kako in zakaj.

Saj to je vendar Hollywood!