Poroka na kraljevem dvoru: Kaj vse je v resnici šlo narobe?

Skoraj do konca je šlo vse kot po maslu, nato pa se je teden dni pred poroko začelo zapletati. Največjo zadrego je vojvodinji Meghan Markle priredil kar njen oče Thomas Markle, ki bi jo moral popeljati do oltarja.

Poroka na kraljevem dvoru: Kaj vse je v resnici šlo narobe? (foto: Profimedia) Profimedia
23. 5. 2018

Britanski princ Harry se je do ušes in čez zaljubil v lepo kanadsko igralko Meghan Markle, za katero je prepričan, da bo njegova do konca dni. In če sprva nad Meghan na dvoru na začetku niso bili najbolj navdušeni, saj je nekoliko starejša od princa in je bila že enkrat poročena, so se pozneje vsi omehčali.

Meghan je namreč zelo prijetna in simpatična ženska, izobražena in velika humanitarka. Ko je svoj blagoslov za poroko dala tudi kraljica Elizabeta II., se je začelo. Najprej zaroka in zdaj poroka ...

1. Oče ni prišel na poroko in hčerke ni popeljal do oltarja

Meghan prihaja iz preproste družine. Njena mama in oče, Doria in Thomas, sta se leta 1988 ločila po tem, ko sta bila devet let poročena. Meghan je ostala pri mami, na katero je zelo navezana.

Z očetom je imela vedno korekten odnos (fotografija spodaj), zato je tudi mislila, da bo odigral veliko vlogo na njen najsrečnejši dan, ko bo dahnila da svojemu princu. In zagotovo si niti v sanjah ni predstavljala, da temu ne bo tako.

Thomas Markle bi se moral pojaviti v Londonu teden dni pred poroko, da bi spoznal svojega bodočega zeta princa Harryja in preostanek njegove družine, s kraljico Elizabeto II. na čelu.

Zaradi težav s srcem pa ni prišel na poroko niti hčerke ni popeljal do oltarja.

2. Brat Meghan Markle princa Harryja pozval, naj odpove poroko!

Težave naj bi se začele takrat, ko je polbrat Meghan javno posvaril Harryja, naj se ne poroči, saj je Meghan le povzpetnica in prevarantka.

3. Polemika okoli fotografij

Slike, ki so se pojavile, kot da je Thomas Markle že v Londonu, naj bi Thomas priredil skupaj z Meghanino sestro Samantho in jih prodal paparacem.

Dan pozneje se je oglasila Samantha, ki je zgornje očetu svetovala zato, da bi ljudje mislili, kako je že prišel v London in da ne bi z vprašanji nadlegovali Meghan.

No, na koncu se je to izkazalo kot zelo slaba poteza.

Zaradi vseh teh dram tik pred poroko se je Harry zelo trudil svoji Meghan olajšati še zadnje dneve in ure pred usodnim da ter ji je neomajno stal ob strani.

Bodoča nevesta je imela tudi podporo svoje mame Dorie Ragland (fotka spodaj), ki pa je, mimogrede, tudi že naredila nekaj drastičnih sprememb v svojem življenju. Dala je namreč odpoved v Ustanovi za mentalno zdravje Didi Hirsch v Los Angelesu, v kateri je delala dolga leta. Tam je delala kot socialna delavka in pomagala starejšim osebam. Zdaj se govori, da naj bi odprla svoje podjetje.

4. Viri blizu Meghan pravijo, da je bila nevesta povsem zlomljena in da je nenehno jokala.

Sicer se je navzven dobro držala, a ji je bilo zelo nerodno zaradi dogodkov, ki so se odvijali tik pred poroko. In dan pred poroko je iz palače prišlo obvestilo, da bo Meghan namesto očeta do oltarja pospremila kar mama Doria. Še pred tem obvestilom pa so krožile novice, da naj bi jo pospremil kar princ Charles ali pa celo princ William. No, na koncu so se odločili za princa Charlesa.

Sicer je bila veličastna poroka princa Harryja in njegove žene Meghan Markle prava paša za oči, ki je svetovno medijsko javnost totalno prevzela, saj na dan, ko sta si mladoporočenca izrekla večno zvestobo v dobrem in slabem, ni bilo vidnega politično-gospodarskega svetovnega dogodka, ki bi kakorkoli kraljevo poroko postavil v ozadje.

Prispevek objavljen v aktualni številki revije Nova
Za splet priredila A. H. P.
Fotografije: Profimedia

Preberi še: Harry in Meghan: Njuna čudovita ljubezenska zgodba (z vsemi podrobnostmi)

Priporočamo tudi: Kraljeva poroka: Sočne podrobnosti s POROČNE ZABAVE, ki jih moraš poznati in Ganljivi detajli, s katerimi sta se Harry in Meghan na poroki poklonila pokojni princesi Diani