Poročni papirji jim nič ne pomenijo

Skrajnost očitno ne pozna meja niti pri zakonih oziroma porokah, in to tistih zvezdniških!

15. 4. 2009

Medtem ko nekateri čutijo potrebo, da bi svojo že uzakonjeno ljubezen ponovno 'obnovili' z drugo poroko, se drugim zdi, da ni nobenega razloga, da bi se sploh poročili. V zvezdniškem svetu je stališče 'midva se imava rada tudi brez papirjev' postalo pravi hit …

Oprah Winfrey in Stedman Graham

Čeprav sta že pred 16 leti najavila poroko, sta si voditeljica in poslovnež vendarle premislila.

Se razlog za to morda skriva v tem, da javnost že od samega začetka ni bila naklonjena življenjskemu sopotniku slavne Oprah? Nekateri so bili namreč prepričani, da je Stedman človek, ki ga zanima le njeno bogastvo. Morda javno mnenje tako močno vpliva na televizijsko voditeljico, da se je ustrašila poroke in tega, da bi nekega dne ob morebitni ločitvi ostala brez prebite pare. Zanimivo pa je, da je Oprah v svoji oporoki večino bogastva namenila raznim humanitarnim organizacijam.

Goldie Hawn in Kurt Russell

"Vsako jutro, ko se zbudim, vem, da lahko odidem. To ohranja stvari sveže," je nekoč izjavila igralka Goldie Hawn.

Dejstvo, da sta igralca že 25 let skupaj, da imata otroke in celo vnuke, priča o tem, da se imata rada in da se dobro počutita tudi brez poročnih papirjev. Veljata celo za enega od najsrečnejših hollywoodskih parov, čeprav se je pred osmimi leti govorilo, da je njuno razmerje v krizi in da se razhajata. Kdo ve, morda se je Goldie naučila lekcije iz zakona s pevcem in komikom Billom Hudsonom, s katerim je bila poročena kratek čas.

Susan Sarandon in Tim Robbins

Skupaj sta 21 let, ona je 12 let starejša od njega, imata dva otroka in jima niti slučajno ne pade na pamet, da bi se sprehodila do oltarja.

To je brez dvoma par, za katerega bi lahko rekli, da ima odpor do zakona, saj sta igralca to nekoč celo sama izjavila. Tim je sicer eden od najbolj znanih levičarjev med hollywood-skimi igralci, zelo aktiven je bil predvsem v vlogi nasprotnika politike nekdanjega ameriškega predsednika Georgea Busha, ravno tako kot njegova življenjska sopotnica Susan. Oba sta velika bojevnika za človekove pravice in svoboščine, zato lahko zatrdimo, da imata preprosto dovolj pametnejšega dela od podpisovanja papirjev, ki naj bi bili dokaz ljubezni.

Angelina Jolie in Brad Pitt

Čeprav se v zadnjem času stalno prepirata in je očitno, da je nastopila kriza, ki je praktično v vsakem odnosu neizogibna, bi predvsem mediji radi, da se eden od najslavnejših holivudskih parov, ki ga sestavljata igralca Angelina Jolie in desetletje starejši Brad Pitt, poroči. V tem primeru bi imeli predstavniki sedme sile dovolj materiala, da bi več mesecev pisali in poročali o razkošni poroki iz pravljice.

Njima pa se z dokazovanjem ljubezni preprosto ne mudi, čeprav imata kar šest otrok, med njimi tri biološke. Poleg tega je Brad nekoč izjavil: »Ne vem, ali se bova sploh kdaj poročila. Zdaj nama je več kot dobro in preprosto ne čutiva potrebe po poroki."

Vanessa Paradis in Johnny Depp

Za nekatere 10-letna zveza, skupno življenje in dva otroka očitno niso dovolj, da bi partnerju dahnili usodni da. V tem primeru je 'kriva' skrivnostna pevka Vanessa, s katero bi njen dragi Johnny nadvse rad zaplaval v zakonske vode, a razvajenka ga je že štirikrat zavrnila, ker ji ni bil všeč zaročni prstan. Videli bomo, koliko potrpljenja je še ostalo enemu od najlepših holivudskih igralcev, čeprav se nam zdi, da so vse skupaj le igrice in da s poroko ne bo nič.

"Vsako poletje ljudje govorijo, da se bova poročila, a midva o tem ne govoriva veliko. On me ima in ve, da me ima," je izjavila francoska pevka.

Charlize Theron in Stuart Townsend

Igralca so tako dolgo mučili z vprašanjem, kdaj se nameravata poročiti, glede na to, da sta skupaj že sedem let, da se zdi, da se ne bosta poročila nalašč, iz nasprotovanja.

"Rad imam Charlize in srečna sva. Kaj bi še radi? Pustite naju pri miru," je nekoč izjavil Stuart in dodal, da je povsem normalno, če se zaljubljeni želijo poročiti, da pa to ne pomeni, da se tudi morajo.

Charlize je nekoč izjavila, da se bo poročila, ko bodo zakoni med istospolnimi partnerji postali legalni. Da je šlo le za šalo, je postalo očitno, ko se je v Kaliforniji poročilo kar nekaj homoseksualnih parov, na njeno poroko pa še vedno čakamo.

Halle Berry in Gabriel Aubry

"Nikoli več se ne bom poročila. Imam zdravo ljubezensko življenje in veliko ljubezni. Ne čutim več potrebe po tem, da bi bila nekomu žena, in ne potrebujem blagoslova poročnega lista," je jasno in glasno izjavila igralka, ki je v zvezi z 10 let mlajšim kanadskim manekenom Gabrielom.

Zdi se, da je on zanjo pravi angel, ki je v njeno življenje vstopil po tem, ko je bila štiri leta poročena z glasbenikom Ericom Benetom, ki jo je ves čas varal. Halle je z Gabrielom, s katerim ima otroka, srečnejša kot kdaj prej.

Jenny McCarthy in Jim Carrey

Nekdanja MTV-jeva zvezdnica, Playboyeva zajčica in igralka je v zvezi s slavnim komikom od leta 2005. Oba se zelo rada izogibata odgovorom na vprašanja o poroki. Veliki igralec, producent, scenarist, predvsem pa komik je v resničnem življenju povsem resen, vsaj takrat, ko gre za zakon.

"Menim, da te pike na i sploh ne bi smeli postavljati, saj se je treba vedno truditi za ljubezen, jo ohranjati živo in si stalno izmišljati kaj novega," je prepričan Jim. Tudi njegova lepša polovica ne misli drugače: "Živiva skupaj in zelo sva srečna. Vse, kar zakon predstavlja, je pravzaprav košček papirja."

Vir: Lea

www.govori.se