Poosebljenje groze

Z neizprosno ambicioznostjo je Joe Jackson svoje otroke brutalno gnal v kariero. Ali namerava enako storiti tudi s svojimi vnuki? Se bo oče groze prelevil v dedka iz najhujše nočne more?

22. 7. 2009

Paris, Prince Michael I. in Prince Michael II. po nenadni smrti svojega očeta Michaela Jacksona trenutno doživljajo najhujše in najtežje obdobje svojega življenja.

Vse, kar potrebujejo, je stabilno okolje.

Največja nevarnost, ki jim grozi, pa je Joe Jackson.

Otroci žalujejo, on pa že kuje načrte

Medtem ko obupani otroci še žalujejo, njihov dedek v ozadju menda že vneto načrtuje njihovo kariero na odru. To trdi sporen ameriški avtor Ian Halperin:

“Joe hoče, da bi se otroci leta 2010 podali na svetovno turnejo. Ima že dve pogodbi za izid albuma. Iz njih hoče narediti Jackson 3.”

Čeprav se zdi to v tej obliki številnim nepredstavljivo, za Joeja to ne bi bilo nič čudnega ali zgrešenega, ampak kvečjemu dober posel. Pred kratkim je v nekem televizijskem intervjuju rekel:

“Ne vem, Paris preprosto opazujem … Ona hoče nekaj narediti.”

Tako se torej glasi njegova strokovna presoja o vnukinji. Govorice, da bo Paris s svojo teto Janet morda posnela poslovilno pesem za pokojnega očeta, so se že pošteno razširile. Tudi pri tem naj bi imel prste vmes Joe. Jasno, po njenem ganljivem govoru na Jacksonovi komemoraciji je ne poznajo le Michaelovi zvesti oboževalci, ampak skoraj ves svet, zato se priložnost ponuja na dlani ...

Pretepal otroke

Poleg Paris pa se je v središču zanimanja dedka Joeja znašel tudi Prince Michael II., ki ga kličejo Blanket:

“Kolikor jaz vem, zna Blanket zelo dobro plesati. Res zna dobro plesati!”

Iz njegovih ust to zveni skoraj kot grožnja. Prav oče Joe je bil tisti, ki mu je Michael vedno pripisoval krivdo za nenadomestljivo izgubo svojega otroštva. To se je izgubilo nekje med tonskim studiem, odrom, napornimi vajami in hitrim tempom življenja. Joe Jackson, nekdanji boksar in vodja žerjava iz Garyja v ameriški zvezni državi Indiana, je sredi petdesetih let doživel polom s svojo glasbeno kariero. To pa njegovim neizprosnim ambicijam očitno ni prav nič škodovalo, saj jih je gojil še naprej, le da jih je prenašal na svoje sinove in ustanovil skupino The Jackson 5. Svoje otroke je bičal na poti do uspeha, in to dobesedno. Michael je leta 1993 v televizijskem intervjuju z Oprah Winfrey prvič v solzah razkril, kako ga je njegov oče tepel s pasom:

“Če česa nisi naredil prav, te je raztrgal na koščke.”

Joe je imel na te besede pripravljen oster ciničen odgovor:

“Malo sem jih udaril s šibo ali pasom. Tepel pa jih nisem nikoli. Če hočeš nekoga tepsti, ga udariš s palico.”

Michaelov brat Marlon pa je poročal o nekem drugem brutalnem dogodku – Joe naj bi Michaela spravil na tla, ga prijel za nogo, mu jo potisnil prek glave in ga dolgo časa tepel po zadnjici in hrbtu. Psihična bolečina pa ni bila prav nič manjša od fizične. Neke noči naj bi Joe z masko iz grozljivke na obrazu skozi okno vdrl v otroško sobo in začel kričati. Razlog za to okrutnost? Svoje otroke je hotel naučiti, da ponoči nikoli ne smejo pustiti okna odprtega.

Ob pogledu na očeta bruhal

Michael je še dolga leta po tem trpel zaradi nočnih mor.

Strah pred nasilnim očetom je postal celo tako velik, da je pokojni kralj popa ob pogledu nanj bruhal. To je bila torej cena njegove osupljive kariere.

In usoda, pred katero je hotel kralj popa brezpogojno zaščititi svoje otroke. Stalno je bil pozoren na to, da je svoje otroke držal daleč stran od središča pozornosti. Da bi njegov oče utegnil popeljati Princea, Paris in Blanketa na oder, je bila za Michaela največja nočna mora. V vsakem primeru je hotel preprečiti, da bi imel Joe vpliv na življenje njegovih otrok. Ravno zato naj bi – po trditvah National Enquirerja – celo prosil svoje prijatelje, naj vzamejo k sebi njegove otroke, če se njemu kaj zgodi.

“Edino, kar je hotel Michael in pri čemer je tudi vztrajal, je bilo to, da se njegov oče ne približa njegovim otrokom. Rekel mi je: Nočem, da jim stori tisto, kar je storil meni,” National Enquirer citira vir iz Jacksonovih krogov.

Debbie in Katherine skupaj proti Joeju

Začasno skrbništvo nad otroki ima trenutno Michaelova mama Katherine, ki naj bi po nekaterih govoricah že nekaj let živela ločeno od svojega soproga Joeja. Tudi Debbie Rowe, uradna biološka mama Princea in Paris, bo morda zahtevala skrbništvo. Toda namesto da bi se spustila v sodni boj za otroke, bi Debbie očitno raje normalno sodelovala s Katherine.

S skupnimi močmi bi namreč radi zaščitili otroke pred ambicioznim in brutalnim glasbenim menedžerjem. Odvetnika obeh dam sta se menda že sešla, da bi se pogovorila o zunajsodnem dogovoru glede skrbništva.

“Zadnje, kar si Debbie želi, je to, da bi morali otroci prestajati to, kar je moral Michael. In tudi Katherine se zaveda, da bi bilo za otroke najbolje, če bi se o vsem skupaj pogovorili med seboj in jim ne bi bilo treba na sodišče,” je povedal vir za Sunday Mirror.

Zaradi vsega tega načrtujejo sporazum v dobro otrok.

“Joeju ne morejo preprečiti, da na družinskih zabavah videva otroke. Lahko pa mu preprečijo, da bi igral kakršnokoli uradno vlogo v njihovi vzgoji, za kar se bodo tudi borili,” je še dodal dobro obveščeni vir.

Prince Michael I., Paris in Blanket Joe pa ne bodo mogli v celoti uiti Joeju Jacksonu, brezobzirnemu poslovnežu, brutalnemu menedžerju in kot led hladnemu možu, ki je in ostaja tudi njihov dedek.

Vir: Lea

www.govori.se

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri