Pojma nimamo, kdo je Fergie

Nobena skrivnost ni, da je seksi pevka in igralka vsestransko nadarjena. Kaj pa potem je skrivnost? Pravzaprav vse drugo.

Moški del publike obožuje njen glas ... skoraj toliko kot njeno upogljivost. (foto: Cliff Watts) Cliff Watts
19. 1. 2010

Ko smo Fergie nazadnje videli, je bila prav hudobno seksi. Oblečena v črn fetišistični kostim, vihteč nekaj podobnega Satanovi metlici za prah, je z Black Eyed Peas razturala na odru. Videz je bil nedvomno vroč, ampak nekako ne najbolj primeren za v podeželskem slogu opremljeno losangeleško hiško njenega moža Josha, kjer smo bili dogovorjeni.

Ko smo čakali v jedilnici s pogledom na razkošno golfsko igrišče, na katerem rad igra Josh, si nismo mogli kaj, da se ne bi spraševali, katera Fergie se bo pojavila. Bo to prefinjena seksi lisička s platnice albuma The Dutchess? Motoristično navdihnjena in s supergami obsedena punca z njene solo turneje? Spogledljiva zvezdnica v vročih hlačkah, kakršno paparaci pogosto ujamejo med telovadbo?

Ni nas razočarala. Kot kakšna ameba spreminjajoča se Fergie je prišla oblečena kot ... popolno nasprotje domine – brez ličil in črne grive. Lase je imela spete v čop, oblečena pa je bila v povsem običajno trenirko. Zdi se, da se Fergie lahko v vsakem trenutku prelevi v kogarkoli. “V Italiji katoliške fante vzgajajo v veri, da sta na svetu dve vrsti žensk: devica in kurba. No, jaz sem lahko oboje,” nam razloži.

Noro življenje, prisebna punca

Pravzaprav ima Fergie toliko vlog, da jim je kar težko slediti: je del izredno popularne skupine Black Eyed Peas in obenem Fergalicious diva, ki je prodala več kot šest milijonov izvodov svojega prvega solo albuma. Je nekdanja zasvojenka s kristalnim metamfetaminom, ki je zdaj predana hipnoterapiji in prisega le še na humus. Po novem je Fergie po snemanju novega filma Devet postala še vzhajajoča filmska zvezda.

No, vsem tem vlogam s težavo sledi tudi sama: “Prav rada bi imela bolj urejeno življenje, a stvari pač niso vedno tako preproste. Ravno ko sem se odločila, da si bom vzela nekaj prostega časa, je prišla ponudba za Devet. Če bi jo zavrnila, bi to obžalovala, zato sem pač skočila v vodo in se učila plavati,” razloži 34-letna zvezdnica. Čeprav ni bilo čisto tako.

Fergie nam je namreč priznala, da je najbolj sproščena, če se na svoje podvige lahko pripravi čim bolj vnaprej. Ko se je na primer pripravljala na avdicijo za film Devet in s tem za vlogo italijanske prostitutke Saraghine, je po cele dneve poslušala pesem, ki naj bi jo zapel njen lik. Toda takšne obsedene priprave so za nekoga, ki je tako nadarjen kot ona, najbrž povsem odveč.

“Noro nadarjena je. Rečem ji, da bi rad posnel rokovski komad, in ga zašije do konca. Povem ji, da imam hud ‘old school’ ritem, pa ga obvlada. Dobim idejo za balado in ona jo naredi še boljšo. Sposobna je narediti karkoli. Blagoslovljena je, nadarjena in ostra kot britev,” pravi will.i.am iz Black Eyed Peas.

Čeprav je imela nekaj manjših vlog v filmih, kot sta Poseidon in Grindhouse, z vlogo v filmu Devet Fergie stopa na nov teritorij. Gre za veliko večjo vlogo, njeni soigralci pa so zvezdnice, kot je Nicole Kidman, Penelope Cruz in legendarna Sophia Loren.

Ampak resnici na ljubo je bila Fergie ustvarjena za oder. Kariero je začela pri devetih letih v TV-oddaji Kids Incorporated, nato pa se je občasno pojavila v kakšni nanizanki. Sekira ji je zares padla v med, ko se je pridružila skupini Black Eyed Peas, v kateri je bila sprva pomožni vokal, nato pa so jo člani povabili medse. Seveda ne smemo pozabiti, da je bila nekje med vsem tem zasvojena z metamfetaminom. Človek bi mislil, da bo po tako norem življenju ... no, nora. V bistvu pa je superzvezdnica, ki je bila tako gostoljubna, da nam je prinesla tudi nekaj kosov torte, čeprav malce bolj ‘newageovska’ od povprečnega človeka,  zelo prijazna, res kul in sproščena punca.

“Je presenetljivo normalna,” se strinja Kate Hudson, Fergiejina soigralka iz filma Devet. “Je močna ženska, a hkrati zelo ženstvena. čeprav je za žensko to včasih lahko zelo težko, ona ohranja uspešno ravnotežje med kariero in zakonom.”

V iskanju možatega moškega

Pred petimi leti se je Fergie začela dobivati z Joshom, igralcem iz TV-nanizanke Las Vegas in filmov Transformerji. Spoznala sta se, ko je odigrala vlogo v Las Vegasu, in kmalu  izvedela, da je Josh v nekem intervjuju izjavil, da je do ušes zatreskan vanjo.

Prstane sta si izmenjala pred slabim letom nekje v malibujskih vinogradih, čeprav to niti ni bila ljubezen na prvi pogled. Ko sta se spoznala, je bila Fergie pri Black Eyed Peas komaj kakšno leto in povedala nam je, da ni bila povsem prepričana, ali je očarljivi, 1,92 metra visoki Josh (Fergie mu pravi ‘moj veliki možati moški’) res pravi zanjo.

“Mislim, da takrat ni bil nihče pravi. Iskala sem določene lastnosti, za katere pa ne moreš z danes na jutri ugotoviti, ali jih moški ima. človeka moraš spoznati. Vanj sem se zaljubila, ko sem ga spoznala.”

Prepričani smo, da mu pri tem ‘trebušni radiatorčki’ niso čisto nič škodovali, nas je pa zanimalo, kako se je on odzval na osem kilogramov, ki jih je morala Fergie pridobiti za vlogo Saraghine: “Ko sem prišla s snemanja domov, se me je razveselil. Oboje mu je všeč, tako malo dodatnega ‘mesa’ kot mišičast trebušček. Vedno mi daje komplimente. Nikoli me ni kritiziral.”

Glede na vse Fergiejine atribute nas to sploh ne preseneča. Se spomnite tiste usnjene metlice za prah, ki jo je vihtela na odru (in v spotu I Gotta Feeling)? To je pravzaprav spominek z njunih medenih tednov na Maldivih. Ko smo jo vprašali, kako jo je takrat uporabljala, se nam je nasmehnila in zamomljala “ah, ljubica ...”

Joshevo navdušenje nad Fergiejinimi dodatnimi kilogrami ji bo prišlo prav tudi, ko se bo morda odločila za materinstvo. Pa ji bo še naprej uspevalo biti devica in kurba v enem, ko ji bo čez ramo visela torba s plenicami in bo popackana od kašic?

“Tudi mame so lahko do konca seksi,” nam zagotovi, a pove tudi, da se z Joshom ne bosta resneje pogovarjala o starševstvu vse do konca turneje Black Eyed Peas v drugi polovici leta 2010. In če bo takrat začutila navdih za še en solo album, namesto da se osredotoči na družino ... kdo ve. “Zdaj nočem, da bi karkoli vplivalo na moje delo. Zdaj živim za sedanjost.”

5 dejstev o Fergie

1 Dva njena najljubša filma sta Ko jagenjčki obmolknejo in Izganjalec hudiča.

2 Samorogi so ji tako zelo všeč, da so za njeno poroko z njimi prekrili vso steno.

3 Zelo rada ima nakit v obliki igralnih kock, saj jo spodbuja k temu, da tvega.

4 Če se znajde v bližini naprave za karaoke, najraje oponaša Britney Spears.

5 Njena jazbečarja sta Zoe in Meatloaf.

Besedilo: Molly Fahner, Prevedla: Živa Lečnik