Poglej, koga ljubi Jasmina Kandorfer (in na kakšno potovanje sta se odpravila!)

Voditeljica oddaje Klepet ob Kavi Jasmina Kandorfer je šele dobro razpakirala kovčke s potovanja po Sibiriji, kjer je tri tedne preživela v divjini, ko je znova morala sesti na letalo. A seveda vse to z užitkom in veseljem, kajti pred njo je kar trimesečna pot okoli sveta. S simpatično dolgolasko se je novinarka Barbara pogovarjala dan pred odhodom in zaupala nam je, kakšne dogodivščine ju s fantom čakajo na poti.

Poglej, koga ljubi Jasmina Kandorfer (in na kakšno potovanje sta se odpravila!) (foto: facebook.com/pg/klepetobkavi) facebook.com/pg/klepetobkavi
21. 9. 2017

Jasmina še do pred dvema letoma ni imela želje, da bi se podala na pot okoli sveta, ker ni videla možnosti za to.

Mislila je, da je to nemogoče in rezervirano za pogumne ljudi, ki si to lahko privoščijo.

"Ko sem se že pred leti začela intenzivneje ukvarjati z osebnostnim in duhovnim razvojem, sem v sebi začutila željo, da svojo notranjost spoznavam tudi prek različnih razgledov in pogledov sveta.

Ideja se je pravzaprav porodila v partnerskem odnosu, ko sva na potovanjih že prej spoznavala različne popotnike, ki so se podali na takšno pot.

Opazila sva njihovo samozavest, hvaležnost, ponižnost in navdušenje, ki ga gojijo do planeta Zemlja. To želiva v nekaj več kot stotih dneh doživeti tudi midva," je zaupala Jasmina, ki meni, da je potovanje okrog sveta v sodobnem času nekaj, kar bi si moral privoščiti vsak, še sploh študentje.

Spoznavanje različnih kultur, standardov, pogledov na svet te notranje obogati, ti razširi obzorja pa tudi poglobi notranjost.

"Na potovanjih se predvsem soočaš sam s sabo, kajti modrost pravi, da situacije ne izoblikujejo človeka, temveč ga odkrijejo.

Ko si torej na potovanju v situaciji, ko iščeš možnost prenočitve, ko ne najdeš poti, ko že lačen iščeš primerno restavracijo in potuješ po več ur skupaj z ene do druge lokacije ... vse to so okoliščine, ki te prisilijo, da se soočiš sam s sabo.

Da vidiš, kdo si in kako v teh primerih odreagiraš. To je tisto, česar ti branje knjig in obiskovanje delavnic, predavanj ne omogočajo. To je resnično življenje in tukaj se pokaže, iz kakšnega testa si," je povedala voditeljica.

Načrt potovanja se je, pravi, kot vedno sestavil kar sam.

"Zmotno namreč mislimo, da mi načrtujemo potovanja, medtem ko je resnica ta, da te države pokličejo kar same. Začneva z Japonsko, kjer si želim doživeti ritual pitja čaja, sprehod po bambusovem gozdu, nekaj dni pa nameravava preživeti tudi v njihovem samostanu, kjer se bova s svojo globino soočala tako, kot to počnejo njihovi mojstri.

Pot bova nadaljevala do Nove Zelandije, kjer je moja želja doživeti poseben pogled zvezd s teleskopom s točke, ki je znana kot najboljša na svetu za opazovanje zvezd.

Vesolje mi je blizu, in ko strmim v zvezde, pravzaprav čutim, da je naš dom nekje tam. Da smo na Zemlji zgolj zato, da se določene stvari naučimo, jih doživimo, pridobimo izkušnje, znanje in predvsem ponudimo svetu svoj prispevek," je poudarila Jasmina, ki je še pred potjo s fantom opravila tudi mednarodni tečaj potapljanja, saj želita Avstralijo, ki je njuna naslednja destinacija po Novi Zelandiji, doživeti tudi pod površino.

"Priznati moram, da sem imela kar nekaj predsodkov do potapljanja, ko pa sem ga spoznala in doživela, sem se zaljubila vanj.

To je drug svet, svet, ki je meni manj znan, saj pod vodo ne moreš govoriti, pa tudi vsak gib mora biti premišljen in počasen.

Potapljanje me uči tudi teh vrlin, ki jih imam namen dodobra usvojiti do Havajev, kjer želim znova doživeti plavanje z delfini ter izkusiti ta najbolj znan vorteks ženske energije, ki je ravno na tem oddaljenemu otočju Havajev," je navdušeno povedala dolgolaska, ki bo, medtem ko bo njen partner srfal, raziskovala in se dodatno izobraževala na področju prebujanja ženske energije, boginje v sebi.

In ko se vrne, bo to znanje delila tudi s Slovenkami.

"Od nekdaj me privlačijo drevesa. Občudujem jih in njihovo energijo tudi čutim. Zato se veselim vseh nacionalnih parkov Kalifornije, kjer bom lahko prvič energijsko začutila najbolj mogočna drevesa na svetu – sekvoje! Zelo sem radovedna, kakšen občutek bo in kakšno modrost mi bodo predala," je zaupala voditeljica.

Odločitve o nastanitvah in prevozih bosta sprejemala sproti, glavne letalske vozovnice pa sta kupila že nekaj mesecev pred odhodom.

"Ko ljudem poveva ceno, težko verjamejo. Še vedno namreč velja, da je takšno potovanje luksuz, nekaj izjemno dragega, pregrešnega, nekaj, kar si povprečen človek težko privošči.

A vendar sva za vse letalske vozovnice plačala zgolj nekaj čez dva tisoč evrov.

Preostalega proračuna še nimava izdelanega, verjetno ga tudi ne bova imela, saj nisva tista popotnika, ki bi kupovala veliko spominkov ali drugih stvari.

Samo tisto, kar potrebujeva, saj prisegava na minimalistično življenje brez krame," je bila odločna Jasmina, ki potovanja ne bo podaljšala v oktober, saj začne nove sezone oddaje Klepet ob kavi na TV3 snemati takoj, ko se vrne.

"Mislim, da bodo trije meseci dovolj, pravzaprav bom z radovednostjo opazovala samo sebe, kako se počutim, saj še nikoli nisem bila iz Slovenije tako dolgo.

Kljub temu da gre za potovanje, bom več čas poslovno aktivna s snemanjem, pripravljanjem materialov. Ne samo jaz, tudi velik del Klepetove ekipe bo v tem času povsem aktiven, saj je ravno četrta sezona tista, ki za nas pomeni velik korak naprej.

Začeli smo kot majhna ekipa mladih raziskovalcev, ki so bili vrženi v vodo, da splavajo.

Danes je ekipa zelo številna, počnemo mnogo stvari, pridobili smo ogromno izkušenj in preskočili veliko polen, ki so nam bila zmetana pod noge. Gledalci si zaslužijo še več zanimivih vsebin, gostov, konkretnih informacij, zato svojo energijo usmerjam v kakovost oddaje, pri čemer mi letos prvič pomagajo resnični strokovnjaki, stari mački s tega področja," je sklenila Jasmina.

Napisala: Barbara Majič za Lady
Fotografije: facebook.com/pg/klepetobkavi, osebni arhiv

Preberi še: Angelina Jolie razkrila, KAJ po ločitvi od Brada Pitta najbolj sovraži ali pa poglej, s kakšno drastično spremembo videza nas je šokirala igralka Margot Robbie!