Poglej, kako je bila videti Alenka Košir 20 let nazaj

Alenka Košir, osebna trenerka in ustanoviteljica vodenih treningov VIIT po Sloveniji, je na svojem Instagram profilu objavila naslovnico iz leta 1997, na kateri kot študentka pozira v kopalkah. Poglej, kako neverjetno luštna je na njej! Se strinjaš, da se do danes ni skoraj nič spremenila?

Poglej, kako je bila videti Alenka Košir 20 let nazaj (foto: Instagram/vformizalenkokosir) Instagram/vformizalenkokosir
23. 10. 2017

Alenko Košir šport spremlja že vse od otroških let. Kot punčka je namreč 10 let trenirala gimnastiko, s katero je dosegala odlične rezultate. Nato se je nekaj let ukvarjala z manekenstvom, a večinoma v tujini.

Svojo športno pot je nadaljevala na Fakulteti za šport, ko je nastala tudi tale naslovnica (natančneje leta 1997), ki pa nas je pustila odprtih ust:

 

A post shared by Alenka Košir (@vformizalenkokosir) on

Fotografijo naslovnice je zdaj, 20 let pozneje, objavila sama Alenka na svojem Instagramu, pod njo pa zapisala "ena iz prejšnjega stoletja" in se pošalila na račun svojih, seveda v tistem času modernih, obrvi. "Obrvi zmagajo" je pripisala.

Se tudi tebi zdi, da se od takrat ni skoraj nič spremenila in da je še danes neverjetno lepa?

Alenka je sicer mamica trem otrokom: 14-letni Alini in 12-letni Aniki

 … ter Jalnu, ki je prejšnji teden praznoval svoj 10. rojstni dan.

Ob tej priložnosti je na svojem profilu objavila spodnjo galerijo:

 

A post shared by Alenka Košir (@vformizalenkokosir) on

Priljubljena osebna trenerka pa je pred časom priznala, da je po rojstvu otrok kljub svoji športni preteklosti in uspehom, kot sama pravi, potrebovala "zelo močno brco":

"Pred tem sem bila zelo aktivna, športnica... Takrat pa sem prišla do točke, da sedem let nisem čisto nič migala in sem zaradi tega imela kar nekaj zdravstvenih težav. Zjutraj, ko sem vstala, se mi je zdelo, da telo ni moje, enostavno me ni želelo 'ubogati'.

Bila sem brez energije in vse me je bolelo, kot da bi bila stara 80 let, in ne 34. Nenehno sem bila bolna. Tudi moja koža je reagirala, pojavile so se mi alergije in bila sem vsa flekasta.

To je bil zadosten znak, da sem si rekla: "Okej, stop! Tako ne bo šlo več! Nekaj moram narediti zase!" Vedela sem, da se to ni zgodilo zato, ker se ljudje pač staramo, in tudi to, da sem trikrat rodila, ni bil razlog. Razlog je bil izključno moj življenjski slog. Zato sem si rekla, da se moram začeti zdravo prehranjevati, in nehala sem jesti ostanke za otroki. Sama sem še iz časov, ko se ostanki hrane niso metali stran. Ko sem bila majhna, se ni nehalo jesti, ko si bil sit, ampak ko ni bilo nič več na krožniku. Torej, namesto ostankov sem pojedla svoj obrok, poleg tega pa sem začela redno 'migati'.

Prehrana in gibanje, to sta samo dve stvari, ampak zelo pomembni za naše počutje in zdravje. Tukaj ni bližnjic, ni instant rešitev in nič ne moremo pogoljufati."

Pripravila: Nika Švajncer

Fotografije: Instagram/vformizalenkokosir

Preberi še: Poglej, kako prikupno hčerko ima osebna trenerka Nataša Gorenc (The Biggest Loser Slovenija) ali pa Dominika in Katarina Bučar: Ustvarjalki z ogromno mladostne zagnanosti.

Priporočamo tudi: Končno! Nuša Lesar in njen fant ujeta med poljubljanjem!