Poglej, kako danes živi nekdanji zvezdnik Angelo (Kelly Family)

Angelo Kelly je v devetdesetih letih z družinsko skupino The Kelly Family zaslovel po vsem svetu. Danes je nekdanji otroški zvezdnik 34-letni možakar, ki mora skrbeti za svojo veliko družino, kar pa ni vedno najlažja naloga ...

Maite in Angelo Kelly v Mainzu leta 1989 (foto: Profimedia) Profimedia
30. 5. 2016

Irsko-ameriški glasbenik Angelo Kelly s svojo ženo Kiro vzgaja kar pet otrok, starih od 1 do 14 let.

Da bi imela čim več časa za svojo družino, sta se zakonca Kelly po nekem udarcu usode, ki ju je doletel pred nekaj leti, odločila, da bosta stalnemu bivališču obrnila hrbet in zaživela nomadsko življenje v avtodomu.

Toda od česa naj bi sedemčlanska družina živela?

Angelo

Angelo je kot polnokrvni glasbenik hitro našel odgovor na to vprašanje – odločil se je, da bo denarce še naprej služil s svojo glasbo, in sicer na ulici.

Prehod z velikih odrov koncertnih dvoran nazaj na ulico pa se je izkazal za težjega, kot je ta slavni izseljenec pričakoval.

"Ko smo se odpeljali, smo imeli 2000 evrov," se Angelo spominja začetkov nomadskega življenja svoje družine in dodaja:

"Vedel sem, da moram najti način, da bi med potjo zaslužil nekaj denarja."

Kot izkušenemu glasbeniku mu je kmalu postalo jasno, da v poštev ne pride prav nič drugega kot to, da še naprej ustvarja glasbo.

Preden bereš naprej, stistni 'play'! ;)

Razlika je bila le v tem, da Angelo tega ni več mogel početi na velikih odrih, ampak se je moral preseliti na ulico, kar pomeni, da se je vrnil k svojim koreninam. Kot ulični glasbenik si je izkušnje namreč nabiral že v otroških letih.

"Mislim, da sem imel rahlo romantično predstavo o tem," se danes zaveda Angelo.

Ker je občinstvo na ulici precej drugačno od navdušenih množic v polnih koncertnih dvoranah, je glasbenik že po prvih nekaj dneh nove 'službe' doživel streznitev.

S 30 evri, kolikor je znašal njegov izkupiček po dolgem in napornem delovnem dnevu, so se v njem začeli porajati prvi dvomi, povezani z odločitvijo, da bo z družino v avtodomu potoval po svetu.

Toda Kellyjevi niso bili pripravljeni tako hitro vreči puške v koruzo, kar se jim je tudi splačalo. Angelo je namreč kmalu dojel, kako se je treba prilagoditi potrebam mimoidočih, ki hitijo po ulicah: "V tistih desetih sekundah jih moraš 'doseči' s svojo glasbo."

Z nabiranjem izkušenj je na novem področju postajal čedalje bolj suveren in kmalu se je pojavil tudi uspeh, ki ga je ta 34-letnik vajen.

"Pravzaprav sem moral pozneje igrati le še dva dneva v tednu, preostali čas pa sem lahko preživljal s svojo družino," se spominja.

"Vedno smo se veselili štetja denarja z njim, saj smo potem vedeli, ali si bomo ta teden lahko kaj privoščili ali ne," pa pravi njegov najstarejši sin Gabriel.

Sladoled, kakovostno meso, obisk restavracije ... Takšne in podobne malenkosti so polepšale njihov vsakdan in še dodatno zbližale družino.

Bile pa so seveda tudi situacije, ki so pogršale njihov vsakdan – včasih so se Kellyjevi že zaradi običajne poškodbe ali bolezni glave svoje družine znašli v finančni stiski.

Ko si je Angelo nekoč na primer poškodoval prst, nekaj časa seveda ni mogel igrati kitare, kar pomeni, da je trpel družinski proračun: "Takrat smo bili z denarjem že precej na tesnem. Mislim, da smo imeli le še 50 evrov."

Takrat se je družina po hitrem postopku znašla na robu eksistence, kar pa je bila za Angela na neki način tudi pomembna in nujno potrebna izkušnja: "Le če se ti zgodi kaj takšnega, lahko živiš na pravilen način."

Kakor koli že, Kellyjevi so nomadskemu načinu življenja naposled obrnili hrbet in danes živijo mirno ter odmaknjeno življenje v hiši na Irskem.

Za konec pa še nekaj iz foto arhiva ...

Skupina The Kelly Family je bila svetovno znana, leta 1996 se je članom na koncertu na odru pridužil zvezdnik David Hasselhoff.

foto

Med oboževalkami je bil še posebej priljubljen Paddy ...

kelly

Čeprav je bila skupina na vrhuncu slave v 90ih letih, so leta 2002 nastopili v Kielu.

Kelly

Vendar žal niso pustili ravno najboljšega vtisa, o čemer se lahko prepričaš tudi sama. Oglej si njihov nastop:

No, takole pa so danes videti še trije člani nekdanje skupine The Kelly Family, na spodnji fotografiji so: Joey, Patricia in Paddy Kelly.

Kelly

Napisal: Tim Jeras (za Novo)

Preberi še: Največje filmske zvezde in zvezdniki, ki so končali najbolj prestižne univerze ali pa poglej, kateri 4 odlični filmi v naša kina pridejo naslednji mesec (VIDEO)!