VIDEO: Žan Serčič ima nov spot Letim s hudo vročim ljubezenskim prizorom

Zagotovo se ga spomniš, leta 2011 je Žan Serčič nastopil v 2. sezoni oddaje Slovenija ima talent in že na avdiciji osvojil sodnike in poslušalce. Te zanima, kaj počne danes, šest let pozneje? Predvsem moraš videti njegov nov spot za pesem Letim (v članku spodaj).

VIDEO: Žan Serčič ima nov spot Letim s hudo vročim ljubezenskim prizorom (foto: Screen Shot) Screen Shot
12. 7. 2017

Še ko je tekmoval v šovu Slovenija ima talent, kjer je navdušil s skladbo Break Your Heart (Taio Cruz) na avdiciji, Grenade (Bruno Mars) v polfinalu in Dynamite (Taio Cruz) v finalu, je Žan Serčič podpisal pogodbo z Založbo Menart in kmalu po šovu izdal svoj prvi singel Dajem ti vse.

Januarja 2012 je izšel njegov prvi avtorski komad What About Us, za katerega je besedilo in glasbo napisal sam. Decembra istega leta je posnel priredbo znane novoletne skladbe Silvestrski poljub v duetu z Evo Boto.

2013 se je na festivalu Melodije morja in sonca predstavil s skladbo Ljubezen na prvi pogled, februarja 2016 pa je s skladbo Poletna zgodba nastopil na EMI 2016.

Letos se Žan po enoletnem premoru vrača z novim singlom!

Z novo skladbo Letim napoveduje izid debitantskega studijskega albuma s popolnoma novimi skladbami, ki bo izšel še letos.

Žan Serčič je tudi tokrat sam napisal besedilo in ustvaril glasbo, pri produkciji pa mu je pomagal Peter Ošlaj, ki bo produciral prihajajoči album.

Snemanje videospota je potekalo tri dni, v njem nastopa kar 40 ljudi (med njimi tudi nekaj uspešnih slovenskih glasbenikov), glavno vlogo pa je odigrala Nika Krmec, s katero je Žan posnel vroče ljubezenske prizore.

Oglej si videospot za skladbo Letim:

Novo skladbo v živahnih pop ritmih je Žan napovedal že pred časom, in sicer z akustičnim posnetkom na Facebooku in prejel zelo dobre kritike.

Ob premieri singla je povedal, da se prav vsak lahko poistoveti z zgodbo, večji pomen je dal naslovu pesmi 'Letim': "Letenje z neko osebo si predstavljam, kot stanje kjer se ne zavedaš v celoti realnega sveta okoli sebe, ker si v skupni liniji z njo, nad vsem ostalim."

Glasbenik, ki se lahko pohvali s številnimi uspešnicami, je že ob izidu zadnjega singla Čakam napovedal preobrat v ustvarjanju.

Pri ustvarjanju novih pesmi je Žan črpal znanje in kritike enega najbolj uspešnih glasbenikov in predvsem avtorjem, Janom Plestenjakom, ter z najboljšim slovenskim basistom Anžetom Langusom, ki je posnel base za dve novi Žanovi skladbi.

O izjemni izkušnji ustvarjanja novih skladb za debitantski album ob podpori Jana Plestenjaka je Žan povedal:

"Prvič sem imel čast igrati pred 4.000 glavo množico kot predskupina na Plestenjakovem koncertu v Kranju, ki sta mu sledila še koncerta s simfonničnim orkestrom v Slovenj gradcu in v Novem mestu. Jana kot avtorja in izvajalca izredno spoštujem in še danes se mi zdi, da sanjam, ... da je glasbenik njegovega formata pripravljen prisluhniti moji glasbi.

Kot mlad glasbenik si štejem v veliko čast, da sem od Jana Plestenjaka lahko prejel zdrave kritike in smernice, da je si je vzel čas za poslušanje mojih pesmi, ter mi je pomagal dokončati besedila oziroma jih preoblikovati kjer je bilo to potrebno. Nikdar prej nisem na glasbo gledal tako, kot mi jo je predstavil Jan Plestenjak. Po telefonskih pogovorih sva se dobila še v studiu, da sva šla skozi vse faze ustvarjanja glasbe. Neverjetna in nepozabna izkušnja."

Preberi še: Tara Zupančič pokazala fotografije iz otroštva in iskreno spregovorila o ne tako lepih dogodkih, ki so zaznamovali njeno življenje

in Nadiya Bychkova razkrila, kako skrbi za svoje telo in kako je po rojstvu otroka prišla spet nazaj v formo